Taga Harmony Platinum/ Heco victa prime

fyb82

New member
8 September 2015
8
Γεια σας, θα ηθελα λιγο τα φωτα σας στην αγορα ηχειων.
Θελω να φτιαξω ενα Home Cinema 5.1 (για αρχή) και ψαχνομαι λιγο για τα ηχεια. Το budget μου ειναι περιπου 1300Ε και μετα απο μια αναζητηση στο ιντερνετ κοντα σε αυτο το μπατζετ μπορω να βρω τα εξης ηχεια.
  • Taga Harmony Platinum F60 v.2
  • Taga Harmony Platinum C100 (15)
  • Taga Harmony Platinum B-40 v.2
  • Taga Harmony Platinum SW-10 v.2
και τα
  • Heco Victa Prime 502
  • Heco Victa Prime 302
  • Heco Victa Prime 102
  • Heco Victa Prime Sub 252A

Ηθελα να ρωτησω αν εχετε καποια αποψη για τα προαναφερθεν ηχεια, αν τα εχετε ακουσει. Δεν μπορω να βρω καποια review τουλαχιστον σαν σημειο αναφορας.
Θελω να τα συνδιασω με τον Denon AVR-X3100W. Η χρηση θα ναι 60-70% ταινιες και 30-40% μουσικη. Ο χωρος μου ειναι περιπου 35τ.μ.
Παρακαλω θα θελα τη βοηθειας γιατι εχω πελαγωσει και προς το παρον δυνατοτητα ακροασης δεν υπαρχει μιας και μενω επαρχια.

Re: Taga harmony Platinum/ Heco victa prime

Μ αυτό το μπάτζετ στη θέση σου θα πήγαινα στο εξής σετ:
Για μπροστά http://www.skroutz.gr/s/380691/Dali-Zensor-5.html
Για πίσω 1 ζευγάρι ή 2 ζευγάρια για πίσω και μπροστά αντί για δαπέδου http://www.skroutz.gr/s/4166586/Dali-Zensor-3.html
Κεντρικό http://www.skroutz.gr/s/385148/Dali-Zensor-Vokal.html
Υπογούφερ της εταιρίας http://www.audioshow.gr/e-shop/products/speakers/subwoofer/dali-sub-e-12f-subwoofer-light-walnut-detail. Αν τα πάρεις όλα πακέτο απ το μαγαζί θα σου βγουν ακόμα πιο φθηνά, είναι αξιόπιστα, τα έχω ακούσει προσωπικά και μου άρεσαν πολύ, θα δέσουν και με τον Denon μια χαρά.

Τα Dali, διαβαζοντας στα φορουμ ,ξερω ειναι ποιοτικη εταιρεια, αλλα τα dali zensor εχουν πολυ χαμηλη ευαισθησια. Τα 88db μου φαινονται πολυ χαμηλα και θα ζοριζουν τον ενισχυτη. Η' κανω λαθος?

Τα Dali, διαβαζοντας στα φορουμ ,ξερω ειναι ποιοτικη εταιρεια, αλλα τα dali zensor εχουν πολυ χαμηλη ευαισθησια. Τα 88db μου φαινονται πολυ χαμηλα και θα ζοριζουν τον ενισχυτη. Η' κανω λαθος?

Απ τη στιγμή που θα έχεις υπογούφερ και αυτόματη ισοστάθμιση απ τον ενισχυτή δεν τίθεται θέμα. Θέμα θα είχες σε δικάναλο σύστημα με τον ίδιο ενισχυτή και χωρίς υπογούφερ, εκεί θα ήθελες και τελικό εκτός αν ακούς σε ανθρώπινες εντάσεις οπότε πάλι δεν θα είχες πρόβλημα κι απ την άλλη ο χώρος σου είναι μεσαίος προς μικρό.

Απ τη στιγμή που θα έχεις υπογούφερ και αυτόματη ισοστάθμιση απ τον ενισχυτή δεν τίθεται θέμα. Θέμα θα είχες σε δικάναλο σύστημα με τον ίδιο ενισχυτή και χωρίς υπογούφερ, εκεί θα ήθελες και τελικό εκτός αν ακούς σε ανθρώπινες εντάσεις οπότε πάλι δεν θα είχες πρόβλημα κι απ την άλλη ο χώρος σου είναι μεσαίος προς μικρό.

Συγνωμη αλλα μπερδευτηκα τωρα. Οταν θα ακουω μουσικη θα χρησιμοποιω τα 2 μπροστινα και ετσι οπως το καταλαβα θα υπαρχει θεμα, μιας και καμια φορα σιγουρα θα την ανεβαζω αρκετα την ενταση. Ξερω ο τελικος ενισχυτης ειναι ιδανικη λυση αλλα ξεφευγει πολυ μετα. Επισης και στις ταινιες θα ανεβαινει η σταθμη.
Δεν υπαρχει κατι αλλο περιπου σε αυτο το μπατζετ εστω με λιγο μεγαλυτερη ευαισθησια?

Συγνωμη αλλα μπερδευτηκα τωρα. Οταν θα ακουω μουσικη θα χρησιμοποιω τα 2 μπροστινα και ετσι οπως το καταλαβα θα υπαρχει θεμα, μιας και καμια φορα σιγουρα θα την ανεβαζω αρκετα την ενταση. Ξερω ο τελικος ενισχυτης ειναι ιδανικη λυση αλλα ξεφευγει πολυ μετα. Επισης και στις ταινιες θα ανεβαινει η σταθμη.
Δεν υπαρχει κατι αλλο περιπου σε αυτο το μπατζετ εστω με λιγο μεγαλυτερη ευαισθησια?

Θα ακούς με τα 2 μπροστινά αλλά θα σου βάζει και το υπογούφερ εκτός αν εσύ δεν θες να συμμετέχει αυτό. Τα 88 db δεν τα θεωρώ χαμηλή ευαισθησία, στα πόσα μέτρα θα είσαι απ τα μπροστά ηχεία;

Πάντως να τα ακούσεις τα zenzor σε αντιπαράθεση με τα taga και τα heco. O 3100 είναι καλής κατηγορίας ενισχυτής. Αν δεν ελπίζεις σε καφρίλες μια χαρά κάθεται αυτός με τα zenzor

Εννοειται θα προσπαθησω να τα ακουσω πριν παρω την τελικη αποφαση. Βεβαια για τα heco δεν νομιζω να βρω καποιο καταστημα να τα εχει. Τα αλλα 2 πιστευω να μπορεσω να τα ακουσω σε αντιπαράθεση.
Ευχαριστώ.

--- Αυτόματη συγχώνευση μηνύματος ---

--- Αυτόματη συγχώνευση μηνύματος ---

Θα ακούς με τα 2 μπροστινά αλλά θα σου βάζει και το υπογούφερ εκτός αν εσύ δεν θες να συμμετέχει αυτό. Τα 88 db δεν τα θεωρώ χαμηλή ευαισθησία, στα πόσα μέτρα θα είσαι απ τα μπροστά ηχεία;

Η αποσταση θα ναι 2.5 μετρα τουλαχιστον. Δεν μπορω να σου πω με σιγουρια γιατι τωρα μετακόμισα και ακομα δεν εχω στησει τα επιπλα στο σαλονι ουτε την τηλεόραση ωστε να σου πω σιγουρα ποσα μετρα. Αλλα υπολoγιζω με 40αρα τηλεοραση τα 2.5 μετρα ειναι η ελαχιστη αποσταση

Για τα q acoustics τι γνωμη εχετε?
Συγκεκριμενα για τα
2050i (μπροστα)
2020i (surround)
2000ci (κεντρικο)
Και sub 2070si

Για τα q acoustics τι γνωμη εχετε?
Συγκεκριμενα για τα
2050i (μπροστα)
2020i (surround)
2000ci (κεντρικο)
Και sub 2070si

Αυτη θα ηταν η δευτερη προταση μου, απο αποψη ισχυος καλα θα κατσουν αλλα θα τα προτιμουσα ηχητικα με Yamaha να συνδυαστουν. Παντως τα χω προτεινει σε φιλους εκτος φορουμ κι ειναι απολυτα ικανοποιημενοι.

Αυτη θα ηταν η δευτερη προταση μου, απο αποψη ισχυος καλα θα κατσουν αλλα θα τα προτιμουσα ηχητικα με Yamaha να συνδυαστουν. Παντως τα χω προτεινει σε φιλους εκτος φορουμ κι ειναι απολυτα ικανοποιημενοι.

Τωρα μου βαζεις αλλα προβληματα.. χαχαχαχα
Σε ευχαριστω πολυ για τη βοηθεια. Τουλαχιστον να εχω και αλλες αποψεις και εναλλακτικες.
να σαι καλα

Πριν απο μερικες μερες καταφερα να ακουσω τα Dali zensor και τα q acoustics. Κατεληξα στα q acoustics, μου αρεσαν ηχητικα πιο πολυ. Ετσι αποφασισα να προχωρησω για την αγορα των 2050i και του κεντρικου 2000ci (τα βασικα ηχεια του 5.1 που θελω να φτιαξω).Αλλα δυστυχως το 2000ci δεν υπαρχει κ μου προτεινε το μαγαζι το 3090ci.( κεντρικα ηχεια). και ηθελα να ρωτησω αν προχωρησω σε αυτο το συνδιασμο θα υπαρχει θεμα με το ταιριασμα των ηχειων?

Οχι δεν υπάρχει λόγος ανησυχίας, η ηχητική ταυτότητα μιας εταιρίας παραμένει σε παρόμοια μοντέλα κι αν υπάρχει αποκλείεται να τη συλλάβει το αυτί σου.

Οχι δεν υπάρχει λόγος ανησυχίας, η ηχητική ταυτότητα μιας εταιρίας παραμένει σε παρόμοια μοντέλα κι αν υπάρχει αποκλείεται να τη συλλάβει το αυτί σου.

Καταλαβα. Σε ευχαριστω πολυ για την βοηθεια και την αμεση απαντηση.