Ταυτόχρονη λήψη 7 και 9°E και monoblock lnb

malakudi

Banned
24 April 2008
7,927
Για 9/7 υπάρχουν κι άλλες επιλογές. Μία είναι monoblock lnb τριών ή τεσσάρων μοιρών. Εσύ θες να πιάνεις 9/7 με το κεντρικό lnb του πιάτου ή με παράκεντρο όταν το παρκάρεις στις 3;
 
Last edited by a moderator:
Monoblock για 100x105cm υπαρχει Παναγιωτη και ειδικα για 2°; Ασε που εχω παρηγγειλει ηδη ως κεντρικο LNB ενα Octagon Quad για διαφορους λογους. Το παρκαρισμα θα γινεται με κεντρο 7Ε/9Ε λογω του οτι η ΝΕΤ ειναι το πιο αδυναμο καναλι απ' ολα εδω. Οποτε λες ν' ακολουθησω το κατω διαγραμμα.

Να σαι καλα Παναγιωτη. Θα το δοκιμασω ετσι λοιπον.
 
Last edited by a moderator:
Δεν υπάρχει μονομπλοκ Χρήστο για τη διάσταση που θέλεις.. Τα μονομπλόκ είναι για κάτοπτρα 80-85 εκατοστά...
 
Last edited by a moderator:
Ένα μονομπλόκ τεσσάρι στα 85 εκατοστά είναι τριάρι στα 100-105. Ένα τριάρι στα 85 είναι σχεδόν δυάρι στα 100-105.
 
Last edited by a moderator:
Στο περίπου Πάνο.... δεν βγάζεις άκρη, το έχουμε τεστάρει σε αρκετά κάτοπτρα και οι απολαβές ήταν κουκουρούκου !!!
 
Last edited by a moderator:
Στο περίπου, συμφωνώ. Μπορεί το 3αρι να είναι 2,2 σε ένα 100ρη, 1,8 σε κάποιο άλλο. Αλλά και το 3αρι δεν είναι τριάρι σε όλα τα 85ρια. Γενικά τα μονομπλόκ είναι στο περίπου, αλλά από το να έχεις ένα LNB στις 8 για να πιάσεις και 7 και 9 καλύτερο είναι.
 
Last edited by a moderator:
Το πρόβλημα είναι το περίπου... δεν μπορείς να κάνεις δουλειά όταν θέλεις να πιάσεις όλους του αναμεταδότες... Εκεί δεν παίζει σωστά με τίποτα...
 
Last edited by a moderator:
Δεν είναι πρόβλημα το περίπου, ειδικά όταν η εναλλακτική είναι ένα LNB ανάμεσα από δύο δορυφόρους. Τι δεν καταλαβαίνεις; Δεν είπα για τελειότητα ...
 
Last edited by a moderator:
Έγραψα για ολοκληρωτική λήψη, πήρα αφορμή από το θέμα του Χρήστου... το μερικούς αναμεταδότες εννοείται ότι το καλύπτεις..

Απλά δεν ενδεικνύεται, αν θέλεις όμως να καλύψεις μόνο κάποιους αναμεταδότες τότε δεν υπάρχει θέμα !!!

Το έκανα λιανά !!! :D
 
Last edited by a moderator:
Μια χαρά βγαίνουν όλοι οι αναμεταδότες από 9 και 7. Είναι πολύ δυνατοί δορυφόροι.
 
Last edited by a moderator:
Δεν υπάρχει μονομπλοκ Χρήστο για τη διάσταση που θέλεις.. Τα μονομπλόκ είναι για κάτοπτρα 80-85 εκατοστά...

Αντωνη ακριβως αυτο γνωριζω κι εγω. Τωρα ειδα που ο Παναγιωτης εγραψε για προταση 3° η 4° Monoblock αλλα και τετοιο να βρω θα ειναι παλι για λαθος διασταση κεραιας και το κεντρικο σιγουρα δεν θα ειναι Quad οπως το χρειαζομαι. Θα παρω τηλ σε λιγο την Triax να μαθω εαν ειναι εφικτη η ληψη 7Ε/9Ε με το ιδιο LNB στην TDS110. Αλλιως δοκιμη με παρακεντρο και ισως πετυχω τις 9Ε με επαρκες σημα.
 
Last edited by a moderator:
Σε TDS110 σταθερό που έχω στήσει στην Πάτρα, με κέντρο 19,2 έχουμε βγάλει 13-9-7 με τα 13 και 7 να ειναι κανονικά LNB και το 9 να είναι στενού λαιμού. Βέβαια είναι πιο κοντά στο 10 παρά στο 9.
Γνώμη μου: βάζεις κεντρικό LNB το quad που είπες και για όταν αυτό βρίσκεται στις 3.1Ε, ρυθμίζεις ένα monoblock 3 ή 4 μοιρών για 9 και 7. Τι είναι καλύτερο (4 ή 3) θέλει δοκιμή, αλλά νομίζω το 3ων μοιρών θα είναι καλύτερο. Σε αυτή την περίπτωση, σε ότι αφορά τους διακόπτες, χρειάζεσαι ένα diseqc 1.1 με πλήρως uncommitted commands. Και ένα 4 σε 1 σου αρκεί. Εναλλακτικά χρειάζεσαι ένα 2:1 diseqc 1.0 opt command. Κάπου διάβασα ότι θα έχεις δύο κινητά πιάτα. Πως σκοπεύεις να τα συνδυάσεις;

Εναλλακτικά μπορείς να βάλεις 2 παράκεντρα LNB, ένα κανονικό στις 7 και ένα στενού λαιμού που θα είναι στις 9,5 περίπου.
 
Last edited:
Παναγιωτη δεν με εξυπηρετει το monoblock. Η ιδεα ενος παρακεντρου Inverto Multiconnect Twin IDLB-TWNL20 μ' αρεσει πιο πολυ. Ηθελα να παρω την Triax τηλ. αλλα οι κυριοι διαθετουν μονο 0900 νουμερο υψηλης χρεωσης οποτε ρωτησα σε καποιο καταστημα που τις πουλαει. Η απαντηση ηταν ουτε με τον ενα ουτε με τον αλλο τροπο διοτι ειναι πολυ κατευθυντικη και μικρη.

Αλλη εναλλακτικη λυση εαν προχωρησω στην TDS110 ειναι να μεινει το Quad κεντρο, παρκαρισμενη στις 7Ε και παρακεντρα μονο ενα Single για τις 3.1Ε. Αν κανω zapping σε καναλι των 9Ε θα την κεντραρει εκει το μοτερ αλλα θα χανονταιοι 3.1Ε. Μιση λυση αλλα καλυτερα ετσι παρα χωρις παρακεντρο.

Δεν ξερω αν αξιζει η αλλαγη της τωρινης noname αφου σ' αυτην εχω 7Ε/9Ε ταυτοχρονα αν και χωρις μεγαλα περιθωρια ως το σπασιμο. Σ' αυτην θα με δυσκολεψει η πατεντα να μπει παρακεντρο για τις 3.1Ε.

Σε καθε περιπτωση το Spaun SAR411WSG (SAR411F μεσα σε προστατευτικη θηκη) θα το παρω. Απ' οτι καταλαβα θα κανει δουλεια.