Απάντηση: Re: Ταίρι για τον μπέρυ...
Για να μην ψάχνομαι άδικα με τις λάμπες, εκφράζω μια απορία:
Μήπως η αντίσταση εξόδου του Αλέξανδρου είναι πολύ υψηλή για την είσοδο του μπέρυ και σε αυτό οφείλονται τα όποια προβλήματα της ελαφράς "θολούρας" στα άκρα?
Γιατί διαπίστωσα ότι εκεί εντοπίζεται η ασάφεια.
Είχα μια αμφιβολία και πριν την αγορά αλλά δεν έδωσα όση σημασία έπρεπε ίσως.
Υπάρχει λύση αν είναι αυτή η αιτία?
Φίλε μου μη βιάζεσαι. Σιγά-σιγά. Προσπάθησε να χαλαρώσεις και να ακούσεις λίγο μουσική.
Αισθάνομαι ότι είσαι λίγο "στην τσίτα".
Οι λαμπάτοι προ συνήθως αλληλεπιδρούν περισσότερο με το χώρο και τη στήριξη από ότι οι τρανζιστοράτοι.
Τουλάχιστον από τη δική μου εμπειρία αυτό έμαθα.
Ο DIY λαμπάτος μου είναι πολύ ευαίσθητος στη στήριξη! Μια φορά είχα ξεχάσει να βάλω τα 4 λαστιχάκια από κάτω που του έχω συνήθως και δε μπορούσα να ακούσω μουσική.
Αυτό γιατί είχα συνηθίσει τόσο πολύ το άκουσμα μου που αμέσως η έλλειψη της στήριξης έγινε εμφανής!
Στο θέμα του δικού σου προ, δεν τον έχω ακούσει, αλλά αυτό που αναφέρεις είναι σύνηθες στην κατηγορία τιμής που κινείται και για λαμπάτο ακόμη περισσότερο.
Το στρογγύλεμα των άκρων δηλαδή.
Εδώ έρχεται να παίξει ρόλο η υπομονή και ο πειραματισμός.
Πρέπει να παίξεις με στήριξη (μπορείς να βάλεις κανα 2 εγκυκλοπαίδειες επάνω του να μας πεις τι άκουσες?), τα ιντερκονέκτς, ακόμη και η στήριξη της πηγής!
Ποιο cdplayer έχεις? Δοκίμασε να το αδρανοποιήσεις και αυτό βάζοντάς του βάρος. Επέλεξε κομμάτια που να έχουν μαύρη γυναικεία φωνή (όπως πχ της Cassandra Wilson).
H αλλαγή ενός προ συνεπάγεται αναθεώρηση του συνόλου του συστήματος σου, ίσως και της τοποθέτησης των ηχείων.
Μη νομίζεις ότι επειδή άλλαξες προ όλα θα έρθουν μόνα τους.
Είναι σαν να παίρνεις ένα καινούργιο σύστημα, ολόκληρο από την αρχή. Μη περιορίζεσαι στο να αλλάξεις τις λάμπες του προ. Ίσως να βγει κάτι, ίσως και όχι.
Αν μετά από καιρό δεις ότι δε μπορείς να το "φέρεις" εκεί που θες, πιστεύω ένα τηλέφωνο στους Τσακιρήδιδες θα σε βοηθήσει, με κάποια αλλαγή υλικών!
Γκουντ λάκ!