Τι μου θύμισες ...... το έχω κάνει το άθλημα αρκετά χρόνια πρίν με ένα ηχοσύστημα Sansui το οποίο μέχρι σήμερα παίζει ακόμα στο γραφείο μου και πίστεψέ με ... μάλλον δεν αξίζει τον κόπο και το άγχος.
Μάλλον θα έχεις φύγει τώρα αλλά άς γράψω λίγο αν το διαβάσεις και για όσους πάνε αργότερα εκεί.
Στήν Singapοre υπάρχουν αρκετά πράγματα τα οποία μπορείς να αγοράσεις σε πολύ καλή τιμή, γνήσια ( όχι μαιμούδες ) και ένα είδος στο οποίο οι τιμές είναι πολύ χαμηλές είναι οι φωτογραφικές μηχανές.
Κύριοι έχεται ιδέα τι θα πεί ΠΑΖΑΡΙ ????
Λοιπόν, τα μαγαζιά είναι πολλά, μα πάραααα πολλά, και πρέπει να έχεις από πρίν αποφασίσει ποιά μάρκα και ποιό μοντέλο θες. Μπαίνεις λοιπόν σ' ένα μαγζί ή σε τραβάει ο πωλητής μέσα ( σαν το μοναστηράκι εδώ στην Αθήνα ) και αρχίζουμε ....
θέλω την Canon Model_Χ πόσο κάνει, αρχίζει από 1000$, σού λέει την 1η τιμή 800, κάνεις γριμάτσες, οκ, ειδική προσφορά για σένα σου απαντά ( πάντα με το calculator στο χέρι ) και μετά από 4-5 τιμές φτάνει να σου πεί 500, πάς να βγείς από το μαγαζί, σε τραβάει πάλι μέσα και σου λέει ΤΕΛΙΚΗ ΤΙΜΗ ΕΙΔΙΚΑ ΓΙΑ ΣΕΝΑ, κάνει την τελική τιμή 450$.
πάς στόν επόμενο και πάλι τα ίδια με τα παζάρια στα 500$, άρα κάπου εκεί στά 450$ με 500$ παίζει η τιμή στην πιάτσα, μπορεί όμως να βρεις και κάποιον με 400$ ή 380$, όταν φτάσεις το 5ο ή 6ο μαγαζί και ξέρεις πιά την τιμή ο πωλητής το μαντεύει και σου προτείνει και το Model-Z της Sony σαν καλύτερο, εσύ δεν ξέρεις τιμή και αν δεν πάρεις το Χ της Canon που είχες αποφασίσει άντε πάλι γύρνα πίσω να μάθεις τιμές μέχρι να βρείς τον φθηνότερο.
ΑΝ βρείς μοντέλο ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΗΣ χρονιάς τότε το παίρνεις σε τιμή λιώμα.
Τα μαγαζιά έχουν ότι το ποιό πρόσφατο από καταναλωτικά προϊόντα αλλά αν ψάξεις να βρείς κάτι καλό, ας πούμε ψωτογραφική μηχανή MAMIYA ή ένα HI-END ενισχυτή, όχι μόνο θα δυσκολευτείς να το βρείς αλλά η τιμή θα είναι αρκετά κοντά στην ευρωπαική.
Μαιμούδες υπάρχουν και τις αγοράζεις εν γνώση σου, ας πούμε ρολόγια να γράφουν Rolex με 3$ ..... παίρνεις ένα κιλό και μοιράζεις σε φίλους και γνωστούς, πολλά δεν παίζουν μετά απο 2 μήνες.
Αν πάρεις βαλίτσα και βάλεις μέσα κάτι σαν τον Denon που αναφέρεις, όπως έκανα εγώ με το Sansui το οποίο είχε και ηχεία και ήταν "τεράστιο" θα έχεις το πρόβλημα με τα κιλά στην αεροπορική εταιρεία και η Singapore Airlines ΔΕΝ ΣΟΥ ΧΑΡΙΖΕΙ ΓΡΑΜΜΑΡΙΟ .....
χωρίς να θυμάμε πόσο το είχα αγοράσει ακριβώς θα πώ ότι έπαθα ΧΟΝΤΡΗ ΠΛΑΚΑ, ήμουν υπέρβαρος και μου ζητάγανε να πληρώσω περίπου 70% της αξίας αγοράς σε μεταφορικά, δεν είχα χρήματα μιάς και τα είχα ξοδέψει όλα, ούτε και πιστωτική κάρτα μιάς και τότε οι πιστωτικές σου επέτρεπαν να ξοδέψεις πολύ λίγα σαν συνάλλαγμα στο εξωτερικό.
Ο τύπος της Singapore να μου ζητάει λεφτά, εγώ να του δείχνω πόσα έχω, να μου λέει να πάω να το στείλω με το ταχυδρομείο, εμένα με περίμενε φίλος τελωνειακός στο αεροδρόμιο να το περάσω, χαμός, μου πήρε ότι είχα στην τσέπη και η ταλαιπωρία δεν άξιζε τον κόπο.. Θυμάμε ακόμα την φράση που μου είπε αφού δέχτηκε όσα είχα να του δώσω, σε ελευθερη μετάφραση ΝΑ ΠΕΙΣ ΣΕ ΟΣΟΥΣ ΕΡΧΟΝΤΑΙ ΑΠΟ ΤΗΝ ΧΩΡΑ ΣΟΥ ΟΤΙ ΕΔΩ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΔΩΡΕΑΝ...
αν το στείλεις με το ταχυδρομείο είναι πολύ φθηνά αλλά με το τελωνείο ?
Πέρα από τα ηλεκτρονικά, τα ρούχα που είναι επώνυμα είχαν όσο και στην Ελλάδα αλλά σε παζάρια ( σαν την δική μας λαϊκή) μπορείς να βρείς πολύ φθηνά διάφορα άλλα, επίσης να ράψεις κουστούμι στα μέτρα σου σε ΙΝΔΟ, θα σε τραβήξει μέσα να σου πάρει τα μέτρα και ας μην θές να ράψεις, σου λέει σκεψου το, εγω έχω τα μέτρα και αν αποφασίσεις έλα.
Οτι πάντως έψαξα πέρα απο τα καταναλωτικά ήταν ακριβό και έπρεπε να βρείς το εξειδικευμένο μαγαζί. Δεν μετάνοιωσα που αγόρασα μια Olympus μιάς και είχε το 1/3 της τιμής από ότι στην Ελλάδα.
Ελπίζω μα μην σας κούρασα, gianni καλές διακοπές και είναι σίγουρα ότι θα κάνεις καλό ΟΦΘΑΛΜΟΛΟΥΤΡΟ ... ίσως και κάτι περισσότερο αλλά με πολύ προσοχή:music-smiley-005: