Ταξίδι στο Βουκουρέστι (;)

underdog

Supreme Member
26 November 2007
6,744
Θεσσαλονίκη
Σκεφτόμαστε μια παρέα 4 ατόμων να πάμε μέχρι την Ρουμανία για τις γιορτές.
Αξίζει σαν εκδρομή; Πώς είναι το Βουκουρέστι σήμερα από τιμές- ασφάλεια- παροχές; Υπάρχουν προτάσεις για ξενοδοχεία, εστιατόρια, αξιοθέτα κλπ.;

Δώστε μου τα φώτα σας να μην την πατήσουμε παιδιά! -bye-

Μια χαρά σε όλα. Απλώς η Ρουμανία έχει πληγεί από την πρόσφατη κρίση πολύ περισσότερο σε σχέση με την Ελλάδα.

Να αποφύγεις τα πακέτα.
ξενοδοχείο από booking.com. Αυτοκίνητο να νοικιάσεις από ντόπια εταιρεία και όχι από τη Hertz ή την Avis. Θα πληρώσεις για dacia, όσο θα δώσεις για bmw στις τοπικές εταιρείες.

Πριν φύγετε πάρε ένα τουριστικό οδηγό για Βουκουρέστι και τα περίχωρα. Ειδικά αυτόν που είχαν κυκλοφορήσει οι εκδόσεις ΟΞΥ. Αν δεν τον βρεις, πήγαινε στον Ελευθερουδάκη.

Αν θα πάτε χριστούγεννα, να έχεις υπόψη σου, ότι κατά πάσα πιθανότητα χριστούγεννα γιορτάζουν εκεί στις 8/1 κι όχι στις 25/12. Τσέκαρέ το.

Από ασφάλεια δεν υπάρχει κάποιο ιδιαίτερο πρόβλημα, εκτός αν είσαι ιδιαίτερα προκλητικός. Δηλ. όπως και στην Αθήνα, στα τουριστικά μέρη δεν βγάζουμε να πληρώσουμε με 500άρικο ευρώ, δεν έχουμε ανοιχτές τσάντες, δεν φοράμε χρυσά ρόλεξ, ούτε μαργαριτάρια πάνω από το παλτό.

Ελέγχεις επίσης πριν φύγεις από Ελλάδα τη ρουμανική κουζίνα, έτσι ώστε να αποφύγεις κάποια πιάτα, που δεν θα σου αρέσουν. (π.χ. εγώ δεν αρέσω καθόλου τις σούπες με σκέπη απόκοιλιά και τα λάχανα με τα λουκάνικα)

Αν έχετε αρκετές μέρες πρέπει να κάνετε τη διαδρομή Βουκουρέστι, Σίμπιου, Μπράσοβ και πίσω.

Ευχαριστώ πολύ!
Τα πακέτα κι εμένα δεν μου αρέσουν αλλά έχουμε κανένα επιχείρημα για να πω και στην υπόλοιπη παρέα; Γιατί ψήνονται με τις ξεναγήσεις και τέτοια χαζά.

Από ξενοδοχεία καμία πρόταση;

Ευχαριστώ πολύ!
Τα πακέτα κι εμένα δεν μου αρέσουν αλλά έχουμε κανένα επιχείρημα για να πω και στην υπόλοιπη παρέα; Γιατί ψήνονται με τις ξεναγήσεις και τέτοια χαζά.

Από ξενοδοχεία καμία πρόταση;

Αν τους αρέσει ο μαζικός τουρισμός, τότε... γειά σας. Είσαι χαμένος από χέρι. Θα γυρνάς από εμπορικό κέντρο σε καφέ, ένα μουσείο της συμφοράς και θα ψάχνεις να βρεις ελληνική ταβέρνα για να φας μουσακά.

Εγώ δεν θα ξεκινούμε ταξίδι με άτομα που θέλουν τέτοιο τουρισμό.

εχω παει 2 φορες.αυτην την εποχη να πατε στην περιοχη brasov =ειναι μακρια απο το βουκουρεστι και διπλα στον πυργο του vlant tsepes κατα κοσμον dracula.η περιοχη εκει ειναι μαγεια ειδικα στο σημειο poina brasov.οι τιμες στα φαγητα ειναι τσαμπα σε σχεση με τους αετονυχηδες -γδαρτες στην ελλαδα

Αν τους αρέσει ο μαζικός τουρισμός, τότε... γειά σας. Είσαι χαμένος από χέρι. Θα γυρνάς από εμπορικό κέντρο σε καφέ, ένα μουσείο της συμφοράς και θα ψάχνεις να βρεις ελληνική ταβέρνα για να φας μουσακά.

Ο μαζικός τουρισμός είναι αυτοκτονία όταν είσαι με Έλληνες (πότε θα καπνίσουμε?πότε θα πιούμε καφέ?μισό λεπτό να αγοράσω κάτι για το μπατζανάκι μου και πολλά άλλα τραγελαφικά).
Στον αντίποδα όταν δεν έχεις γνώσεις για ένα αξιοθέατο είναι εντελώς χαζό να πηγαίνεις να το δείς. Έτσι χάνεις το 99% της μαγείας του.
Προτείνω να ενσωματωθείτε σε ξένα γκρουπάκια (προϋποθέτει καλή γνώση ξένης γλώσσας).

Απάντηση: Re: Ταξίδι στο Βουκουρέστι (;)

:grinning-smiley-043

+1.000.000