Ταξίδι στα Ιωάννινα

longbow

Established Member
18 June 2006
199
Ας μου επιτραπεί να καταχραστώ τη φιλοξενία της κατηγορίας για μια ερώτηση σχετικά με επικείμενο ταξίδι στα Ιωάννινα...

Λοιπόν, μου προέκυψε επαγγελματικό ταξίδι στα Ιωάννινα μεταξύ 21 και 26 Ιουλίου 2009, οπότε σκέφθηκα μήπως μπορέσω να συνδιάσω το ταξίδι με μερικές μέρες διακοπών στην ευρύτερη περιοχή.

Απο λίγο και ερασιτεχνικό ψάξιμο στο ιντερνετ, διαπίστωσα ότι το θέμα μπάνιου στη θάλασσα είναι λίγο δύσκολη υπόθεση αφού θα πρέπει να κινηθώ προς Ηγουμενίτσα και Πάργα. Ισχύει αυτό;

Αντίθετα, φαίνεται πιο εύκολη η μετακίνηση προς Μέτσοβο και Ζαγοροχώρια.

Στα Ιωάννινα έχω ξαναπάει το Νοέμβριο του 2008 και είναι σίγουρα μια πόλη που θέλω να ξαναδώ.

Οπότε θα ήθελα να μου πείτε μερικές προτάσεις σχετικά με εξορμήσεις στην ευρύτερη περιοχή των Ιωαννίνων. Τι αξίξει, κατά τη γνώμη σας, να δω;

Χρόνος θα υπάρχει αφού οι επαγγελματικές υποχρεώσεις αφορούν μόνο δύο μέρες το πολύ.

Κάθε πρόταση είναι ευπρόσδεκτη.

Καλό καλοκαίρι σε όλους!!!

Ακριβώς, θα μπορούσες να πεταχθείς και μέχρι την Πρέβεζα, μιας και όλη αυτή ακτογραμμή, προσφέρει εκπληκτικές ομορφιές.
Πιο συγκεκριμένα μετά την Πρέβεζα, καλά είναι στο Καναλάκι, είναι μια πανέμορφη και γραφική κωμόπολη της Πρέβεζας που απέχει από την πόλη 45 χλμ. και βρίσκεται στην τουριστική περιοχή του Αχέροντα.
Συνεχίζοντας λίγο βορειότερα, θα συναντήσεις την Καστροσυκιά, την Αμμουδιά και μετά φθάνεις στην Πάργα, must είναι να κάνεις μπάνιο στον Βάλτο, την οργανωμένη παραλία της Πάργας, που βλέπει "πιάτο" τους Παξούς ( εάν υπάρχει χρόνος, πέρνεις το καραβάκι για μια μονήμερη επίσκεψη στο νησί που γυρίστηκε η "Γαλάζια Λίμνη" ).
Προχωρώντας ακόμη πιο πάνω βρίσκεις την Πέρδικα, ένα εκπληκτικό σε ομορφιά ψαροχώρι, με καταγάλανα νερά.
Καλό καλοκαίρι!!

Σε ευχαριστώ Σίμο.

Το πρόβλημα είναι οτι η Πρέβεζα απέχει περίπου 100 χλμ απο Ιωάννινα και η συμβία γκρινιάζει ελαφρώς....Αρα, αν θέλω να κάνω μπανιο στη θάλασσα θα πρέπει να ταξιδευουμε 200 χλμ κάθε ημέρα. Αυτό είναι που με ανησυχεί αρκετά.

Υπάρχουν άλλες πιο κοντινές παραλίες στα Ιωάννινα;

Aν πω οτι δεν με απασχολεί το θέμα θάλασσα, τι άλλες εξορμήσεις θα μπορούσα να κάνω στην περιοχή;

Αν σου αρέσουν οι φυσικές ομορφιές, μπορείς να επισκεφθείς το φαράγγι του Βίκου. Γενικώς, μια επίσκεψη στα Ζαγοροχώρια ενδείκνυται. Μπορεί να είναι κυρίως χειμερινός προορισμός, αλλά και το καλοκαίρι το βουνό έχει την γοητεία του. Και ίσως μπορείς να κάνεις και βουνίσιο μπάνιο στις Κολυμπήθρες του Πάπιγκου.
http://www.zagoroxoria.gr/4th-section/axiotheata/faraggi-tou-bikou.html

Δυστυχώς οι παραλίες είναι μακρυά. Αλλά όλα τα βουνά δίπλα.

Μέσα στην πόλη, θα πας μέσα στο κάστρο, και στο δημοτικό μουσείο (Ασλάν τζαμί) αλλά και στην ακρόπολη. Στην τελευταία, να πας μετά τις 5-6 το απόγευμα, που λούζεται από ένα χρυσό φως. Θα κάνεις τη βόλτα σου στο παραλίμνιο. Θα πάρεις το καραβάκι για το νησάκι απέναντι. Θα πας στο αρχαιολογικό μουσείο (μέσα στο κεντρικό πάρκο, Λιθαρίτσια) που πρόσφατα ανακαινίσθηκε και επανεκθέτει τους θησαυρούς του.
Το Μέτσοβο είναι πλέον λιγότερο από 35 λεπτά από την πόλη (για Μέτσοβο παίρνεις πλέον τον δρόμο προς Άρτα, και μετά τη Μπάφρα στρίβεις αριστερά και μπαίνεις στην Εγνατία). Αναλόγως το αυτοκίνητο και τη διάθεση, μπορείς να περιπλανηθείς και στα ενδότερα (πχ λίμνη πηγών Αώου, πιο πάνω).
Από την άλλη μεριά (δρόμος του αεροδρομίου) φεύγεις για Ζαγόρια και Κόνιτσα (η Κόνιτσα είναι περίπου 45 με 50 λεπτά).
Στα 10 λεπτά και κάτι από τα Γιάννενα είναι πλέον η Δωδώνη, μέσω Εγνατίας.

Από μέρη, όλη η Ήπειρος δίπλα σου.

Επίσης, το γεφύρι του Βοϊδομάτη στην Κλειδωνιά Κόνιτσας, όπου θα φάτε και ωραία πέστροφα ψητή είναι πολύ όμορφο. Και στο Μονοδένδρι Αγίας παρασκευής, εκτός από την υπέροχη θέα του φαραγγιού, έχει και τις καλύτερες πίττες της Ελλάδας (η ταβέρνα της κυρα-Κίτσας, αν θυμάμαι καλά)

Α!...Και, μιας και θα είσαι εκεί γύρω, πετάξου και στο μουσείο κέρινων ομοιωμάτων του Βρέλη. Είναι λίγο έξω από τα Γιάννενα. Είναι φανταστικό.

Δεν είναι δύσκολο πλεον να πας προς Ηγουμενίτσα
20 λεπτά παραλιακός δρόμος απο Ηγουμενίτσα είναι τα Σύβοτα, ποιό κοντά 10 λεπτά η πλαταριά, και 5 λεπτά απο Ηγουμενίτσα ο Δρέπανος:
Σύβοτα (ΤΟP) : http://www.e-sivota.gr/info_paralies.php
Πλαταριά: http://platariarooms.com/
Δρέπανος: http://www.e-city.gr/thesprotia/home/view/1309.jpg στις παριφές της Ηγουμενίτσας

Να είναι καλά (επιτέλους) η Εγνατία!
1 ώρα ευχάριστο ταξίδι.

Σας ευχαριστώ όλους για τις προτάσεις.

Μένει να πείσω τη συμβία για τη θάλασσα, αλλιώς κάθε μέρα μπανακι στην πισίνα του ξενοδοχείου. Για να δουμε