Τα πολύτιμά σας φώτα!!!

Therio

New member
22 January 2009
6
Καλησπέρα,
όπως και πολλοί άλλοι, έτσι και εγώ, δεν έχω ασχοληθεί σχεδόν καθούλο με το σπορ. Όμως με την αγορά του καινούργιου σπιτιού, έχει δρομολογηθεί και ένα Budget γύρω στα 2000ευρώ, για αγορά ενισχυτή και ηχείων. Παραθέτω και κάποιες όψεις του χώρου. Ουσιαστικά είναι ένας χώρος 45m2, σαλονοκουζίνα, με το "χώρο" του σαλονιού να καλύπτει τα 20m2.
Το σύστημα θα χρησιμοποιθεί για 50-50 χρήση όσων αφορά μουσική και ταινίες. Διάβασα κανά διήμερο πριν ζητήσω την βοήθειά σας και τη συμβουλή σας, αλλά ομολογώ πως κατέληξα σε λίγα συμπεράσματα (κυρίως όσων αφορά τον ενισχυτή, δλδ τον 1909 ή τον Yamha 663).
Ευχαριστώ εκ, των προτέρων για τον πολύτιμο σας χρόνο.

Με εκτίμηση,
Χρήστος Αντωνίου

Attachments

• home2.jpg
    home2.jpg
    79.2 KB · Views: 23
  • home3.jpg
    home3.jpg
    102.3 KB · Views: 24
  • home4.jpg
    home4.jpg
    68.3 KB · Views: 26
  • homw.jpg
    homw.jpg
    59.1 KB · Views: 28
φιλε γεια χαρα!!!πολυ κατατοπιστικα τα σχεδια σου αλλα δεν βοηθας σχετικα με το τι θες να παρεις οσο αναφορα τα ηχεια!!
θες κολωνες??μικρα???υπαρχει θεμα με την συζηγο??η καποιος αλλος παραγοντας η περιορισμος??
σε ενισχυτες και οι δυο που προτεινεις ειναι πολυ καλες λυσεις και πολυ διαδεδομενες οπως καταλαβες και μονο σου!!ως νεος στο χομπυ οποιον και να παρεις θα εισαι πολυ ικανοποιημενος!!βοηθα λιγο στα ηχεια ωστε να σου δωσω και εκει τις προτασεις μου

Ναι, έχεις δίκαιο και συγνώμη.

Θα προτιμούσα κάτι σε μικρό μέγεθος, εφ' όσων καλύπτει ικανοποιητικά το χώρο μου. Αν, όχι, αναγκαστικά σε κολώνες!
Η σύζυγος, κατανοεί απόλυτα το θέμα ποιότητας, και κάνει πίσω σε θέμα αισθητικής, εάν κάτι τέτοιο είναι μονόδορομος φυσικά.

Σε αυτά τα λεφτά εγώ κατέληξα σε focal dome + marantz 5003.
Είχα ακούσει bose acoustimass 10, kef 3005, focal dome, B&W MT-30.
Καλύτερα να τα ακούσεις όμως πρώτα.

Καλός όρισες και από έμενα.
Στο θέμα του ενισχυτή βαλε στα υπόψη και ψάξε για τον Harman Kardon 255.
Και εγώ σε ένα σχετικό δίλημμα βρισκόμουν και τελικά αποφάσισα Harman!!! σε σχέση με Yamaha και Denon.
Τώρα όσο αφορά τα ηχεία η πρόταση μου είναι Klipsch Series RF-10
http://www.homecinema.gr/details.php?prid=937
Δεν είναι βέβαια μικρά αλλά ούτε και από τα τεράστια, μη σε ξεγελάσει η φωτογραφία δες διαστάσεις και πρόσεξε τα δίπολα surrounds που έχει το set.
Αυτά από έμενα και μη ξεχνάς ότι την απόφαση θα την πάρεις μετά από ακρόαση.

Απάντηση: Re: Τα πολύτιμά σας φώτα!!!

Σκέφτομαι για αυτά : http://www.homecinema.gr/details.php?prid=727&preview=showdetails

Διάβασα πολύ καλές κριτικές.

Τι λέτε; (αν και τσιμπημένη η τιμή)

Ευχαριστώ για τις απαντήσεις σας!

Aν τα ακουσεις θα ξεφυγεις. Ετυχε να τα ακουσω σε σπιτι γνωστου και επαθα την πλακα μου. Αν δεν ειχα προβλημα με την εμφανιση τους θα τα ειχα παρει.

Δεν κυκλοφορούν ευρέως. Μόνο σε συγκεκριμένα καταστήματα. Εγώ τα πήρα από Golden Accoustics στα Πατήσια. Υπάρχει από ότι ξέρω και σε ένα κατάστημα στη Γλυφάδα.

Η focal αντιπροσωπεύεται κανονικά στην Ελλάδα από την Audiovisual, οπότε μπορείς να τα αναζητήσεις σε πολλά καταστήματα του χώρου.