Τακτοποιώντας τα folders στο Vista Media Center

ultraxmode

Senior Member
27 August 2008
587
Athens
Ρε παιδιά έχω χαθεί λιγάκι για να πώ την αλήθεια..

Θέλω να μου πείτε τα εξής :

1. Θέλω να μάθω ποιός είναι ο σωστός τρόπος να κάνω Watch Folders για κάθε "section" ξεχωριστά... δλδ. πχ. θέλω το Vista Media Center να επικεντρώνεται για το Music Library στα αρχεία mp3 που θα έχω εγώ σε ένα folder πχ. "C:\Music" Γίνεται αυτό ? Δεν θέλω να πηγαίνει και να μου φέρνει ό,τι νά ναι.. απο όπου να'ναι..

2. Μου έχει φέρει στο Video Library (αυτό δεν ξέρω γιατί έγινε) το Local Disk... εγώ δεν είπα να γίνεται Watch το "C:\".. πώς έγινε αυτό? Πώς μπορώ να το διορθώσω?

3. Cover Art. Κάθε folder χρειάζεται να έχει μέσα του το cover με ονομασία "Folder.jpg" απο ό´τι έχω καταλάβει... Σε τί διαστάσεις? Είναι standard η διάσταση της εικόνας? Κάνω κάτι λάθος? Γιατι έβαλα ένα cover σε ένα folder και μου το έβγαλε μετά απο πάρα πολύ ώρα.. (ίσως και μετά απο restart) υπάρχει τρόπος να κάνω χειροκίνητα refresh στην "βάση δεδομένων" του Vista Media Center?

4. Στον Windows Media Player πειράζει να έχω enabled την επιλογή που συλλέγει πληροφορίες απο κάθε media που παίζω? (cover art κτλ.) ή είναι επίφοβο...?

5. Πώς ΒΓΑΖΩ επιτέλους αυτά τα "Sample Folders" στα επιμέρους sections της Μουσικής, ταινών και εικόνων????? ΔΕΝ ΑΝΤΕΧΩ ΑΛΛΟ ΝΑ ΤΑ ΒΛΕΠΩ!!!!

Αυτά για την ώρα, αλλά το κυριότερο για μένα είναι το θέμα με το τί και πώς "παρακολουθεί" το Vista Media Center τους φακέλους που του εγκαθιστώ.

Ευχαριστώ πολύ βρε παιδιά, θα με βοηθούσατε πάρα πολύ εσείς σαν πιό έμπειροι στο θέμα..

Last edited:
Re: "Watch Folder", "Cover Art" και συναφή σε Vista Media Center.

To 5 λύθηκε.. απλά πάμε στο C:\Users\Public\ και σβήνουμε τα folders που υπάρχουν μέσα τους με ονομασία Sample Videos..Music.. κτλ. κτλ.

Πάει αυτό.. (αν και για τους έμπειρους σε αυτό το forum αυτό θα ήταν παιχνιδάκι)..

Θα ήθελα αν γίνεται να ζητήσω απο τους mods το παρών να ονομαστεί "Τακτοποιώντας τα folders στο Vista Media Center για αρχάριους"

Πιστεύω θα υπάρχουν πολλοί που θα βοηθηθούν απο αυτό το νήμα.. αν υπάρχει ήδη τέτοιο νήμα.. delete ξερό και πείτε μου να ψάξω!!! ;)

Απο εκεί δλδ. πάει και τα "παίρνει" ? Απο το Library του Windows Media Player 11? Δλδ. μάλλον θα πρέπει να κάνω πολύ δουλειά με τα tags ε?

Υπάρχει κάποιος να με καθοδηγήσει για τις σωστές ρυθμίσεις του WMP11?

Απάντηση: "Watch Folder", "Cover Art" και συναφή σε Vista Media Center.

Απλά θα πρέπει να φτιάξεις σωστά τα tags στα τραγούδια σου.
Μετά θα τα φορτώσεις στον wmp.

Εξώφυλλο στα άλμπουμ μπορείς να βάλεις με αντιγραφή και επικόλληση εξώφυλλου πάνω στο άλμπουμ στον wmp.

1. Οι διαστάσεις των covers τελικά ποιές πρέπει να είναι για να βγαίνουν όμορφα στο τελικό αποτέλεσμα?

2. Ποιό ID tag πρέπει να φτιαχτεί σωστά στα τραγούδια μου? (Το ρωτάω επειδή έχω πάρα πολλά τραγούδια, κι αν είναι να φάω μερικές μέρες να τα φτιάξω απο την αρχή με κάποιον tag editor καλό θα ήταν να το κάνω μία φορά και σωστά.. ;)

3. Επίσης, θα ήθελα να ρωτήσω και το εξής, στο Videos Library οπου μου βγάζει τις κατηγορίες που έχω φτιάξει ανα folder (πχ. DivX, Matroska, TV Serials, Greek Movies κτλ.) όταν βάζω ένα folder.jpg σε κάθε μία απο αυτές τις κατηγορίες (folder) μου τα βγάζει "κομμένα στη μέση". Πώς μπορεί να διορθωθεί αυτό το πρόβλημα και να μου τα βγάζει ολόκληρα? Υπάρχει κάποιο registry tip ?

4. Πώς γίνεται να κάνω "reset" τα libraries του WMP11 (επειδή μάλλον έχει γίνει λίγο μπάχαλο..) Υπάρχει τρόπος? Αυτός δουλεύει ? http://www.krunk4ever.com/blog/2007/09/16/reindexing-media-center-library/

5. Ποιά κατα την γνώμη σας είναι τα καλύτερα movie management προγραμματάκια που κυκλοφορούν? Που να υποστηρίζουν όχι μόνο DVDs ολόκληρα, αλλά και avi, mkv κτλ. ?

6. Κάποιος πολύ καλός tag editor που ίσως έχετε χρησιμοποιήσει?

Last edited:

Eπίσης θα ήθελα να μου πείτε, πώς γίνεται να διαχωρίσω το τί θα μου δείχνει στην κατηγορία "Picture Library".. πχ. αυτή τη στιγμή μου φέρνει φωτογραφίες ακόμα και απο τα DVD που έχω περάσει.. (υπόψιν πως έχω χρησιμοποιήσει το τρίκ με το dvd library μέσω registry για όσους ξέρουν..)

Eπίσης θα ήθελα να μου πείτε, πώς γίνεται να διαχωρίσω το τί θα μου δείχνει στην κατηγορία "Picture Library".. πχ. αυτή τη στιγμή μου φέρνει φωτογραφίες ακόμα και απο τα DVD που έχω περάσει.. (υπόψιν πως έχω χρησιμοποιήσει το τρίκ με το dvd library μέσω registry για όσους ξέρουν..)

Βρήκες άκρη μ' αυτό?
Έχω το ίδιο πρόβλημα! "όλα σε ένα - νοικοκυρεμένα..."

Καλησπερα!

Ολες οι ρθυμισεις περι library, κλπ γινονται οντως μεσα απο το Windows Media Player 11 (και 10 για τα XP). Για ενα "refresh" και καθορισμο του library παμε:

Tools -> Options -> Library -> Monitor Folders (στο WMP11)

Οσο για το Folder.jpg - στο παλαιοτερο Windows Media Centre (XP) υπηρχε οριο στα 200ΚΒ ana JPEG. Δεν ειμαι σιγουρος οτι ισχθει πλεον, αλλα ειναι λογικο να μη φορτωνουμε τζαμπα MB τη βαση δεδομενων του Media player. Ουτως ή αλλως, εαν η οθονη σου ειναι 720p για παραδειγμα, τα JPEGS δε χρειαζεται να ειναι μεγαλυτερα απο 400 pixels τετραγωνο. Μην κατεβαζετε τα τεραστια 2000χ2000 pixel JPEG γιατι βαραινει το συμπαν....

Τα αυτοματα συστηματα ονομασιας της Microsoft εγω τα φοβαμαι, οποτε και τα εχω κανει disable. Χρησιμοποιω το Tag And Rename που ειναι τελειο!

Για τις ταινιες, εγω χρησιμοποιω το MCE Media Browser 2.0.0.5
http://code.google.com/p/videobrowser/downloads/list

το οποιο και ειναι λιγο βασικο (δεν τραβαει πληροφορια απο web), αλλα ειναι σταθερο και πολυ βολικο (απο καποιο post το ειχα βρει και 'γω!).

Καλα ξεμπερδεματα!

Και πώς γίνεται να μη μας "αλλάζει τα φώτα" στα Album art που έχουμε καταχωρημένα?
Μετά από μερικές μέρες λειτουργίας του Vista MCE, βρήκα ότι τα πιό πολλά ελληνικά CD που έχω στο library, τα βγάζει πλέον με τη γνωστή "Νότα μουσικής", αντι για το καταχωρημένο scan του εξωφύλλου που είχα βάλει. Και επίσης έχει αλλάξει και μερικά απ' τα ξένα.
Πως εμποδίζουμε τον MC να κάνει αυτή τη δουλειά? Έχω ξοδέψει ώρες να σκανάρω σε 300x300 τα εξώφυλλα...

Πως εμποδίζουμε τον MC να κάνει αυτή τη δουλειά? Έχω ξοδέψει ώρες να σκανάρω σε 300x300 τα εξώφυλλα...

α)με ενα utillity όπως το tag&rename σώζουμε το album art μέσα στο tag του αρχείου

β)απ´το tab library > more options του wmp11 , ξετσεκαρουμε τα

overwrite all media info
rearrange music in rip...

και φυσικά ποτέ δεν πατάμε το library> apply media info changes

... η αληθεια ειναι οτι το WMP 11 στα VISTA μου διεγραψε καποια εξωφυλλα (και ακομη το κανει) και τα αντικαθιστα με ενα Μαυρο τετραγωνο)... στα XP οι ιδιοι δικοι ηταν μια χαρα. Ολα τα "τικ" τα εχω ξε-κανει απο την πρωτη μερα....

Ευχαριστουμε microsoft που μας χαλας τη δισκοθηκη!

:BXVZCBXZ6:

α)με ενα utillity όπως το tag&rename σώζουμε το album art μέσα στο tag του αρχείου

β)απ´το tab library > more options του wmp11 , ξετσεκαρουμε τα

overwrite all media info
rearrange music in rip...

και φυσικά ποτέ δεν πατάμε το library> apply media info changes
Δεν καταλαβαίνει απ' αυτά. Μόνο άν του κόψουμε το net θα καταλάβει...

Παιδιά να ρωτήσω κάτι?

Έχω στο HTPC μου, ΔΥΟ δίσκους του ενός TeraByte. Στον ένα δίσκο έχω ένα φάκελο που τον λέω HD movies. Ο δίσκος αυτός τίγκαρε και πλέον πάω στον δεύτερο δίσκο.

Στον δεύτερο δίσκο έχω φτιάξει ένα άλλο folder με το όνομα HD movies 2 για να συνεχίσω τη συλλογή των ταινιών μου.

Υπάρχει κάποιος τρόπος να "ενώσω" αυτά τα δύο folder ωστε να φαίνονται σαν ΕΝΑ ? (Δεν θέλω να μπαίνω στο "My Videos" και να βλέπω δύο ξεχωριστά folders που περιέχουν το ίδιο πράγμα.. -> ταινίες δλδ.. )

Υπάρχει κάτι ?

Ευχαριστώ !