Τα παιδιά που κρατούν οι ζητιάνες. Δείτε το -μοιραστείτε το με φίλους.... :(

analyze_it

AVClub Addicted Member
15 July 2008
1,798
Έχετε αναρωτηθεί ποτέ γιατί τα παιδιά που κρατούν οι ζητιάνες κοιμούνται συνεχώς;

Στη στάση του μετρό συναντώ καθημερινά μια γυναίκα απροσδιορίστου ηλικίας. Τα μαλλιά της βρώμικα και ανακατεμμένα, τα ρούχα της κουρελιασμένα και το πρόσωπό της σκιμμένο στη θλίψη.
Η γυναίκα κατάχαμα στο βρώμικο πάτωμα και δίπλα της το ποτηράκι, όπου οι περαστικοί προσφέρουν τον οβολόν τους. Στα χέρια της γυναίκας, κοιμάται ένα δίχρονο παιδάκι. Του φοράει ένα βρώμικο καπέλο και εξίσου βρώμικα ρούχα.
Οι περισσότεροι περαστικοί, συγκινημένοι από το θέαμα προσφέρουν αβίαστα και το τελευταίο κέρμα από το πορτοφόλι τους, ξορκίζοντας με ανακούφιση την ενοχή της δικής τους ευδαιμονίας…
Καθημερινά, επί ένα μήνα, προσπερνούσα τη ζητιάνα, χωρίς βεβαίως να της δίνω χρήματα, γνωρίζοντας καλά ότι είναι “υπάλληλος” μιας καλοστημένης επιχείρησης απάτης, με διαχειριστή τον τοπικό ζητιανομαφιόζο, πιθανό ιδιοκτήτη βίλας και πολυτελούς αυτοκινήτου. Σε αυτόν θα καταλήξει η είσπραξη της ημέρας της ζητιάνας… Όχι ότι κι αυτή δεν κερδίζει τίποτα φυσικά… ένα μπουκάλι βότκα κι ένα σουβλάκι στο τέλος της ημέρας είναι ακριβώς ό,τι χρειάζεται…
Αφού λοιπόν την προσπερνούσα αδιάφορα επί ένα μήνα, ξαφνικά το συνειδητοποίησα… Στέκομαι μπροστά της κοιτάζοντας αυτό το μωρό και συνειδητοποιώντας ότι κάτι δεν πάει καλά. Ένα δίχρονο μωρό, από το πρωί μέχρι το βράδυ “κοιμάται” συνεχώς στην αγκαλιά της “μαμάς” του, χωρίς να κλαίει, να γκρινιάζει, να μουρμουρίζει, να σαλεύει καν!
Όποιος από εμάς έχει παιδιά, ξέρει καλά… ένα μωρό σε αυτήν την ηλικία με δυκολία κοιμάται ακόμα και τη νύχτα, πόσο μάλλον ολόκληρη την ημέρα συνεχώς!
Το συγκεκριμένο μωρό της ζητιάνας, για ένα συνεχόμενο μήνα, δεν το είδα ποτέ ξύπνιο… Κοιτούσα μια αυτό, μια εκείνη, και οι υποψίες μου όλο και φούντωναν. Στο τέλος, δείχνοντας το μωρό, τη ρώτησα:”-Γιατί κοιμάται συνέχεια;”
Εκείνη, με αγνόησε, προσποιούμενη ότι δεν με άκουσε. Επανέλαβα την ερώτηση. Σήκωσε το βλέμμα της, φανερά ενοχλημένη, και με απόμακρο ύφος μουρμούρισε μια βρισιά μέσα από τα χείλια της.
Ξαναρώτησα με απόγνωση: “-Γιατί κοιμάται συνέχεια;!” … Πίσω μου, κάποιος με έπιασε από τον ώμο. Ένας ηλικιωμένος κύριος, ενοχλημένος από την “απάνθρωπη” συμπεριφορά μου, με επέπληξε: “Γιατί την ενοχλείς; Δεν την αφήνεις ήσυχη στην δυστυχία της;” … και απομακρύνθηκε αφού πέταξε μερικά νομίσματα στο ποτηράκι της ζητιάνας, ικανοποιημένος σίγουρα για την καλή του πράξη της ημέρας. Εκείνη, σαν “καλή χριστιανή”, τον ευχαρίστησε αρχίζοντας να σταυροκοπιέται με μανία.
Την επόμενη μέρα ήρθα σε επικοινωνία με έναν παλιό γνωστό. Έναν ρουμανικής καταγωγής αστείο ανθρωπάκο, με μικρά κατάμαυρα μάτια. Η μόρφωσή του περιορίστηκε στις τρεις πρώτες τάξεις του δημοτικού σχολείου, αυτό δεν τον εμποδίζει όμως να κυκλοφορεί με πανάκριβα αυτοκίνητα και να είναι περήφανος ιδιοκτήτης μιας έπαυλης με -ποιός ξέρει πόσα- δωμάτια και μπαλκόνια. Αυτός ο “φίλος” με κατατόπισε επαρκώς γι αυτήν την μπίζνα:
Πρόκειται για μια πολύ καλά οργανωμένη εγκληματική επιχείρηση, παρά το φαινομενικά πρόχειρο και αυθόρμητο σκηνικό της. Τα παιδιά που χρησιμοποιούν, είτε τα έχουν ενοικιάσει από οικογένειες αλκοολικών, ή απλώς τα έχουν κλέψει. Έπρεπε όμως να μάθω και γιατί κοιμούνται συνέχεια…
Ο “φίλος” μου ο Ρομά, πολύ φυσικά και με κανένα δισταγμό (σαν να μου έλεγε για τον καιρό) απάντησε στην ερώτησή μου: “-Ναι, είναι ναρκωμένα… με ηρωίνη ή βότκα” … Έμεινα αποσβολωμένος… “-Ποιά είναι ναρκωμένα με ηρωίνη ή βότκα;!” “-Τα παιδιά ντε, για να μην έχουν φασαρίες. Θα πρέπει να μένουν καθηλωμένα με μια άγνωστη γυναίκα όλη μέρα, φαντάζεσαι πόσο θα γκρίνιαζαν;”
Αυτό κάνουν. Για να διατηρούν το παιδί “ήρεμο” και κοιμισμένο όλη μέρα, το ναρκώνουν με αλκοόλ ή ναρκωτικά. Φυσικά, ο παιδικός παρθένος οργανισμός δεν το αντέχει και τα παιδιά αυτά πεθαίνουν. Συχνά κιόλας, το παιδάκι ξεψυχά στην αγκαλιά της ζητιάνας, κατά τη διάρκεια της “εργασίας” της… Και η υποτιθέμενη “μάνα” είναι αναγκασμένη να κρατά στην αγκαλιά της το νεκρό παιδάκι μέχρι το βράδυ που θα τελειώσει η “βάρδιά” της. Συμβαίνει σ’ αυτή τη “δουλειά” … Και οι περαστικοί θα την υποστηρίζουν ρίχνοντας την ελεημοσύνη τους στο ποτηράκι της, πιστεύοντας ότι κάνουν την καλή πράξη της ημέρας.
Την επόμενη μέρα ξαναπέρασα από το ίδιο σημείο, με τη δημοσιογραφική μου ταυτότητα, έτοιμος για σοβαρή επέμβαση. Η ζητιάνα καθόταν πάλι στο ίδιο σημείο, κρατώντας πάλι ένα παιδί. Ένα διαφορετικό από το χθεσινό παιδί. Άρχισα να της κάνω ερωτήσεις: πού είναι το χθεσινό παιδί, αν έχει χαρτιά για το παιδί…
Κι ενώ εκείνη με αγνοούσε συστηματικά, οι υπόλοιποι περαστικοί αντίθετα, με κατηγορούσαν ότι επιτίθεμαι σε μια κακόμοιρη ζητιάνα μάνα χωρίς λόγο, και με απομάκρυναν με περιφρόνηση. Δεν είχα άλλη λύση από το να απευθυνθώ στην αστυνομία. Όταν όμως η αστυνομία εμφανίστηκε, η ζητιάνα με το παιδί είχε εξαφανιστεί… Αισθάνθηκα σαν να παλεύω με ανεμόμυλους.
Την επόμενη φορά που θα δείτε ζητιάνα με παιδί, σκεφτείτε καλά πριν “βοηθήσετε” με τον οβολό σας. Μην κοιτάξετε το παιδάκι με τρυφερότητα, να το κοιτάξετε με τρόμο. Πρόκειται για ένα κακοποιημένο δυστυχισμένο πλάσμα, υποχείριο αδίστακτων κακοποιών. Με το να δώσετε χρήματα σε αυτήν που το εκμεταλλεύεται, διαιωνίζετε την αλυσίδα αυτής της “μπίζνας” και συμβάλλετε ενεργά στο φόνο ενός ακόμη παιδιού.
Όπως κάθε επιχείρηση που κλείνει όταν δεν έχει πια πελάτες, έτσι κι αυτή θα εξέλειπε, αν δεν υπήρχε κόσμος που να ανταποκρίνεται, αν δεν υπήρχε η συγκεκριμένη “πελατεία” της. Η εξάλειψη τέτοιου είδους “επιχειρήσεων” σημαίνει ότι λιγότερα παιδιά θα κλαπούν και θα δολοφονηθούν από χορήγηση ναρκωτικών και αλκοόλ.
Τώρα πια γνωρίζετε γιατί τα παιδιά που κρατούν οι ζητιάνες κοιμούνται συνέχεια. Η επιλογή είναι δική σας.
"

πηγή: http://www.eglimatikotita.gr/2013/0...potcom+(ΕΓΚΛΗΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑ)&utm_content=FaceBook

Last edited by a moderator:
Για το άρθρο με τα παιδιά των ζητιάνων: Η δημοσιογραφία στην υπηρεσία των κλικς

Γιατί οι αναγνώστες των social media κοιμούνται συνεχώς

Σήμερα στη LiFO δημοσιεύτηκε ένα κείμενο με τίτλο «Γιατί τα παιδιά που κρατούν οι ζητιάνες κοιμούνται συνεχώς;» στη στήλη «Readers' Digest – Επιλογές από το διαδίκτυο». Δεν δίνω λινκ, αν θέλετε ψάξτε το.

Πρόκειται για αναδημοσίευση ενός κειμένου που φέρεται να κυκλοφορεί ευρέως στο Facebook (προσωπικά δεν το έχω δει, αλλά η αλήθεια είναι πως δεν κυκλοφορώ και πολύ στο συγκεκριμένο social network). Ο άγνωστος συγγραφέας του κειμένου αναφέρεται σε μια ζητιάνα που «είναι “υπάλληλος” μιας καλοστημένης επιχείρησης απάτης, με διαχειριστή τον τοπικό ζητιανομαφιόζο, πιθανό ιδιοκτήτη βίλας και πολυτελούς αυτοκινήτου», η οποία ζητιανεύει κρατώντας στα χέρια της ένα μονίμως κοιμισμένο δίχρονο παιδάκι. Ο συγγραφέας καταλήγει, επικαλούμενος τη μαρτυρία ενός γνωστού του Ρομά, ότι τα παιδιά που κουβαλάνε οι ζητιάνες στους δρόμους «είτε τα έχουν ενοικιάσει από οικογένειες αλκοολικών, ή απλώς τα έχουν κλέψει», και ο λόγος που κοιμούνται συνεχώς είναι ότι τα ναρκώνουν με βότκα ή ηρωίνη.

«Κυκλοφορεί στο Facebook το έγραψε κάποιος άγνωστος, που του το είπε ένας γνωστός του. Πιασάρικο είναι, ας το αναδημοσιεύσουμε». Και κάπως έτσι, χωρίς την παραμικρή διασταύρωση, χωρίς ίχνος δημοσιογραφικής δεοντολογίας, ένα portal τεράστιας επισκεψιμότητας αναπαράγει έναν νεόκοπο αστικό μύθο και στοχοποιεί με φρικαλέο τρόπο μερικές χιλιάδες ανθρώπων.

Σίγουρα η εκμετάλλευση παιδιών από «επαγγελματίες» επαίτες είναι μια θλιβερή πραγματικότητα. Μια εξίσου θλιβερή πραγματικότητα είναι όμως και το ότι όλο και περισσότεροι άνθρωποι (και Έλληνες, για όσους ενδιαφέρονται για την εθνικότητα των αναξιοπαθούντων) ζουν στην ανέχεια και καταφεύγουν στην επαιτεία από ανάγκη. Ποιος θα κρίνει ποιοι είναι ποιοι; Και με τι κριτήριο; Με βάση το αν ένα παιδάκι κοιμάται στην αγκαλιά τους;

Μπορώ να φανταστώ πολύ πιο αθώους λόγους για τους οποίους ένα παιδάκι δύο χρονών μπορεί να κοιμάται συνεχώς στην αγκαλιά της μητέρας του. Για παράδειγμα, από εξάντληση λόγω έλλειψης σωστής διατροφής. Ή λόγω κάποιας αρρώστιας. Ή ίσως επειδή, όντας άστεγο, δεν χορταίνει ύπνο το βράδυ μέσα στο κρύο. Ή απλά επειδή έτσι έχει μάθει.

Ναι, ξέρω, δεν είναι δικό τους το ρεπορτάζ, αυτοί «απλά αναδημοσίευσαν» ένα κείμενο που κυκλοφορεί στο Facebook.

Ναι, ξέρω, οι ίδιοι δεν παίρνουν θέση.

Ναι, ξέρω, υπάρχουν όντως δίκτυα εκμετάλλευσης και trafficking μικρών παιδιών.

Ναι, ξέρω, είναι πολλά τα κλικς και τη σήμερον ημέρα είναι δύσκολο να κλείσεις διαφημίσεις.

Και αν ο επόμενος στόχος των πογκρόμ της Χρυσής Αυγής ή των επιχειρήσεων-σκούπα του Δένδια είναι οι ζητιάνοι, σίγουρα κάποιοι θα βρεθούν να πουν «καλά τους κάνουν, που κλέβουν και ναρκώνουν παιδάκια».

UPDATE: τελικά η όλη ιστορία είναι ακριβής μετάφραση από ένα chain letter που κυκλοφόρησε πριν λίγους μήνες στο εξωτερικό. Δείτε σχετικά εδώ: www.solidproofs.com.

http://luben.tv/blogs/8629/

Υ.Γ Γι'αυτό καλό είναι να μην αναπαράγουμε ότι βλακεία διαβάζουμε...

Το ότι πρόκειται για οργανωμένα κυκλώματα ειναι προφανεστατο και γνωστό στις αρχές, όπως και ότι δίνοντας τα ψιλά μας διαιωνιζουμε ενα απαράδεκτο κύκλωμα εκμετάλλευσης.
Το αν ναρκωνονται η όχι τα παιδάκια προφανώς δεν μπορούμε να το ξέρουμε για όλες τις περιπτώσεις ούτε όμως και να το αποκλείσουμε.

Το σίγουρο ειναι ότι ΔΕΝ υπάρχει μη οργανωμένη επαιτεια καθώς οι πιάτσες ελέγχονται αυστηρά. Αυτο φαίνεται άλλωστε απο το πως μοιράζονται, απο τον σταθερό κάθε μέρα και με ωράριο επαιτη και φυσικά απο το πως μετακινούνται και απο ποιους επιβλεπονται όλοι αυτοί.

Πραγματικα αυτο δεν το ειχα φανταστει....ειναι λυπηρο!!!Εγω δεν μενω αθηνα,ειμαι στην περιοχη της αττικης αλλα εχει τυχει να παω αρκετες φορες αθηνα και να δω τετοιους ανθρωπους,αλλα πειτε το οπως θελετε δεν δινω λεφτα...ουτε στον ηλεκτρικο.Μεχρι και μερα μεσημερι στα πεζοδρομια,εχω δει νεα παιδια να τρυπιουνται.Ας επεμβει εισαγγελεας που κανουν οτι δεν ξερουν!

Με προλαβε ο savatage. Και μονο ο τροπος που ειναι γραμμενο το κειμενο φερνει αναγουλα (οχι την καλλιτεχνιδα).

Απάντηση: Re: Τα παιδιά που κρατούν οι ζητιάνες. Δείτε το -μοιραστείτε το με φίλους..

Πραγματικα αυτο δεν το ειχα φανταστει....ειναι λυπηρο!!!Εγω δεν μενω αθηνα,ειμαι στην περιοχη της αττικης αλλα εχει τυχει να παω αρκετες φορες αθηνα και να δω τετοιους ανθρωπους,αλλα πειτε το οπως θελετε δεν δινω λεφτα...ουτε στον ηλεκτρικο.Μεχρι και μερα μεσημερι στα πεζοδρομια,εχω δει νεα παιδια να τρυπιουνται.Ας επεμβει εισαγγελεας που κανουν οτι δεν ξερουν!

Το άτιμο το σύστημα!
Υπάρχουν σκοπιμότητες πίσω απ'αυτές τις εικόνες,που δεν είναι άλλες από την πλήρη υποβάθμιση αυτών των περιοχών,που σημαίνει αγοράζουμε φθηνά και αργότερα *καθαρίζοντας*την περιοχή και αναπλάθοντάς την,κερδίζουμε εκ.ευρώ,πουλώντας!
Μην σας διαφεύγει της προσοχής ότι το κέντρο της πρωτεύουσας είναι το μόνο υποβαθμισμένο σε όλη την Ευρώπη!
Θα είναι για πάντα;
Επιτρέψτε μου ν'αμφιβάλλω,τα κοράκια καραδοκούν!!!

Last edited:
Συμφωνώ οτι το άρθρο είναι το λιγότερο εμετικα γραμμένο και με αποτερο σκοπό να δημιουργήσει ένα αστικό μύθο γύρω από τα λεγόμενα παιδιά των φαναριών και να φερει κλικ ή να κυκλοφορεί και να αναπαραχθεί (καλη ώρα) σε όλο το διαδικτυο. Αυτό δε σημαίνει βεβαια οτι αυτά που λέει δεν έχουν τουλάχιστον μια δόση αλήθειας.
Θα ήθελα να μεταφέρω ένα συμβάν στο οποίο ήμουν μάρτυρας κάποια χρόνια πριν. Αρκετοί θα θυμούνται οτι στην Ερμού την περίοδο των παχέων αγελάδων αμέσως μετά τους Ολυμπιακούς συναντούσες παιδάκια να παιζουν μπαγλαμαδάκι και να τραγουδούν. Η αλήθεια είναι οτι είχαν αρκετή πέραση. Μια Κυριακή βράδυ γύρω στις 6 με 7 πανω που είχαμε τελειώσει η βόλτα στο Μοναστηρακι ανηφορίζαμε με ένα φίλο στην έρημη Ερμού. Στο ύψος της Καπνικαρέας ακούμε φωνές. Ήταν οι "γονείς" που είχαν έρθει να μαζέψουν τα παιδιά από την επαιτεία. Το ξύλο και η βία που δεχτήκαν τα κακόμοιρα δε περιγράφεται, προφανώς επειδή η είσπραξη ήταν μικρή.
Σε τέτοιου είδους καταστάσεις δε νομίζω ότι υπάρχει κάτι που μπορείς να κάνεις σε ατομικό επίπεδο, χρειάζεται πιο συλλογική αντιμετώπιση. Η μόνη λύση που μπορώ να βρώ εγώ είναι απλά να μη συμετέχει κάποιος σε τέτοιου είδους καταστάσεις. Τα χρήματα σε οποιονδήποτε επαίτη δεν είναι λύση απλά διογκώνουν το πρόβλημα.

Re: Απάντηση: Re: Τα παιδιά που κρατούν οι ζητιάνες. Δείτε το -μοιραστείτε το με φίλο

Το άτιμο το σύστημα!
Υπάρχουν σκοπιμότητες πίσω απ'αυτές τις εικόνες,που δεν είναι άλλες από την πλήρη υποβάθμιση αυτών των περιοχών,που σημαίνει αγοράζουμε φθηνά και αργότερα *καθαρίζοντας*την περιοχή και αναπλάθοντάς την,κερδίζουμε εκ.ευρώ,πουλώντας!
Μην σας διαφεύγει της προσοχής ότι το κέντρο της πρωτεύουσας είναι το μόνο υποβαθμισμένο σε όλη την Ευρώπη!
Θα είναι για πάντα;
Επιτρέψτε μου ν'αμφιβάλλω,τα κοράκια καραδοκούν!!!

Το σχολιο μου ειχε να κανει κυριως με τα ναρκωμενα (?) μικρα παιδια!Αυτο οντως δεν το ειχα φανταστει.Ολα τα υπολοιπα ειναι γνωστα.Αλλα οπως πιστευα μικρος,και εξακολουθω να πιστευω.....αλλοι κανουν κουμαντο σε αυτον τον κοσμο....ποσο μαλλον σε αυτον τον τοπο που λεγεται ελλαδα!

Στην Ελλάδα δεν κάνουν κουμάντο οι Έλληνες.Η Ελλάδα δεν ανήκει στους Έλληνες,γι'αυτό και πληρώνουμε νοίκι(χαράτσια,φόροι αβάσταχτοι.υποχρεωτική ασφάλιση κατοικιών,κλπ.κλπ)
Τέλος το :offtopic:

Το καλύτερο που έχουμε να κάνουμε βλέποντας κάποιον που ζητιανεύει κρατόντας ένα μικρό παιδί στα χέρια του είναι να πάρουμε τηλ. το 100 ή το χαμόγελο του παιδιού.

Το καλύτερο που έχουμε να κάνουμε βλέποντας κάποιον που ζητιανεύει κρατόντας ένα μικρό παιδί στα χέρια του είναι να πάρουμε τηλ. το 100 ή το χαμόγελο του παιδιού.

Εγώ τους παίρνω ένα κουλούρι ή μια σοκολάτα ή κάτι παρόμοιο.

Τέσπα όσον αφορά το θέμα τους νήματος...έχω μια απορία.....
Άν οι ζητιάνες είχανε ηρωίνη και φυσικά την "καρδιά" να τη δίνουν στα παιδιά...
... δεν θα βγάζανε περισσότερα αν την πουλάγανε?

Καλά ρε παιδιά για μια ακόμη φορά μην τα βλέπουμε όλα ασπρα μαυρα. Προφανώς το κειμενάκι είναι της πλάκας και κάνει την τρίχα τριχιά, αλλά επίσης προφανώς και τα παιδιά αυτά ζουν υπό άθλιες συνθήκες, είτε λόγω άγνοιας των γονιών τους (ας θυμηθούμε τι έγινε με το μωράκι που πέθανε από ασιτία τις προάλλες), είτε φτώχειας, είτε συχνά και απόλυτα συνειδητής κακοποίησής τους (ναι, όσο κι αν μας φαίνεται απίστευτο εμάς του "πρώτου κόσμου", κάποιοι θεωρούν τα παιδιά τους απλά εργαλεία που όταν "χαλάσουν" τα πετάνε.)

Προφανώς δεν έχουν ηρωίνη αλλά το να βάζουν λίγο "ξυδι" στο γάλα δεν είναι κάτι που ακούω πρώτη φορά στη ζωή μου...

Γενικά, και αυτό είναι φυσικά μια τεράστια κουβέντα, είναι σοβαρό πρόβλημα το ότι σ'αυτή τη χώρα οι μισοί πρέπει πάντα να παίρνουν το πλευρό του Χρυσαύγουλου και να θεωρούν τους λιγότερο τυχερούς ως μίασμα, και οι άλλοι μισοί πάντα να κάνουν σα να μην υπάρχει κανένα κοινωνικό πρόβλημα και οι μετανάστες, οι ρομά, και τα παιδάκια που εργάζονται στην ΚΑΛΥΤΕΡΗ περίπτωση στα φανάρια ζούνε ζωή χαρισάμενη.

Last edited: