Τα Πουλια . . . .

Divx

New member
8 April 2009
65
Και ξαφνου,εκει που καθομασταν στο μπαλκονι του εξοχικου και ρεμβαζαμε την θαλασσα με τον φραππε παραμασχαλα,σκοτεινιαζει ο ουρανος. .
Τι διαολο,αφου πριν 2 λεπτα που σαρωσα τον οριζοντα δεν ειδα καποιο συννεφο να ερχεται προς την περιοχη,σκεφτηκα.
Και ξανακοιταξα να δω τι ηταν αυτο που ειχε μπει αναμεσα ηλιου και Ν.Α Αττικης και εμποδιζε τις ακτινες να ζεστανουν το εκτεθειμενο σε αυτες κορμι μου . . . .
Και ειδα τουτο το χαλι να αιωρειται πανω απο την κωμη μου.
Μαμα μου Στουκας φωναξα,αλλα η μανα μου που εκεινη την ωρα ηταν στο Ξυλοκαστρο σιγα μην με ακουσε....
Μετα απο μεγαλη περιοδο 15-20 λεπτων καταλαβα οτι αυτα τα πραματα δεν ηταν Στουκας αλλα πουλια..ναι αλλα τι πουλια ?
Και ποσα να ηταν ?
150-200 τα μετρησα με τον Κωτσο που ηταν ασσος στα μαθηματικα
στο σχολειο
Στην αρχη νομισαμε οτι ηταν Γλαροι απο την παραπλησια παραλια,αλλα οι αυτοχθονες γλαροι ηταν δεν ηταν καμμια δεκαρια κεφαλια . . οι υπολοιποι ναναι συγγενεις ? με ρωτησε ο Κοτσος.
Ναι του λεω,ηρθαν για της Παναγιας να ευχηθουν στην κυρα-Μαρια με τα κιτρινα.
Οταν δε κατεβηκαν πολυ χαμηλα πανω απο τα κεραμιδια και αφου τα ειδαμε απο κοντα,καταλαβαμε οτι ουτε στουκας ηταν ουτε γλαροι . . ηταν Πελαργοι ! !
200 περιπου ατομα να κανουν αλλοτε ψηλες εως και 300-400 μετρα πτησεις, αλλοτε να κατεβαινουν ξυστα απο τις καπνοδοχους των τζακιων.
Μαστορες της πτησης και της τεχνικης αυτης μας γοητευσαν και ανεβηκα με τις παντες στο σπιτι να παρω την ixus μπας και προλαβω να τραβηξω μερικες φωτο για να τις δειτε.
Τις παραθετω πιο κατω με τελευταια και την πιο μακαβρια . . . ενα ατυχο πουλι ΚΕΡΑΥΝΟΒΟΛΗΜΕΝΟ απο τα καλωδια υψηλης τασης της ατιμης Δ.Ε.Η
Συνολικα μετρησα 8 νεκρα ατομα. . Το πρωι,ξημερωματα,που σηκωθηκα για να ερθω Αθηνα ηταν σε φαση καταμερτησης....προφανως μετραγαν τις νυκτερινες απωλειες τα κακομοιρα....κατα τις 6.40 λοιπον,αφου μαζευτηκαν ολα σε ενα τεραστιο σμηνος,εβαλαν πορεια προς το Σουνιο και την Κρητη στον τελικο τους προορισμο . . . Νοτιο Αφρικη ! ! ! ! :grinning-smiley-043οπου θα φτασουν περιπου τον Νοεμβριο ! !

Εαν καποιος ξερει κατι για τα πουλια και τον μεταναστευτικο αυτον κυκλο που κανουν καθε χρονο ας μας πει δυο-τρεις κουβεντες !

Ενα απο τα ατυχα αυτα πουλια που αφησε την τελευταια του πνοη στα τελευταια μετρα πριν την μεγαλο και κουραστικο διαπλου της Μεσογειου

Μπα

καθε χρονο ΤΙΣ ΙΔΙΕΣ ΜΕΡΕΣ περνανε απο την ΙΔΙΑ ΠΕΡΙΟΧΗ
Κατα ενα περιεργο τροπο,ακολουθουν το συγκεκριμενο δρομολογιο,η πιθανη παρεκκληση τους ειναι δεν ειναι 2-2.5 χιλιομετρα.
Περσυ ειχαν περασει αντι απο εμας απο το διπλανο χωριο που απεχει 2 χιλιομετρα.
Προπερσυ ειχαν περασει παλι απο εμας ! !

Tετοια εποχη πριν 3-4 χρονια ειμουνα στην Ζακυνθο φιλοξενουμενος ενος φιλου.

Ξυπνησα το πρωινο απο τις δεκαδες τουφεκιες μεσα στο χωριο !!!

Βγηκα εντρομος να δψ απο που ειχαν αποβιβασθει οι Τουρκοι και αντικρυσα κατι πλασματα με δυο ποδια και δυο χερια και ενα τουφεκι να στεκονται στο μπαλκονι τους και να "κατεβαζουν"τα αμοιρα πουλια που ειχαν επιλεξει τον εναεριο χωρο του χωριου σαν αεροδιαδρομο για το ταξιδι τους.

Καλεσα την αστυνομια οπου φανταζεστε που με εγραψε........

Θαυμάσιο θέμα...
Στο χωριό της μητέρας μου στη θράκη, έχουν κάνει φωλιές δύο τρία ζευγάρια και έχω την τύχη να τα παρατηρώ σχεδόν κάθε χρόνο.
Η ημέρα που μαζεύοντε και δείχνουν στα μικρά τους το χώρο που θα γυρίσουν την επόμενη χρονιά καθώς και η ώρα που μαζεύοντε με τα άλλα ζευγάρια για να ξεκινήσουν το ταξίδι τους είναι από τις πιο συγκινιτικές σκηνές...

Στα μέρη μου δεν διανοείται κανείς να τους πειράξει μάλιστα οι κάτοικοι προσπαθούν να συντηρήσουν τις φωλιές κατά τους χειμερινούς μήνες. Αν διαπίστωνα κάτι κακό δεν ξέρω πως θα αντιδρούσα. Δεν φανταζόμονα καν ότι κάποιοι θα σκέφτονταν να πυροβολήσουν πελαργούς!

Και να σκεφτείς ότι τα κακόμοιρα πουλιά επιλέγουν να χτίζουν τις φωλιές τους μέσα σε χωριά και να συνυπάρχουν με τους ανθρώπους.
Δυστυχώς παιδιά τα "δίποδα" αντί να μειώνονται αυξάνονται. Τι να πεί κανείς κρίμα.

Divx, αν έχεις κι άλλες φωτογραφίες postαρέ τις σε παρακαλώ. :grinning-smiley-043

Εισαι σιγουρος οτι τα .... κατεβαζαν ?

Μερικοι βαρανε στον αερα για να τα φοβησουν να φυγουν,να μην κατσουν πανω στις κολωνες και τα καλωδια..

Απάντηση: Re: Τα Πουλια . . . .

Μερικοι βαρανε στον αερα για να τα φοβησουν να φυγουν,να μην κατσουν πανω στις κολωνες και τα καλωδια..

Μακάρι να είναι έτσι!

Re: Απάντηση: Re: Τα Πουλια . . . .

Μακάρι να είναι έτσι!

Το μισο χωριο ηταν σε παρακειμενο δασος οπου απολαμβανε το "κατεβασμα" με πληρη εξαρτηση και το αλλο ενα τεταρτο του χωριου ηταν στα μπαλκονια σκοπευοντας κανονικα και σκοτωντας τα.

Σε ερωτηση μου (σε εναν σε μπαλκονι) γιατι τα χτυπατε αφου δεν τα μαζευετε η απαντηση ηταν : Eιναι παρα πολλα δεν κανει κακο....:slapface:

Απάντηση: Re: Απάντηση: Re: Τα Πουλια . . . .

Το μισο χωριο ηταν σε παρακειμενο δασος οπου απολαμβανε το "κατεβασμα" με πληρη εξαρτηση και το αλλο ενα τεταρτο του χωριου ηταν στα μπαλκονια σκοπευοντας κανονικα και σκοτωντας τα.

Σε ερωτηση μου (σε εναν σε μπαλκονι) γιατι τα χτυπατε αφου δεν τα μαζευετε η απαντηση ηταν : Eιναι παρα πολλα δεν κανει κακο....:slapface:

Είχα την ελπίδα ο κουτός...