Tαίριασμα λαμπάτου ενισχυτή με Klipsch RF-52

ΓΙΩΡΓΟΣ ΓΑΛΑΝΗΣ

AVClub Enthusiast
20 February 2010
743
ΑΘΗΝΑ
Καλησπερα,σκεφτομαι να στησω ενα δικαναλο(εισαγωγικο) συστημα με τα klipsch rf-52.ποιοι ενισχυτες λαμπας ματσαρουν καλυτερα με των 96db(100watt,8om) ηχεια μου?Ειναι δαπεδου,bass-reflex,χαμηλης παραμορφωσης,ελεγχομενης κατευθυντικοτητας,επιπεδης αποκρισης συχνοτητας,μεγαλου δυναμικου ευρους με τον χαρακτηριστικο ηχο της κορνας.

Re: TΑΙΡΙΑΣΜΑ ΛΑΜΠΑΤΟΥ ΕΝΙΣΧΥΤΗ ΜΕ KLIPSCH RF-52

ναι, τα RF-52 ταιριαζουν με λαμπα και ο ηχος ειναι πολυ δυναμικος συνεπικουρουμενου του δυναμικου ηχου του ηχειου κ της ευαισθησιας του. Το ξερω απο πρωτο χερι γιατι περασαν απο τα χερια μου. Τσεκαρε πχ τον Cayin Α55Τ..

Οσον αφορα το "πεπλο", μπορει να μη φταινε τα ηχεια. Πες μου με τι ενισχυτη παιζεις τωρα και σε τι τετραγωνικα για να σου πω

παιζω με denon 1910 στα 15τμ με επιπλα υψους,ψιλο ταβανι,κακη διαχυση ηχου,αλλα αυτο εχω.

επιπλεον ¨ακουω¨την υψηλη περιοχη να προπορευετε της μεσαιας.Παντα ωσ πηγη χρησημοποιουςα bd -hddvd με ανω του μεσου ορου αποδοση.Ο ενισχυτης ειναι πολυκαναλοςavολοκληρωμενος.

φιλε μου , ειχαμε ακριβως το ιδιο προβλημα, το χωρο. Τα ηχεια ειναι "κουρδισμενα" να βγαζουν πολυ μπασσο κ σε χωρο 18 τμ που τα ειχα κ γω, ειχαν μια θολουρα που οφειλοταν στις ουρες που αφηναν οι χαμηλες νοτες η οποια επεφερε μια μουνταδα στο συνολικο αποτελεσμα, που εθαβε τα μεσαια κ οι υψηλες αυτο ακριβως που λες. Δευτερον λογω κορνας ειναι πολυ αναλυτικα και ο ενισχυτης σου πολυ καλος ον στο 5.1 , υστερει δε στο δικαναλο για τους γνωστους λογους που εχουν αναλυθει σε αυτο το φορουμ. Εγω τα ειχα με εισαγωγικο Nad και υπηρχε αυτο το πεπλο που λες γιατι τα ηχεια "εξεθεταν" τον ενισχυτη που ειχε τις γνωστες αδυναμιες των εισαγωγικων μοντελων συμπεριλαμβανομενων των μεσαιων. Αργοτερα μπηκε στη θεση του ενας Audiolab, το τοπιο καθαρισε-φωτισε απιστευτα, αλλα παρεμενε το θεμα του μπασσου στον μικρο χωρο.

καποια στιγμη για να λυσω κ γω τις αποριες μου, μετεφερα το συστημα σε 25τμ χωρο και ηταν σαν να ακουγα αλλο συστημα, απελευθερωμενο το μπασσο, τα μεσαια καθαρα. Ενας φιλος εχει ακριβως τα ιδια ηχεια με Creek ενισχυτη σε 32 τετραγωνικα και ειναι ακομα καλυτερα, τα ηχεια καλυπτουν πληρως το χωρο κ δεν σου λειπει μπασσο. Ελπιζω να σε βοηθησα

Last edited:

Φιλτατε,πληρης ταυτιση αποψεων.Η λυση του audiolab8200s μπορει "να παιξει,"ομως το μπατζετ γιατον καγιν ειναι υψηλο.Παντα εδινα ενα σαφες προβαδισμα στην εικονα αντι του ηχου που απλα συνοδευε την προβολικη εικονα.Στην παρουσα φαση θα χρειαστει και μια ¨"φετα".Θα ειχε πρακτικη αξια μια πιο προσιτη λαμπατη λυση,αν ταιριαζει.Ευχαριστω.

λοιπον, μπορεις να πας σε κατι πιο φθηνο και υβριδικο με λαμπα στην προενισχυση οπως ο Xindak 6200.

Ευχαριστω για το ενδιαφερον.Επισης φιλαρακια εκτος φορουμ με προετρεψαν να ακουσω αυτον www.opera-consonance.com/review/magazines072-reference150_Greece_page3.htm σχεδον αχρησιμοποιητο σε δελεαστικη τιμη στα 2x120με διπλοτριοδο 6H30στην προενισχυση υβριδικο.Θα ειναι κελεπουρι η ανθρακας εξ ανατολης?

Ευχαριστω για το ενδιαφερον.Επισης φιλαρακια εκτος φορουμ με προετρεψαν να ακουσω αυτον www.opera-consonance.com/review/magazines072-reference150_Greece_page3.htm σχεδον αχρησιμοποιητο σε δελεαστικη τιμη στα 2x120με διπλοτριοδο 6H30στην προενισχυση υβριδικο.Θα ειναι κελεπουρι η ανθρακας εξ ανατολης?

Δεν είναι κακός, το αντίθετο μάλιστα..Αλλά μια ακρόαση, όντως
επιβάλεται..

o consonance ειναι πολυ καλος ενισχυτης, τον ειχα ακουσει το 2007 να "χορευει" ενα ζευγαρι Β&W CM1 των 84 db με χαρακτηριστικη ευκολια. Απλα ξεφευγει σε τιμη που ειναι κοντα στον Cayin και δεν ξερω αν θα σου δωσει αυτο που ζητας απο τα Klipsch. Μεινε συγκεντρωμενος σε αυτο που θες να ακουσεις κ επελεξε το μηχανημα με τα αντιστοιχα χαρακτηριστικα. Οπως σε εχω ψυχολογησει και γνωριζοντας τα ηχεια σου, εκτιμω οτι θες κατι σε λαμπα το οποιο ομως δεν θα ναι αργο και χωρις ατακα χαμηλα. Γιαυτο ακριβως σου προτεινα τον Cayin. Οποια ακροαση μηχανηματος μπορεις να κανεις στα δικα σου ηχεια, καντην. χαιρετω