Ταινία LED για bias lighting

DOOM_NX

Senior Member
17 January 2010
501
Καρδίτσα
Έχει εγκαταστήσει κανείς σας LED strip πίσω από την τηλεόραση ως bias lighting; Σκέφτομαι να βάλω RGB ταινία για να μπορέσω να φέρω το χρώμα του τοίχου όσο πιο κοντά στο D65 γίνεται. Δεν ξέρω όμως αν θα με καλύψουν οι έτοιμες εμπορικές λύσεις από άποψης controller. Θα πρέπει να ντιμάρουν αρκετά ώστε το ανακλώμενο φως από τον τοίχο να μην ξεπερνάει τα 20 cd/m². Θα εκτιμούσα προσωπικές εμπειρίες :)

Το έκανα παιδιά. Το RGB πιστεύω ιδανική λύση αν δεν έχεις ουδέτερο χρώμα στον τοίχο πίσω από την τηλεόραση. Χρησιμοποιήθηκαν, 4.2μ 5050 λεντοταινίας στα 7.2W/m, τροφοδοτικούλι 36W και τρικάναλος dimmer με ποτενσιόμετρα. Η TV είναι 60".

Φωτο από κινητό, pardonnez-moi.

2015_02_21_1230.jpg

More colorful pics: https://www.facebook.com/media/set/...073741833.100000430681047&type=1&l=eaf0b146bd

Τελικά το controller με τα ποτενσιόμετρα δεν με κάλυψε. Έτρωγε φλασιές και πηδούσε από τη μια απόχρωση στην άλλη αποσπώντας μου την προσοχή. Το άλλαξα με τηλεχειριζόμενο IR, με λογαριθμικής κλίμακας PWM στα 80Hz. 6 παραμετροποιήσιμα χρώματα, 20 προεπιλεγμένα, dimmer και αυτόματα προγράμματα εναλλαγής χρωμάτων. Στα έξι custom presets, μπορείς να σώσεις χρώμα και επίπεδο λευκού για διάφορα modes της τηλεόρασης, πράγμα πολύ βολικό. Μόνο αρνητικό ότι το τηλεχειριστήριο της TV αλλάζει τα χρώματα του controller. Θέλει προσοχή στην τοποθέτηση του αισθητηρίου. Ευτυχώς το remote του controller δεν αλλάζει τα κανάλια της TV :P

To view this content we will need your consent to set third party cookies.
For more detailed information, see our cookies page.

Τελικά το controller με τα ποτενσιόμετρα δεν με κάλυψε. Έτρωγε φλασιές και πηδούσε από τη μια απόχρωση στην άλλη αποσπώντας μου την προσοχή. Το άλλαξα με τηλεχειριζόμενο IR, με λογαριθμικής κλίμακας PWM στα 80Hz. 6 παραμετροποιήσιμα χρώματα, 20 προεπιλεγμένα, dimmer και αυτόματα προγράμματα εναλλαγής χρωμάτων. Στα έξι custom presets, μπορείς να σώσεις χρώμα και επίπεδο λευκού για διάφορα modes της τηλεόρασης, πράγμα πολύ βολικό. Μόνο αρνητικό ότι το τηλεχειριστήριο της TV αλλάζει τα χρώματα του controller. Θέλει προσοχή στην τοποθέτηση του αισθητηρίου. Ευτυχώς το remote του controller δεν αλλάζει τα κανάλια της TV :P

To view this content we will need your consent to set third party cookies.
For more detailed information, see our cookies page.

εβαλα και εγω φωτισμο..παραθετω την δικη μου...σημ..πολυ πιο ξεκουραστη θεαση πιο επιβλητικη εικονα
20150321_170127[1].jpg

Nice! Ταινία LED έβαλες, hxostil? Χρώμα;

ευχαριστω (η φωτογραφια το αδικει αλλα ηταν πολυ βιαστικη) χρησιμοποιησα 6500κ θερμοκρασια ταινια led 1 μετρο sas 7,2w ..μετασχηματιστη 220v ac-12v dc 15w και προς το παρον ενα διακοπτη (ψαχνομαι λυση ειτε με αισθητηρα φωτεινοτητας η τηλεχειριζομενη πριζα...)...συνολικο κοστος 20 ευρω ,εφτιαξα μια μικρη βαση στο πισω μερος του επιπλου ωστε να μην φαινεται η ταινια και να κοιτα επανω...σε ευχαριστω doom_nx :a0210: για την υπενθυμιση μιας και το ειχα στο μυαλο μου αλλα το ειχα παραμελησει...το προτεινω σε ολους ,ιδιαιτερα σε αυτους που εχουν led λογω το οτι βελτιωνει αισθητα το μαυρο...οι πλασμα δεν το εχουν αναγκη..συν το οτι ειναι πολυ ομορφο και πιο ξεκουραστη η θεαση...

Όλες το έχουν ανάγκη. Δεν είναι μόνο το boost στο contrast... Όσες φωτογραφίες και να βγάλεις όμως θα το αδικούν, στο υπογράφω!

Όλες το έχουν ανάγκη. Δεν είναι μόνο το boost στο contrast... Όσες φωτογραφίες και να βγάλεις όμως θα το αδικούν, στο υπογράφω!

για τις πλασμα δεν το εχει αναγκη λεω για το μαυρο μονο...ειδες διαφορα στο μαυρο στην πλασμα σου με τον φωτισμο?

Σε ποιο σημείο έβαλες τη LEDοταινία; Το αποτέλεσμα φαίνεται πολύ ομοιόμορφο για μόλις 1 μέτρο!

Σε ποιο σημείο έβαλες τη LEDοταινία; Το αποτέλεσμα φαίνεται πολύ ομοιόμορφο για μόλις 1 μέτρο!

Πισω απο το επιπλο σε ενα πιχακι 1,20 μηκος και 2 εκ παχος.η εγκατασταση εγινε 2 ,5 εκ πιο κατω απο το πανω μερος του επιπλου και η ταινια κοιταει επανω....ηθελα να κοιταει επανω αλλα να μην φαινεται η ταινια

Κιτσαρία το όλο θέμα με τα LED (κατά την προσωπική μου άποψη) αλλά αν τον ευχαριστεί κάποιον το LED πίσω από την TV οκ.
Υπάρχουν στο ebay πολλά κιτ τα οποία ομως είναι για μόνιτορ υπολογιστή και κάνουν εξομοίωση το αντίστοιχο Ambilght της Philips.Δεν γνωρίζω όμως εαν δουλεύει μόνο σε TV ή θα πρέπει να έχεις και υπολογιστή ανοιγμένο για να ελέγχει τα LED.

Κιτσαρία το όλο θέμα με τα LED (κατά την προσωπική μου άποψη) αλλά αν τον ευχαριστεί κάποιον το LED πίσω από την TV οκ.
Υπάρχουν στο ebay πολλά κιτ τα οποία ομως είναι για μόνιτορ υπολογιστή και κάνουν εξομοίωση το αντίστοιχο Ambilght της Philips.Δεν γνωρίζω όμως εαν δουλεύει μόνο σε TV ή θα πρέπει να έχεις και υπολογιστή ανοιγμένο για να ελέγχει τα LED.

σεβαστη η γνωμη σου...την εχεις δει απο κοντα?εξυπηρετει επισης πιο ξεκουραστη θεαση και το μαυρο πεφτει πιο χαμηλα στο ματι..

σεβαστη η γνωμη σου...την εχεις δει απο κοντα?εξυπηρετει επισης πιο ξεκουραστη θεαση και το μαυρο πεφτει πιο χαμηλα στο ματι..
Είχε ένας φίλος μια philips ambilight.Είχε σκάσει τότε κοντά στα 4000 ευρώ για 37άρα.
Η κατάληξη ήταν μετά από λίγο καιρό να το βαρεθεί το ambilight και να το απενεργοποιήσει μόνιμα.Είδαμε μαζί 2-3 ταινίες με ambilight και αυτό ήταν όλο.Δεν ήταν το θέμα οτι μας κούραζε αλλά ούτε και έκανε πιο ξεκούραστη τη θέαση.
Απλά εγώ κατάλαβα οτι το ambilight είτε θα το αγαπήσει κάποιος είτε θα το μισήσει.Ντεμί κατάσταση δεν παίζει.:flipout:

Είχε ένας φίλος μια philips ambilight.Είχε σκάσει τότε κοντά στα 4000 ευρώ για 37άρα.
Η κατάληξη ήταν μετά από λίγο καιρό να το βαρεθεί το ambilight και να το απενεργοποιήσει μόνιμα.Είδαμε μαζί 2-3 ταινίες με ambilight και αυτό ήταν όλο.Δεν ήταν το θέμα οτι μας κούραζε αλλά ούτε και έκανε πιο ξεκούραστη τη θέαση.
Απλά εγώ κατάλαβα οτι το ambilight είτε θα το αγαπήσει κάποιος είτε θα το μισήσει.Ντεμί κατάσταση δεν παίζει.:flipout:

ναι οντως ειχα 2 philips ambilight η μια spectra 2 και η αλλη spectra 3..τον φωτισμο δεν τον ειχα παντα (ουτε τωρα τον εχω,μονο σε ταινια σκοταδι) αλλα δεν ηταν ασχημο..ουτε μου ελειψε ομως..