τα καλυτερα ηχεια στα 10000 ευρο...(?)

Re: Απάντηση: τα καλυτερα ηχεια στα 10000 ευρο...(?)

a μάλιστα...ξεφεύγει από το όριο κατά πολύ..
αυτό που δεν μου άρεσε στο Contriva ουσιαστικά,μια και το ανάφερες ήταν ότι για τα λίτρα του δεν είχε τον ογκο που περιμένεις στον ήχο
το piano.. έχει και ένα φινίρισμα μούρλια.....αλλα ξεφεύγει το άτιμο.

το απλο Piano ξερω οτι θα συνεχισει να βγαινει στα ιδια λεφτα (ισως και φτηνοτερα) και θα το πει Piano Classic.

Επισης το Piano Cera (οχι η SE) θα ειναι αρκετα κοντα στο σημερινο σε λεφτα... Το SE θα ειναι αρκετα πιο ακριβο...

Last edited:
Η αληθεια στον σωστο ηχο πρακτικα ειναι υποκειμενικη και το λεει ολη η βιβλιογραφια ακουστικης- ψυχοακουστικης που εχει τυχει να μελετισω απο ιδιαιτερο ανδιαφερον γιατι ιταν κατι που με αποσχολουσε απο το1995 που ξεκινησα να ασχολουμε με το χωρο αυτο. και η αληθεια στον ηχο ειναιοτι αποτελειται απο μια θεμελειωδη συχνοτητα και απο αρμονικες. τωρα λοιπον μπαινει ο εγκεφαλοσ στη μεση. οσο περισσοτερα ερεθισματα ειχε στο παρελθον τοσο καλυτερα καταλαβαινει τη ακουει. τελος πραγματικα σωστο ηχο θα μπορουσε να κρινει ενας μουσικος λογο του οτι ζει τη μουσικη LIVE και οχι ενας ο οποιος δεν εχει live αμπειριες μουσικης. αλλωστε πως μπορει να μηλησει ο δευτερς για της αρμονικες της κιθαρας απο το ταδε ηχειο αν δεν εχει ακουσει κιθαρα ζωντανα η ελαχιστες. και οπωσ λεει και μια απο τις 10 αρχες τις αντιληψης '' αντιλαμβανομαστε τα πραγματα μεσε απο το πρισμα τον εμπειριων μας.'' Τωρα οσων αφορα τα ηχεια στα 10000 , μιας και ετοιμαζομαι για αναβαφμιση κι εγω θα προτεινα να κοιταξεις τα monitor audio platinum 300 στα 7000 ευρω περιπου με απιστευτη ποιοτητα κατασκευης (δες τι μπροσουρα του ηχειου στο site της εταιριας) και τσεκαρε και τα VMPS RIBON MONITOR 30 (RM 30). Στα τελευταια εχω καταληξει εγω. Και τα δυο φημιζονται για τα δυναμικα τους την αναλυση τη διαφανια ουδετερετητα τους. Αν εχεις το χρονο κανε ακροασεις στους αντιπροσοπους και ερχεται και η εκθεση συντομα. :grandpa:

αρα φιλε μου δεν ειναι υποκειμενικη....Η αληθεια στον σωστο ηχο πρακτικα ..

ειναι αυτο που ειπες ποιο κατω...ζωντανα ακουσματα,αρμονικες,κλπ
ασχετα αν ο καθενας ακουει διαφορετικα λογω αυτιων κυριως

και την ωρα που ακους μουσικη αν με το δαχτυλο σου αλλαξεις την θεση του πτερυγιου του αυτιου σου θα καταλαβεις τι εννοώ

Ακριβως. με τη διαφορα οτι ο καθανας αντιλαμβανετε διφορετικα βαση εμπειριων και αισθητηριων οργανων. δε διαφωνησα σε αυτο που ειπες. απλα διαχωρισα την αντιληψη που εχει καποιος για τον σωστο η λαθος ηχο με τη πραγματικη οντοτητα θεωριτικα του ηχου. κοιταξες τα ηχεια που σου προτεινα;