Ταίριασμα ενισχυτή με ηχεία

Promitheas

Established Member
12 February 2010
191
Γειά σας,

Εχω έναν ολοκληρωμένο τον Marantz PM 7001 KIS. Μήπως θα μπορούσατε να μου δώσετε κάποια ιδέα με τι ηχεία μπορώ να τον ταιριάξω; :huh2:
Σαν πρώτη σκέψη εχω τα Roister Status 8.2 και τα Kef iQ90.

Ευχαριστώ πολυ...

Tα Roister είναι εξαιρετικά στην κατηγορία τους.Ο ενισχυτής σου θα τα οδηγήσει ικανοποιητικά σ' ένα μικρομεσαίο χώρο(μέχρι 20-25 τμ).Αργότερα παίρνεις έναν καλύτερο-ισχυρότερο ενισχυτή...

Last edited:
ο ενισχυτής οδηγά ικανοποιητικά την πλειονότητα των εμπορικών ηχείων της εποχής ...

το πιο σημαντικό είναι η επιλογή των ηχείων να γίνει, όχι βάσει του ενισχυτή, αλλά βάσει του χώρου σου, ήτοι αρκετά λίτρα καμπίνας για μεγάλο χώρο και λίγα λίτρα σε μικρά δωμάτια (ιδιαίτερα σε κάτι 10-15 μέτρων) ...

Εχω και εγω τον ιδιο ακριβως ενισχυτη! Για ενα διάστημα ειχα τα ηχεία Celestion ditton 33 και μπορω να πω οτι για τα δικα μου αυτια σε ολα τα ακουστικα κομματια που επαιξαν, καθως και στις αντρικες φωνες, το αποτελεσμα ηταν εξαιρετικο. Στο heavy metal δεν εμεινα ευχαριστημενος. Αντιθετα η dance ακουστηκε παρα πολυ καλα. Να παραθεσω οτι δεν χρησιμοποισα dac, σκετο laptop με wav lossless. Αυτη τη στιγμη ειμαι σε αναζητηση ηχειων και εχω στα υποψειν τις παρακατω εταιρειες, ATC, PMC, Acoustic Energy, Spendor και Harbeth. Θελω μονο ηχεια βασης γιατι σε συνδιασμο με sub το αποτελεσμα, για τα δικα μου αυτια, ειναι κατα πολυ ανωτερο των floorstanders. Θα σου προτεινα και εσενα, αν μπορεις και θελεις να κοιταξεις και στις εταιρειες που εγραψα.