Τα Mac τρέχουν πλέον κανονικά και Vista!

Mihalis S.

Supreme Member
19 June 2006
3,497
H Apple σήμερα έδωσε ένα ακόμη update του ειδικού λογισμικού της BootCamp όπου κάνει παιχνιδάκι την εγκατάσταση των Windows σε οποιοδήποτε Mac. Το update στην έκδοση 1.2 beta παρέχει πλέον πρόσθετη υποστήριξη για την εγκατάσταση των Windows Vista. Αναλυτικά:

- Υποστήριξη για Windows Vista (32-bit)
- Αναβαθμισμένους drivers, για το trackpad, AppleTime (synch), audio, graphics, modem, iSight camera
- Υποστήριξη για το Apple Remote (δουλεύει με το iTunes και τον Windows Media Player)
- Ενα εικονίδιο στο system tray για εύκολη πρόσβαση σε πληροφορίες για το Boot Camp
- Επιπλέον υποστήριξη για Korean, Chinese, Swedish, Danish, Norwegian, Finnish, Russian, και French Canadian πληκτρολόγια
- Βελτιωμένη Windows driver installation εμπειρία
- Updated documentation και Boot Camp on-line βοήθεια στα Windows
- Apple Software Update (για Windows XP και Vista)

Χτες έκανα την σχετική δοκιμή με τα Vista Ultimate.
Στον iMac 20" που έχω έτρεξαν άνετα. Aero και 3D Flip (ή κάπως έτσι) δεν είχαν κανένα πρόβλημα. Δεν το έψαξα πολύ το λειτουργικό αλλά αισθητικά μου άρεσε πολύ. Μέχρι εκεί όμως.

Σχετικά με τους Μac Drivers, το remote έπαιξε, to bluetooth έπαιξε, η κάμερα έπαιξε (δοκιμάστηκε και σε video-chat).

Δεν το έψαξα πολύ το λειτουργικό αλλά αισθητικά μου άρεσε πολύ. Μέχρι εκεί όμως.

E τι παραπάνω περίμενες... :BDGBDGB53:

Εγώ προχωράω τώρα στην εγκατάσταση στο MacBook με την καινούργια έκδοση του BootCamp για να κάνω τα τσέκ μου. Μετά θα αφαιρεθεί τάχυστα!

Δεν ξέρω αλλά κάτι παθαίνω αν μείνουν τα windows λιγάκι περισσότερο στον Mac μου!:violent-smiley-030:

H Apple σήμερα έδωσε ένα ακόμη update του ειδικού λογισμικού της BootCamp όπου κάνει παιχνιδάκι την εγκατάσταση των Windows σε οποιοδήποτε Mac.
...

Αντε να δείτε κι εσείς λίγο φως... Να βγείτε από την απομόνωση... Τόσες ωραίες εφαρμογές και παιχνίδια υπάρχουν εκεί έξω... Welcome to Wintel World (WWW) !!!

Last edited:
μπιος μεχρι τωρα ουτος η αλλος τα mac τρεχανε ..windows με τους intel cpu απλα τωρα το κανανε ποιο ευκολο και απο εγκατασταση σε pc φανταζομαι!

Η πλάκα είναι ότι ένας οποιοσδήποτε Intel Mac τρέχει τα Vista αVΙaSTA :afro:
ενώ οι καθρόαιμοι PC πρέπει να είναι φορτωμένοι με τα τελευταία και πιο δυνατά components....
Go figure...

Λοιπόν η εγκατάσταση πήγε μια χαρά και όλοι οι επιπλέον drivers για Vista είναι σούπερ. Ολα λειτουργούν εντάξει (bluetooth, isight κάμερα, apple reomote, κ.ο.κ.). Θα κάνω τις σχετικές δοκιμές για βίντεο αναπαραγωγές HD υλικού και μετά.... θα φύγουν από το MacBook στα γρήγορα.

Ασε βρε Bios, που θα δούμε φώς με τα Vista. Τουλάχιστον με τα Mac έχεις το δικαίωμα επιλογής αν θέλεις καλά και ντέ. Οταν έρθει το Leopard τα ξαναλέμε! ;)

Γιατί ? αφού τους ίδιους επεξεργαστές και λοιπά υλικά έχουν... Διαφέρουν μόνο στα vlsi του mboard... και στην τιμή... Μήπως είναι υπερβολικό αυτό το "αβίαστα" σε σχέση με τα pc?

Αγαπητέ BIOS το λέω με βάση αυτών που έχω ακούσει και διαβάσει. Οσοι φίλοι μου έβαλαν Vista σε σχετικά νέους υπολογιστές, αναγκάστηκαν να κάνουν upgrade σε κάρτα γραφικών και μνήμη μόνο και μόνο για το Aero.

Πάντως προσωπικά το συγκεκριμένο partition θα το κρατήσω just in case. Αλλά για παιχνίδια no way, ας είναι καλά το ΧΒΟΧ360 της ακατανόμαστης. -bye-

Βασίλη, η έκδοση macosx που κυκλοφορεί για pc είναι στην ουσία μια τροποποιημένη έκδοση...:BDGBGDB55:
yes inow είναι μια πειρατική ΠΑΡΑΝΟΜΗ ΕΚΔΟΣΗ!! που εάν είσαι τυχερός τρέχει
στο pcσου , εγω την είδα σε sony vaio με 100 τα εκατο συμβατότητα , και 2 με 3 φορες πιο γρήγορα αποτι σε original mac (το photoshop ειδικά ητανε στα φίλτρα του πύραυλος και το mac απλά γαιδούρι !!) δυστιχως στο δικό μου δεν δουλέυει
anyway οποιος θέλει macosx αγοράζει mac!!!-bye- -bye-

yes inow είναι μια πειρατική ΠΑΡΑΝΟΜΗ ΕΚΔΟΣΗ!! που εάν είσαι τυχερός τρέχει
στο pcσου , εγω την είδα σε sony vaio με 100 τα εκατο συμβατότητα , και 2 με 3 φορες πιο γρήγορα αποτι σε original mac (το photoshop ειδικά ητανε στα φίλτρα του πύραυλος και το mac απλά γαιδούρι !!) δυστιχως στο δικό μου δεν δουλέυει
anyway οποιος θέλει macosx αγοράζει mac!!!-bye- -bye-
αφού πια τα mac είναι intel μηχανήματα...οπότε μια καλή πλατφόρμα με καλό επεξεργαστή κ κάρτα γραφικών μπορεί να κάτσει πάνω του το macosx. ..το αν είναι πιο γρήγορο ή όχι είναι πάλι κάτι σχετικό...σίγουρα πάντως αν θέλει κάποιος mac, απλά το αγοράζει...:antlers:

αφού πια τα mac είναι intel μηχανήματα...οπότε μια καλή πλατφόρμα με καλό επεξεργαστή κ κάρτα γραφικών μπορεί να κάτσει πάνω του το macosx. ..το αν είναι πιο γρήγορο ή όχι είναι πάλι κάτι σχετικό...σίγουρα πάντως αν θέλει κάποιος mac, απλά το αγοράζει...:antlers:
ναι, αλλά.. τα ρημάδια είναι πανάκριβα !!! (το ιδιο setup σε pc είναι half price! )
κατεμέ όλο το κύκλωμα των mac, dealers promotion etc. etc. είναι κομπλεξάρες!!! , και δεν μιλάω για τώρα μιλάω για σχεδόν 20 χρόνια πίσω , όταν
δίναμε τις amiga και τα atari δέκα δέκα!! την ημέρα και η πρώτη ερώτηση απο τους πελάτες ήταν mac έχετe? , η αντιπροσωπία μόνον προκτολογική εξέταση δεν έκανε για να σου δώσει mac! και ποτέ δεν έδωσε στις λαικές μάζες (sic) έτσι
αντιμετώπιζε τον κόσμο (και τώρα δηλαδή δέν είναι οτι καλήτερο παλι νομίζεις οτι
πας να αγοράσεις versage κουστούμι ετσι με αποτρέψανε και πάλι να αγοράσω !! λες και θα μου το χαρίζανε!!!) , και ετσι κοντέψαν να κλείσουν μέχρι που τους άρπαξε o bilakos ο γκειτς , και ησήχασαν! . ΚΑΙ τώρα θα μπορούσανε να πουλήσουν το λειτουργικό αλλά δυστηχώς πρέπει να πουλήσουν :BXVZCBXZ6: vista!!! σορυ για το λογύδριο αλλά αλλά ...... anyway :violent-smiley-030:
θα μπορούσα να τους τα χώνω για ώρες αλλα είμαστε σχεδόν offtopic!!-bye- -bye- -bye-

Πρέπει να σε πείραξε πολύ πάντως που δεν σου δίναν Mac όταν ήσουν μικρός
-bye-

Πάντως στην Ελλάδα τελευταία διορθώνονται τα πράγματα κάπως.. Εχεις δίκιο σε αυτό.Παλιά ήταν τραγικά τα πράγματα εντελώς εδώ.

Τα Mac πάντως είναι υπολογιστής+λειτουργικό. Δεν νοείται το ένα δίχως το άλλο. Σκέτο λειτουργικό σε peecee by μαστο-Μπάμπης δεν θα ήταν το καλύτερο..

Οσο για το half-price που λες σε προκαλώ να κάνεις ένα 8-πύρινο PC και πες μας το κόστος στο τέλος.. (τα επώνυμα όταν κατασκευαστουν θα είναι ακριβότερα π.χ. Dell,HP,IBM)

Last edited:
Πρέπει να σε πείραξε πολύ πάντως που δεν σου δίναν Mac όταν ήσουν μικρός
-bye-

Πάντως στην Ελλάδα τελευταία διορθώνονται τα πράγματα κάπως.. Εχεις δίκιο σε αυτό.Παλιά ήταν τραγικά τα πράγματα εντελώς εδώ.

Τα Mac πάντως είναι υπολογιστής+λειτουργικό. Δεν νοείται το ένα δίχως το άλλο. Σκέτο λειτουργικό σε peecee by μαστο-Μπάμπης δεν θα ήταν το καλύτερο..

Οσο για το half-price που λες σε προκαλώ να κάνεις ένα 8-πύρινο PC και πες μας το κόστος στο τέλος.. (τα επώνυμα όταν κατασκευαστουν θα είναι ακριβότερα π.χ. Dell,HP,IBM)

διστυχως η ευτυχώς είχα πιο μοντερνα mac και απο τη αντιπροσωπία! .μιλαγα για εμπορικο επίπεδο και δεκάδες κομάτια ακομα και τότε απο την γερμανια παίρναμε , εαν περιμεναμε απο εδω :antlers: οσο για το 8-πυρινο ακομα νωρις είναι , είδομεν!!!!!