Tannoy home cinema

iland

New member
5 March 2012
33
Καλημέρα σας, θα ήθελα να σας ρωτήσω τι γνώμη έχετε για την εταιρία Tannoy και συγκεκριμένα για τα home cinema της. Ευχαριστώ προκαταβολικά.

έχω τα sensys dc2 για μπροστινά και surround και το sensys c για κεντρικό. Αρκετά εντυπωσιακά ηχεία, ωραία χρωματισμένα και ζόρικα σε οδήγηση. Θέλεις ενισχυτή του χιλιάρικου+ για να τα ζωντανέψεις. Το αποτέλεσμα προσωπικά με ικανοποιεί. Σε καινούργια οι τιμές τους μου φαίνονται λίγο τσιμπιμένες. Για ποιά ενδιαφέρεσαι ακριβώς?

Απάντηση: Re: Tannoy home cinema

Συγκεκριμένα για το HTS 101 και για ενισχυτή σκεφτόμουν για Harman Kardon AVR 165 καθώς είχα μείνει πολύ ευχαριστημένος από ένα αρκετά παλιότερο, το σύστημα αυτό θα παίξει σε περίπου 30τμ χώρο.

Μου φαίνονται ενδιαφέροντα. Στην τιμή προσφοράς που τα έχει η adamco τουλάχιστον γιατί για παραπάνω δεν ξέρω... Κοίτα, ο χώρος σου σαν τετραγωνικά σηκώνει μέχρι και δαπέδο μπροστινά. Αν όμως θέλεις κάτι διακριτικό πιστεύω πως αξίζουν τον κόπο να τα κάνεις ένα τεστ ντράιβ. Αλλά υπόψην πως η δηλωμένη ευαισθησία τους είναι 87db και ο χώρος σου σχετικά μεγάλος. Αν θελήσεις να δυναμώσεις εντάσεις μπορεί να μείνεις με την όρεξη.

Απάντηση: Re: Tannoy home cinema

Υπάρχει κάποια άλλη ενναλακτική λύση; Ως 1000€ το ανώτερο για ηχεία και ενισχυτή, θέλω να βλέπω κυρίως ταινίες αλλά όταν θελήσω να παίξει μουσική να μη τα <<παίζει>>. Ευχαριστώ για τις απαντήσεις.

Υπ' όψη ότι τα ηχεία, ακόμα και το μοντέλο HTS201 που τα εμπρός είναι δαπέδου, θεωρούνται ηχεία δορυφόροι και δηλώνονται small, συνεπώς δεν τίθεται θέμα οδήγησης. Αν και οι HK έτσι κι αλλιώς δεν είναι ασθενικοί.

Η διαφορά με το προηγούμενο μοντέλο είναι στο megla, τις ελαφρώς μεγαλύτερες καμπίνες, και το φινίρισμα που είναι γυαλιστερό μαύρο. Οι καμπίνες είναι από ξύλο.
Ακουστικώς και σύμφωνα με τα δικά μου αυτιά, τόσο το προηγούμενο μοντέλο όσο και το νέο, ξεχωρίζουν για το πολύ καλό δέσιμο του sub με τα ηχεία.
Και όταν λέω δέσιμο εννοώ και στη μουσική όπου συνήθως υποφέρουν οι δορυφόροι. Αυτό ήταν που μου έκανε περισσότερο εντύπωση.

Re: Απάντηση: Re: Tannoy home cinema

Υπάρχει κάποια άλλη ενναλακτική λύση; Ως 1000 το ανώτερο για ηχεία και ενισχυτή, θέλω να βλέπω κυρίως ταινίες αλλά όταν θελήσω να παίξει μουσική να μη τα <<παίζει>>. Ευχαριστώ για τις απαντήσεις.
Φιλε μου αν μενεις Αθηνα πηγαινε να ακουσεις τα q-acoustics και θα με θυμηθεις, http://www.techradar.com/reviews/audio-visual/hi-fi-and-audio/hi-fi-and-av-speakers/q-acoustics-2000-series-5-1-705397/review

Παιδιά για το λόγο ότι περιμένω κάποια χρήματα, θα ήθελα να μου πείτε αν αξίζει για 25-30τμ αντί για το home cinema Tannoy HTS 101 στα 425€ που προοριζόταν να αγοράσω αλλάξω μοντέλο πάλι της Tannoy αλλά το arena γύρω στα 900€ που μ' αρέσει και πάρα πολύ, ένα από τα δύο συστήματα θα οδηγηθεί από τον Harman Kardon AVR 165 (5x95W στα 8 Ohm) πιστεύω ότι θα δουλέψουν σα σύνολο ότι και να διαλέξω, σωστά;
Έχουν μεγάλη διαφορα το ένα με το άλλο, δηλαδή αξίζει αυτή η διαφορά χρημάτων μεταξύ τους;

Ευχαριστώ για τις απαντήσεις σας.

Υπάρχει κάποιο παλικάρι ή παλικάρισα να μας πει για το Tannoy arena εντυπώσεις και αν αξίζει σαν αγορά;

Re: Απάντηση: Tannoy home cinema

Πέρσι τέτοια εποχή πήρα κ εγκατέστησα το HTS 101 της Tannoy για λογαριασμό φίλου, συνδυάζοντάς το με Yamaha της σειράς rx (ακριβές μοντέλο δε θυμάμαι αυτή τη στιγμή, κόστος 350ευρώ). Το σετ κόστισε τότε 1100ευρώ, δλδ τα ηχεία 750... Αν ισχύει η τιμή που λες σήμερα (425ευρώ) θα έλεγα ότι αξίζει πολύ να τα σκεφτείς! Πέρα απο τον ήχο στις ταινίες, ο οποίος είναι πολύ ανώτερος από οτιδήποτε έχω ακούσει σε ηχεία του τρέχοντος κόστους, ενθουσιάστηκα απο τον ήχο στη μουσική! Το ταίριασμα ηχείων κ γούφερ, που αναφέρθηκε, είναι εντυπωσιακό. Ο φίλος, λάτρης της κλασικής μουσικής, δήλωσε απόλυτα ικανοποιημένος απο το αποτέλεσμα (σε αυτή την κατηγορία χρημάτων)...
Πρέπει επίσης να δηλώσω ερωτευμένος με την ποιότητα κατασκευής αλλά και την αισθητική του συστήματος!