Ταιριαστά Ηχεία

lyckos

New member
4 August 2008
7
Γεια σας παιδια...

Πρώτο μου post εδω αντε και να τα χιλιοστισω

Σκέφτομαι να πάρω ενισχυτή (ολοκληρωμένο) - ηχεία
Εχω καταληξει σε 4 ενισχυτες, με τυχαια σειρα, οι εξής:

- Nad C355BEE
- Cambridge Azur 740A
- Rotel RA-1062
- CREEK EVO INTEGRATED AMPLIFIER

H κορυφή στο κόστος μου ειναι γύρω στα 800 εουροθ για τον ενισχυτη, οποτε ο cambridge αν και την ξεπερνα ειναι μέσα λόγω καλών κριτικών.

Η αλήθεια ειναι οτι αν και μου αρέσει παρα πολύ η μουσική, ειμαι ικανος να ακουω ολη μερα, ποτε δεν ειχα την οικονομική δυνατότητα να αγοράσω κατι σε τετοια επιπεδα τιμών. Και τώρα δηλαδή με το ζόρι θα την κάνω την κίνηση αλλα του φούστη! Εχω φτάσει 35 και ποιος 35αρης ξερει τι του επιφυλάσσει η αυριανή μερα!!
Βεβαια θα ήθελα να αγορασω και ενα synth αλλα αυτό παει για αργότερα, να μεγαλώσει λίγο και ο γιός μου(13 μηνών)
Στο ψητό τώρα, θα ήθελα να ακούσω γνώμες για την τετράδα που αναφέρω και το πιο σημαντικό θα ήθελα να μου προτείνετε ηχεία για το καθε ένα απο τα 4
Ευχαριστώ

P.S. Στανταρ θα συνδεθεί πανω τους ενα ΜΚ ΙΙ ή ΜΚ 5 προς το παρόν

Last edited:
Καλητερα να καταληξεις πρωτα τι ηχειο ταιριαζει σε σενα και στον χωρο σου και μετα να βρεις ενισχυτη...

Κατ' αρχην καλως ηρθες!

Αυτο που λεει ο krelladonis ειναι ο τροπος που προτεινεται για την αγορα συστηματος ηχου. Δηλαδη επιλεγεις τα κομματια αντιστροφα με τη φορα του σηματος:

Χωρος (δεν αλλαζει!) -> ηχεια -> Ενισχ -> πηγη (-ες)

Εαν σε παιρνει οικονομικα κανε την κινηση και θα ανταμειφθεις! Η ποιοτικη ακροαση ειναι ευχαριστηση των αισθησεων, σαν το καλο κρασι (καφε, φαι, κλπ)!

Για τους ενισχυτες αυτους δεν εχω γνωση ή αποψη... Επισης, μην αμελησεις τα καλωδια συνδεσεων - ασε λιγα χρηματα και για ποιοτικα καλωδια!

:afro:
Καλο ψαξιμο!

Θα βοηθουσε επισης αν εγραφες και τα χρηματα που σκεφτεσαι να διαθεσεις για τα ηχεια.
Παντως με τους ενισχυτες που αναφερεσαι νομιζω οτι τα ηχεια σου θα επρεπε να βρισκονται περιπου 1.500-2.000 ευρω
Επισης ενδιαφερεσαι μονο για καινουρια μηχανηματα η και για μεταχειρισμενα?

ευχαριστώ πολύ για τις συμβουλές σας.
Τα χρήματα που θα δώσω για τα ηχεία κυμαίνονται στα 500-600 ευρω και ενδιαφέρομαι για καινουρια μηχανήματα μόνο

Βοηθα λιγο ρε παιντακι μου....

Σε τι χωρο θα τα βαλεις ?

Τι μουσικη ακους ?

Τι ομαδα εισαι ? :smash:

Σε μεγάλο δωμάτιο, περίπου 45 τ.μ.

ακούω τα πάντα, αλλα χρειάζομαι όγκο στον ήχο και καθαρότητα

Μ-Π.Α.Ο.Κ.

Δυσκολα τα πραγματα για 600 ευρω,45τ.μ με ογκο και καθαροτητα...
Οποτε θες δαπεδου...
Πηγαινε να ακουσεις κανα wharfedale εχει τιμιες προτασεις σε αυτα τα λεφτα... http://www.wharfedale.co.uk/home.php Αλλα αμα μπορεις κρατησου και αναιβα χρηματικα σε ηχειο,δεν θα το μετανιωσεις.Ενισχυτη παρε στα χρηματα που λες αλλα ηχειο αν σε παιρνει προτημισε καπου πανω απο χιλιαρικο..