Γειά σας φίλοι και Χρόνια σας Πολλά! Μπαίνω στην συζήτηση επειδή είδα πάθος για τα βινύλια και τις ηχογραφήσεις. Από μικρό παιδί κι εγώ έχω το ίδιο πάθος, το οποίο τώρα τελευταία μπορώ να πω πως έφτασε σε σημείο κορεσμού, μετά από αυτά που έκανα μέσα στο 2021..!
Γενικά ακούω πολλά είδη μουσικής, κυρίως όμως τζαζ, μπλούζ, ροκ, σόουλ και ελληνική. Εφέτος λοιπόν, έπεσα με τα μούτρα στις επανεκδόσεις της Blue Note μιάς και ήθελα να συμπληρώσω τα κενά της δισκοθήκης μου. Πήρα λοιπόν ό,τι μου έλειπε από την επετειακή «σειρά 75» (75 χρόνια Blue Note), την επετειακή «σειρά 80» και την συνέχειά της «Classic Series». Σε γενικές γραμμές, έμεινα ευχαριστημένος, εκτός από κάποια προβλήματα στις εκτυπώσεις της σειράς 75 (γενικά υπήρξαν πολλά παράπονα). Από την άλλη όμως, οι τίτλοι της σειράς ήταν δυσεύρετοι και έτσι συμβιβάστηκα.

Ευτυχώς η εταιρεία πήρε το μήνυμα και οι σειρές 80 και classic βγήκαν άψογες, επίσης με σπάνιους τίτλους. Σαν να μην έφταναν αυτές οι συνεχείς εκδόσεις, στις αρχές του έτους ανακάλυψα και την εξαιρετική σειρά δίσκων της ίδιας εταιρείας «Tone Poet Series»!! Κάποιοι έχετε βάλει εδώ κάνα-δυό και λέω να πάρω την σκυτάλη - αν μου επιτρέπετε.
Λοιπόν, αρρωστημένος έρωτας με την πρώτη επαφή - ακουστική και οπτική! Κανενός είδους εμβόλιο δεν μπόρεσε να σταματήσει την ολοκληρωτική «καταστροφή» μου, όμως από την άλλη, η δισκοθήκη μου γέμισε με θησαυρούς, που ούτε στα καλύτερα όνειρά μου δεν είχα φανταστεί! Αν σκεφτείτε πως ο μέσος όρος τιμής για κάθε δίσκο Tone Poet είναι 38-40€, τότε ίσως αντιλαμβάνεστε σε τι βαθύ λάκκο έπεσα, μιας και ο απολογισμός της χρονιάς σταμάτησε στα ...194 τεμάχια, εκ των οποίων τα 24 είναι Tone Poet.
Χαλάλι όμως, μήπως πήγα και πουθενά για να ξοδέψω χρήματα εν μέσω πανδημίας και τα σχετικά; (Βρίσκω πάντα καλές δικαιολογίες). Τελικά δεν έχω μετανιώσει, γιατί όταν τα δίνουμε σε λογαριασμούς και εφορία, πετάνε στον αέρα χωρίς να τα υπολογίζουμε, ενώ τώρα υπάρχει το αιώνιο υλικό που θα το χαίρομαι όσο ζω.
View attachment 190282View attachment 190284