Ταχυτητα Download

amfkke

New member
12 December 2011
46
Εχω παρατηρήσει ότι η ταχύτητα download στο mb pro είναι σχεδόν η μισή από ότι στο imac μου (και στο hp laptop με χειρότερες προδιαγραφές) , ενώ τα δύο apple έχουν περίπου ίδιες προδιαγραφές. Γιατί άραγε συμβαίνει αυτό, έχετε κάποια ιδέα ?

Εχω κάποια ρύθμιση λάθος ?

Μιχάλη, συνδέομαι ασύρματα (ο router είναι στη μία άκρη του σαλονιού και στερεοφωνικό και pcs στην άλλη) και χρησιμοποιώ τον jdownloader (για κατέβασμα από rapidshare, easybytez κλπ) . Σήμερα δείχνει να πηγαίνει λίγο καλύτερα αλλά ποτέ δεν ξεπερνάει τα 2/3 της ταχύτητας που βλέπω στο imac (και αυτό ασύρματα)

Περίεργο αυτό...
Ο δίσκος του κάθε μηχανήματος τι είναι ; Δλδ πόσες στροφές ;
Εγώ είδα καλύτερο download στον φορητό μου όταν του έβαλα 7200 στροφές δίσκο. Πριν με τον 5400 στροφές είχα προβλήματα overloading.

Εχει τον κλασσικο 500αρη στις 5400 στροφες, δεν ειμαι σιγουρος για τον imac θα το κοιταξω

Εχει τον κλασσικο 500αρη στις 5400 στροφες, δεν ειμαι σιγουρος για τον imac θα το κοιταξω
Δεν νομίζω ότι παίζει ρόλο η ταχύτητα του σκληρού. Στο έκανε εξαρχής έτσι και απλά το παρατήρησες τώρα ή παλαιότερα ήταν καλύτερες οι ταχύτητες? Εφόσον είναι ίδια η ένταση λήψης και δεν έχεις θέσει εσύ κάποιον περιορισμό (στα προγράμματα που συγκρίνεις) είναι πιθανό να έχουν διαφορετικές κεραίες-ολοκληρωμένα τα δύο μηχανήματα σου κάτι το οποίο να οδηγεί και σε διαφορές στις ταχύτητες (σίγουρα όμως όχι τόσο μεγάλες διαφορές όσο αναφέρεις). Είναι συνομήλικα τα μηχανήματα ή διαφέρουν ηλικιακά αρκετά?
Επίσης έχεις πειράξει καθόλου τις ρυθμίσεις του ρούτερ? Κάποιοι έχουν δυνατότητες να δίνουν "προτεραιότητα" και μεγαλύτερη ταχύτητα σε κάποιες συσκευές (ορισμένες από τον χρήστη). Μπες στο ρούτερ και ρίξε μια ματιά στις ρυθμίσεις του ασύρματου μήπως κάτι γίνεται και από εκεί. Αν κλείσεις το ασύρματο του IMac ανεβαίνει η ταχύτητα του ΜΒΡ? Αν μπορείς κάνε και μία δοκιμή σε άλλο ρούτερ (φίλου σου π.χ.) . Αν και εκεί οι ταχύτητες που βλέπεις είναι ανάλογες με τις δικές σου τότε είναι περιορισμός του ΜΒΡ.

Ευχαριστω για τις απαντησεις, θα τσεκαρω. Το mb ειναι ενος μηνα απο Ιαπωνια και το imac 2 ετων