Ταξιδι στις ΗΠΑ!

BENZINA

Senior Member
11 June 2007
519
Thessaloniki
Ετοιμαζομαι να φυγω για Σαν Φραντσισκο.Ειναι το πρωτο υπερατλαντικο μου ταξιδι κι επειδη δεν εχω χρονο να οργανωθω(εχω και τη βιζα που πρεπει ακομα να βγαζουμε μοναχα οι Ελληνες απο ΕΕ!) θαθελα καμμια συμβουλη απο ατομα που εχουν ταξιδεψει προς τα εκει.Επισης τι αξιζει να αγορασω και αν θα υπαρξει καποιο προβλημα αν φερω τιποτα ηλεκτρονικο στο τελωνειο.Δεν εχω πολυ χρονο να οργανωθω και ψαχνω πληροφοριες της τελευταιας στιγμης,γιαυτο ευχαριστω προκαταβολικα οσους γραψουν τιποτα..

καλο σου ταξιδι και να περασεις ομορφα, να αποφυγεις το LA περα απο το Beverly Hills και το μεγαλα studios δεν λεει τιποτε αλλο

στο San Francisco

κρεμαστη γεφυρα η Golden gate bridge η οποια οπως θα γνωριζεις μονο χρυση δεν ειναι και μαλιστα ενας μυθος λεει οτι την αφησαν κοκκινη(μινιον) διοτι την ημερα που πηγαν να την βαψουν ειδαν οτι ταιριαζε το χρωμα της τοσο πολυ με τα χρωματα της ανατολης του Ηλιου που οι εργολαβοι εμειναν έκθαμβοι
αν σταθεις τυχερος και την ημερα που πας εχει και ομιχλη πραγμα συνηθισμένο εκει θα νομιζεις οτι κατεβαινει απο τα συννεφα....

china town ισως η μεγαλυτερη, εκτος Κινας ,στον κοσμο

χωρις αρχη και τελος αναρχη μεν αλλα πολυ γραφικη

θα σου προτεινα να νοικιασεις αυτοκινητο καθως επισης να μπεις και μεσα στο γραφικο τραμ που θα σε κανει να νοιωσεις λιγο απο στιγμες μιας αλλης εποχης

τι να ψωνισεις.....μα τα παντα ...αν εισαι fun των Αμερικανικων (φτιαγμενων στην Κινα) brand name ρουχων εκει ειναι ο παραδεισος σου...θα επανλθω με περισσοτερες πληροφοριες και μερη να φας καλα

Ευχαριστω για την ...αρχη,αναμενω και τα υπολοιπα.Τελικα θα κανω μια σταση πρωτα στη Νεα Υορκη για κανα 5νθημερο και μετα θα συνεχισω για Σ.Φραντσ.
Καθε πληροφορια πολυτιμη,ναστε καλα!

Στις ΗΠΑ θα βρεις επώνυμα ρούχα πολύ φθηνότερα από ότι εδώ. Αν βγάλεις τα καρτελάκια γίνονται ρούχα σου και δεν έχεις κανένα πρόβλημα με το τελωνείο. Εγώ όταν είχα πάει δεν είχα βρει καλές προσφορές σε καταστήματα για ηλεκτρονικά. Οι μεγαλύτερες προσφορές γίνονται από τα online καταστήματα και θυμάμαι ότι έπαιζε πολύ το σύστημα πχ πλήρωσε μόνο το 60% της αξίας σήμερα και παρέλαβέ το σε 15 ημέρες ή άλλα τέτοια χαριτωμένα που βολεύουν μόνο όταν μένεις εκεί. Γενικά νομίζω πως μπορείς να φέρεις μέχρι 300 $ πράγματα για να μην έχεις πρόβλημα.
Για το San Francisco ο Larry ξέχασε για το Alkatraz που είναι από τα πιο γνωστά αξιοθέατα. Αν δεν ζαλίζεσαι και δεν φοβάσαι επισκέψου ένα πάρκο με τρενάκια (Rollercoaster). Δεν έχουν την παραμικρή σχέση με οτιδήποτε υπάρχει στην Ευρώπη.
Επίσης μπορείς εύκολα να νοικιάσεις και αυτοκίνητο και να κάνεις μερικές εκδρομές εκεί γύρω. Λένε ότι οδηγούνε σαν τρελοί στο San Francisco, αλλά για εμάς από την Ελλάδα δεν μας λέει κάτι (εμείς έχουμε πρόβλημα μόνο στον αναπτυσσόμενο κόσμο). Προσοχή μόνο αν πας L.A. που δεν πρέπει να βγεις μετά το απόγευμα σε καμία περίεργη γειτονιά.
Τέλος στα αεροδρόμια των Η.Π.Α. αν πχ πάρεις μια πτήση από New York και πας μέσω Dallas San Francisco και έχεις την ιδέα να αγοράσεις ένα μπουκάλι αλκοόλ θα σου το πάρουν πριν μπεις στη δεύτερη πτήση. Οπότε αν θέλεις να αγοράσεις κάτι ρευστό από duty free πάντα από τον τελευταίο ενδιάμεσο σταθμό. Ένα ακόμη σπαστικό που έχει να κάνει σε ποιον θα πέσεις ουσιαστικά στον έλεγχο έχει να κάνει με την ποσότητα των ρευστών στις χειραποσκευές σου. Ενώ στην Ευρώπη το όριο είναι 100 ml ενώ στις Η.Π.Α. 3 oz. Το θέμα είναι ότι τα 3 oz είναι κοντά στα 90 ml και έτσι μπορεί κάποιος να σου πάρει συσκευασία των 100 ml που στην Ευρώπη δεν θα είχες κανένα πρόβλημα.

Για L.A δεν τρελαινομαι και πολυ.Για αυτοκινητο ειναι καλη ιδεα,αλλα εχω το παλιο το διπλωμα με τους ελληνικους μονο χαρακτηρες.
Γενικα τα αξιοθεατα τα ξερω απο Σαν Φραντσισκο (απο διαφορες ταινιες που εχουν γυριστει,οπως το The Rock με Κειτζ και Κοννερι,αλλα και το θεϊκο Μπουλιτ με τον Στιβ Μακκουιν).Επισης γνωριζω για τα μουσικα και αλλα δρωμενα επι δεκαετιας '70,με παιδια των λουλουδιων,ψυχεδελεια,κτλ.
Αυτο που θελω να μαθω ειναι πως να αξιοποιησω καλυτερα το χρονο μου εκει (θα κατσω γυρω στις 10 μερες).Δυσκολιες και εκπληξεις που μπορω να αποφυγω.Και γενικα πραγματα που δε μπορω να βρω σε οδηγους και στο ιντερνετ.Αν μπορω να κινηθω με ασφαλεια και τη νυχτα ή οχι.
Επισης για Ν.Υορκη εχετε καποιο ξενοδοχειο να προτεινετε (ασφαλες και καθαρο)?

NY πάντως αν δεν βρείς και είσαι και νιάτο υπάρχει και το Hostel στην amsterdam av & 104th. Καθαρό, ασφαλες και πολύ φτηνό. Καλύτερα σε ξενοδοχείο σίγουρα αλλα πάντα χρειάζεσαι και plan B σε τέτοια ταξίδια...
Για ψώνια πολλά μαγαζιά σου αφαιρούν τον ΦΠΑ αν έχεις μαζί και διαβατήριο, ρώτα τους.

Η νυχτα ειναι μεγαλο κεφαλαιο στις ΗΠΑ.
Καλο ειναι να βγαινεις με παρεα που ξερει τα μερη club/bar που θα πατε.(εαν πας σε τετοια)
Αν πας Αστορια για clubing εκει γενικα δεν εχεις προβλημα αφου εχει πολλους Ελληνες.
Μην ξεχνας να εχεις μαζι σου διαβατηριο για τα bar αφου σε πολλα σου ζητανε ταυτοτητα και για εισοδο και για ποτο ακομα και αν εισαι 50χρονων και φαινεσαι!
Σε καποιες περιοχες των ΗΠΑ δεν δεχονται ευκολα ακομα και το διαβατηριο πχ σε club του ocean city(δινει σε ποτα καθε βραδυ οσα "ολα μαζι" στην ανατολικη ακτη) αν δεν ηξερα την manager δεν με βαζανε μεσα γιατι δεν ειχα αμερικανικη ταυτοτητα .(γενικα ειναι πολυ αυστηροι)Τους κινηγαει ο νομος πολυ...εχουν αλλαξει τα πραγματα, δεν ειναι οπως παλια!
Και ιδιος η αστυνομια στους δρομους,μετα την 11η...
Οχι τρελες (μετα απο ποτο):ADFADF1: γιατι το πιθανοτερο να την βγαλεις σε κανα κρατητηριο...:vollkommenauf:δεν αστειευονται...
Η συνηθης τακτικη τελευταια ειναι να υπαρχει παντα επιβλεψη απο την αστυνομια μετα το κλεισιμο καθε μαγαζιου(περιπολικο διακριτικα στον χωρο)
Αν καπνιζεις παρε τσιγαρα απο αλλου και οχι απο NY,ειναι ακριβα!
Το αυτοκινητο την νυχτα με εσενα οδηγο αστο καλυτερα....αν ομως θελησεις να βγεις εξω με αυτο (πρεπει να ξερεις τους δρομους NY αλλιως χαθηκες!)(σχετικο, για αποστασεις εκει γυρο στον τοπο διαμονης).
Τα παρκιν την νυχτα τα ελεγχουν κατα 99% οι μαυροι,αν σε πλησιαση καποιος οποιοσδηποτε την ωρα που παρκαρεις (το κανουν ευγενικα-χειραψειες κ.τ.λ)κανε το ιδιο ευγενικα και δωσε 5/10$+...προσεχε.....ποτε τα κλειδια!!!...εκτος αν το παρκιν ειναι κλειστο(υπογειο για το μαγαζι,οργανωμενο)
Γενικα η νυχτα τις NY ειναι ακριβη(αναλογος βεβαια που θα πας και τι θα κανεις)

Το θεμα ασφαλειας ειναι παλι σχετικο......αναλογως που θα πας....η NY ειναι τεραστια,αλλωστε δεν προλαβαινεις σε 5 μερες.(αληθεια που θα πας NY?)
Aπεφυγε getto....χωρις ανθρωπο που γνωριζει!!!!!!!!!!!
Ασε την περιεργεια για αλλη φορα!
Αν και εχουν βελτιωθει τα πραγματα...το Μπρουκλιν ειναι ακομα οπως τα βλεπεις στις ταινιες....ξεχασε τρενο/μετρο για μετακινηση στην περιοχη μετα την δυση!
Παντως αν τα καταφερεις και πας ειναι μια εμπειρια!
Ομαδες να ακουν μουσικη στον δρομο,να χορευουν,στημενα τραπεζακια στα πεζοδρομια εξω απο μαγαζια να παιζουν "παιχνιδια" classic car...ωραια!κ.τ.λ
Να εχεις υποψη σου και το καμερα στραμενη πανω μου.
(Αναλογος και παλι το μερος)
Αυτα τα λιγα....
Τελος να πω το εξης.
Οταν πας εκει ξεχνα για λιγο την ελληνικη νοοτροπια!
Θα μου πεις ενα ταξιδι ειναι...ναι αλλα για να το ευχαριστηθεις καλυτερα προσπαθησε να μπεις στην δικη τους εστω και για λιγο...ετσι αλλωστε θα καταλαβεις και περισσοτερα πραγματα στην επιστροφη,με την εδω συγκριση.(αυτο θα πρεπει να γινετε με οποιο ταξιδι, σε οποιοδηποτε αλλο μερος)(ξεχναμε λοιπον, το εμεις στην Ελλαδα,αυτα στην επιστροφη)
Τα παραπανω στις USA ισχυουν αλλα και δεν ισχυουν!!!
Η USA ειναι μια τεραστια χωρα με φοβερες αντιθεσεις απο περιοχη σε περιοχη!!
Αλλα ισχυουν στο ενα μερος αλλα στο αλλο....
Πληρης ελευθερια σε ενα μερος αλλα και τρομερη αστυνομευση/ελεγχος σε αλλο!! ανθρωποι κ.τ.λ
Την 2ρη φορα που θα ξαναπας θα ειναι πολυ διαφορετικα!
Παρτε ενα αυτοκινητο με την παρεα και καντε μια διαδρομη σε εναν highway....βαλτε και μουσικες....ειναι πολυ ωραια...:driver:
μην ξεχνας τα ορια ταχυτητας και τις Λ.Ε.Α,(και μεσα στην πολη) απαγορευονται δια ροπαλου!
Να περασεις καλα!

YΓ. Αν πας washington dc.....στειλε p.m!-bye-

Με τη γυναικα θα παω,δεν ειμαι για εξαλλες καταστασεις και κλαμπινγκ,απλα δε θα ελεγα οχι σε ενα ωραιο μπαρακι/εστιατοριο για βραδι.Μαλλον Μανχαταν θα παμε,αλλα το ψαχνω για ξενοδοχειο (βασικα το ταξιδι ειναι για Σαν Φραντσισκο οπου εχουμε και δουλειες,αλλα ειπαμε να παμε και Νεα Υορκη,μια που ειναι στον δρομο μας!)
Κατι ακομα,με τα χρηματα τι γινεται? Με φορτιστες κινητων,φωτ.μηχανων ?

Re: Απάντηση: Ταξιδι στις ΗΠΑ!

Παρτε ενα αυτοκινητο με την παρεα και καντε μια διαδρομη σε εναν highway....βαλτε και μουσικες....ειναι πολυ ωραια...:driver:

Αν όλα πάνε καλά το σχεδιάζουμε με την παρέα μέσα στο 2010. Αμάξι και πορεία απο ανατολικά προς δυτικά, ή την ανατολική πλευρα μόνο κατα μήκος (να τελείωσουμε Μαϊάμι).

ΝΥ αν κάτσεις μόνο καμια δυο μέρες μείνε στο κάτω μέρος του νησιού και οπωσδήποτε βολτα στο πάρκο (ημέρα!). Όπως είπε και φίλος, μετρό το βραδάκι άστο, προτίμησε ταξί. Ακριβό αλλα ασφαλέστερο. Έχω πάρει μετρό στις 2 το βράδυ απο China Town και δεν θα το πρότεινα... Ημέρα είσαι άνετα όμως.
Αν έχεις όρεξη μπορείς να δείς και broadway, έχει ένα booth στην Time's Square που πουλάει εισιτήρια τελευταίας στιγμής σε μειωμένη τιμή.
Απο μουσεία έχει πολλά αλλα αν διάλεγα ένα θα ήταν το ΜοΜΑ.
Αξίζει πιό πολύ όμως άποψη μου άσκοπη βολτίτσα στο SOHO.

Πολύ ωραία πόλη η Νεα Υόρκη γενικά. Θα ήθελα πολύ να ζήσω εκεί 2-3 χρόνια και αν βρώ την αφορμή θα το κάνω...

Re: Απάντηση: Ταξιδι στις ΗΠΑ!

Με τη γυναικα θα παω,δεν ειμαι για εξαλλες καταστασεις και κλαμπινγκ,απλα δε θα ελεγα οχι σε ενα ωραιο μπαρακι/εστιατοριο για βραδι.Μαλλον Μανχαταν θα παμε,αλλα το ψαχνω για ξενοδοχειο (βασικα το ταξιδι ειναι για Σαν Φραντσισκο οπου εχουμε και δουλειες,αλλα ειπαμε να παμε και Νεα Υορκη,μια που ειναι στον δρομο μας!)

Φορτιστές και λοιπά δουλέουν όλα στα 110V και έχουν το φις με τα 3 ματζαφλάρια. Αν δεν βρείς απο δώ θα βρείς εκεί. Αν θα πάς με την γυναίκα σου ξέχνα το Hostel προφανώς μόνο για πιτσιρικαρία είναι και λύση ανάγκης. Θα έλεγα πήγαινε σε πρακτορείο μεγάλο και ρώτα.

Εστιατόρια και μπαράκια έχει πολλά, ειδικά στις περιοχές χαμηλά. Soho, tribeca, village κλπ. Ονόματα πάνε 4 χρόνια απο τοτε που ήμουν οπότε θα έχουν αλλάξει. Κοντά στο Washington Square Park είχε ένα πολύ ωραίο θυμάμαι αλλα όχι άλλες λεπτομέρειες (Βέβαια και στο ESPN tower είχε εστιατόριο με μενού στυλ Fridays και άπειρες οθόνες με ότι αθλητικό συνέβαινε ανα την υφήλιο αλλα αν πας με την γυναίκα σου άστο καλύτερα...). Ο κόσμος (οι λευκοί κυρίως) είναι πολύ ευγενικοί εκεί χαμηλά πάντως οπότε αν ρωτήσεις θα σου πουν. Και στην ρεσεψιον του ξενοδοχείου σου να ρωτήσεις θα ξέρουν.
Τελείως τουριστικό αλλα αξίζει και η βόλτα με την λιμουζίνα γύρω απο την πόλη το βράδυ.

Τοτε ολα καλα!:a0210:
Παρε 1/2 ανταπτορες απο 220 σε 110 οπως σου ειπε ο AleX πιο πανω και εισαι ΟΚ.
Tι εννοεις με χρηματα?

Last edited:
Απάντηση: Re: Απάντηση: Ταξιδι στις ΗΠΑ!

Αν όλα πάνε καλά το σχεδιάζουμε με την παρέα μέσα στο 2010. Αμάξι και πορεία απο ανατολικά προς δυτικά, ή την ανατολική πλευρα μόνο κατα μήκος (να τελείωσουμε Μαϊάμι).

...

Αυτα ειναι....! :2thumb22sup:

Χρηματα εννοω μπορω κανονικα απο ΑΤΜ ή με πιστωτικες καλυτερα?Να κανω καποιο συναλλαγμα απο εδω ή να τα αφησω ολα για εκει?

Νομιζω σε συμφερει να κανεις εκει συναλλαγμα.
Κανε λιγα απο εδω για τα πρωτα μικροεξοδα και μετα εκει.
Εδω κανουν περισσοτερες κρατησεις οι τραπεζες.
Μπορεις με ολους τους τροπους......χρημα να υπαρχει!;)-bye-
Ρωτησε και στην τραπεζα για την cashcard....για τα εκει ATM να εισαι σιγουρος.
Η πιστωτικη ειναι ο ευκολος και γρηγορος τροπος...εκει την χρησιμοποιουνε και για 1 τσιχλα... που λεει ο λογος.

Μέσω ΑΤΜ μπορείς αλλά να ξέρεις έχεις χαράτσι γύρω στο 4Ε σε κάθε συναλλαγή οπότε μην το κάνεις και πολύ συχνά... Αυτό ισχύει για συναλλαγές εκτός ελλάδας γενικά. Νομίζω το 4Ε είναι μέχρι 200Ε σταθερό και μετά αυξάνει λίγο (αν θυμάμαι είναι ένα ποσοστά και έχει ελάχιστη τιμή τα 4Ε και μέγιστη δεν θυμάμαι). Εγώ το έχω κανόνα να τα σηκώνω 200-200 κάθε φορά που είμαι εξωτερικό. Είναι ποσό που σου δίνει μια ασφάλεια οτι έχεις λεφτά αν χρειαστείς ξαφνικά αλλα δεν είναι και τόσα που αν τα χάσεις/κλαπούν να έχεις πολύ σοβαρό πρόβλημα. Κοίτα να είναι VISA και όχι electron γιατί δεν την δέχονται παντού.
Έχε μαζί σου συνάλλαγμα για όταν θα φτάσεις όμως, για να πας στο ξενοδοχείο κλπ...

Πολύ χρήσιμο για το ταξίδι είναι το φουσκωτό μαξιλάρι λαιμού. (travel neck pillow). Πάρε ένα για σένα και ένα για την γυναίκα σου και θα με θυμηθείς!!!
BYT220_lg

Re: Απάντηση: Re: Απάντηση: Ταξιδι στις ΗΠΑ!

Αυτα ειναι....! :2thumb22sup:

Το περιμένω πώς και πώς... Το έκανε άλλο φιλαράκι πέρσι και ακόμα διηγήτε ιστορίες...
Το δύσκολο είναι να διαλέξεις διαδρομή. Γιατί αν είναι να περάσουμε απο όλα τα μέρη που θα θέλαμε (ΝΥ, Βοστόνη, Μαϊάμι, Ν.Ορλεάνη, Βέγκας, Σαν Φρανσίσκο, Γκραν Κάνυον, και να επισκεφτούμε και κολλητό μας στο Σικάγο) δεν μας φτάνει ούτε ένας μήνας... και καμια 5-6Κ $ τουλάχιστον. Άντε βρες τα... Ας είμαστε καλά βέβαια και επιστρέφουμε και για άλλα... Νέα παιδιά ειμαστε θα βρούμε ευκαιρίες.

Σωστος ο AleX.........την τελευταια φορα η Ολυμπιακη δεν ειχε σχεδον καθολου μαξιλαρακια...:furious3:...αν πας με αυτην!
Τοτε που δεν ειχαμε ουτε.... ηλεκτρικα!!:tdown:

Προσεχε το Μαιαμι....ειναι Παρα Πολυ ακριβο!!
Αν πατε για μια μερα ενταξει (σχετικο παλι) αλλιως θελεις χοντρο προυπολογισμο.

....on the roed.....με ενα ss 600:ridinghorse:...πορεια απο το
Οcean City στην washington.....μετα απο το 3μερο classic car (πραγματικη γιορτη)....."τσιτα" τα γκαζια και rock...:music-smiley-006:
........

Attachments

• 329.jpg
    329.jpg
    77.4 KB · Views: 11
  • 391.jpg
    391.jpg
    58.6 KB · Views: 8