tda7294

TOLISJAZZ

Established Member
26 December 2010
144
ΡΑΦΗΝΑ
εχει υλοποιησει καποιοs τα κυκλωματακια με το τσιπ tda 7294? αυτα που κυκλοφορουν στο ebay και υπαρχουν σε διαφορεs μορφεs απο τελικο σταδιο μεχρι ολοκληρωμενο ενισχυτη, και αν ναι, ποια η εμπειρια του ακουστικα?

[video]
jzh1dz.jpg
[/video] μια φωτο απο μια ετοιμη πλακετα.

Καλύτερα να έβαζες το νήμα στην κατηγορία DIY. Εκεί θα έπαιρνες περισσότερες απαντήσεις. Ζήτα από κάποιον διαχειριστή να το μεταφέρει.

Φθηνά watt :-)
Εάν τα watt δε σου χρειάζονται δες και λίγο καλύτερες ποιοτικά υλοποιήσεις με LM3886
Γενικά πιθανότατα, το κουτί, μετασχηματιστής και βύσματα θα σου κοστίσουν παραπάνω από έτοιμη πλακέτα (σα τις παραπάνω).

Απάντηση: Re: tda7294

Εγω εχω φτιαξει ενισχυτη με το εν λογω ολοκληρομενο,καθως επισης και με το lm3886,η διαφορα τουλαχιστον σε εμενα ειναι προφανης υπερ του lm3886,τωρα τι να σου πω γουστα ειναι αυτα.

Κι εγώ έχω φτιάξει και τους δύο (τον lm ολοκληρωμένο και τον tda τελικό). Συμφωνώ με τον φίλο progressive1908 σε ότι αφορά τον ήχο τους...

ευχαρηστω για τιs αποψειs καθωs δεν εχω ακουσει καμια απο αυτεs τιs υλοποιησειs και για αυτο ρωτησα. Το tripath ειναι καλυτερο και απο το δυο προηγουμενα που αναφεραμε και ποιο τσιπ εχει καπωs αξιολογη ισχυ και ποιοτητα συναμα?

Για τα τρίπαθα έχει γίνει μεγάλη κουβέντα, τις περισσότερες φορές για τα tp-2020 και tp-2024 (αν δεν κάνω λάθος) τα οποία αν και αρκετά μουσικά είναι πράγματι αδύναμα. Κάποτε είχα φτιάξει έναν ενισχυτή με tp-2050 που ήταν πιο δυνατός από τα παραπάνω και δεν έπαιζε καθόλου άσχημα... (για τ' αυτιά μου πάντα)...

Πάντως η καλύτερη λύση πιστεύω πως θα ήταν με lm3886...

Θα κανω μια αποπειρα οποτε με τα lm, αξιζει η γεφυρωμενη εκδοχη τουs που κυκλοφορει και δινει αρκετη ισχυ? η πεφτει η ποιοτητα τουs σε μια τετοια περιπτωση?

εχει υλοποιησει καποιοs τα κυκλωματακια με το τσιπ tda 7294? αυτα που κυκλοφορουν στο ebay και υπαρχουν σε διαφορεs μορφεs απο τελικο σταδιο μεχρι ολοκληρωμενο ενισχυτη, και αν ναι, ποια η εμπειρια του ακουστικα?
Μόλις πριν λόγο καιρό έφτιαξα έναν ολοκληρωμένο ενισχυτή με LM3886.Μπορώ να πω ότι παίζει πολύ καλά.Βέβαια έχει μπροστά καλό προενιχυτή με OPA134AP.

Attachments

• CIMG0008.jpg
    CIMG0008.jpg
    101.8 KB · Views: 183
ωραια κατασκευη! και προσεγμενη. και με alps black beaty εαν διακρινω σωστα ποτενσιομετρο! σιγουρα θα παιζει πολυ ομορφα.

KGr_Hq_J_i_YFCNM_o_Yny_BQ3_Pvl1_JQ_60_3.jpg
αυτη η εκδοχη γεφυρωμενου κραταει την ποιοτητα του ηχητικα και τα τριμερ ρυθμιζουν το bias των lm? κατι που δεν εχει το σχεδιο με το ενα lm ανα καναλι.

Last edited:
Τιποτα απο τα παραπανω δεν μπορει να συγκριθει με εναν σωστα φτιαγμενο ενισχυτης ταξης ΑΒ με διακριτα εξαρτηματα ( ασε που εχει και απιστευτα περιθωρια για παιχνιδια ) Σαφως τα 3886-7294 προσφερονται για ""αρχαριους "" ο Νικολας εχει φιαξει μακραν καλυτερα πραγματα απο αυτα που εδειξε στις φωτο , και ενω σαφως εχει μεγαλυτερο βαθμο δυσκολιας ενα απλο κυκλωμα αν φιαχτει σωστα κενταει σε ηχο επιδοσεις και σταθεροτητα .

Οσο για τα βαττ εαν ειναι το πρωτο σου ζητουμενο τοτε μακρυα απο τα τσιπακια των οποιων οι προδιαγραφες ( εαν ειναι αυθεντικα ) ειναι υπολογισμενες με λιγακι περιεργες συνθηκες ωστε τα νουμερα να βγαινουν ελκυστικα για τον αγοραστη ( επι του πρακτεου μπορει επισης να μετρανε και καλα στον παγκο αλλα σε πραγματικες συνθηκες και αληθινο επαγωγικο φορτιο οπως ενα μεγαφωνο οι εσωτερικες διαταξεις προστασιας του ολοκληρωμενου δεν θα επιτρεψουν ποτε τα νουμερα του ""παγκου"" να παραδοθουν σε μεγαφωνο . )

Φιλικα
Σακης Πετροπουλος

Γνωριζω πωs ενα σχεδιο με διακριτα τρανζιστοps ειναι σαφωs ανωτερο.τα τσιπ ειναι μια ευκολη λυση και δεν πανε ψηλα αλλα σιγουρα ειναι τίμια. Εγω ακουω με ενα μινι κρεσεντο με σπεσιαλ υλικα και δεν τον αλλαζω με τιποτα.

Το θεμα το ανοιξα γιατι μπηκα στον πειρασμο να φτιαξω και μια κατασκευη με τσιπ και ρωτησα ποια αξιζει περισσοτερο. Σαφωs θα ειναι κατι για δευτερο συστηματακι και πασπαρτου λυση.

:ADFAD2:σε καποια φαση στειλε ενα πμ ( μια και ειμαστε κοντα ) να σου δωσω εναν ενισχυτη να ακουσεις (μην φανταστεις τρανσιστορικος ταξης ΑΒ μολις 50 βαττ ) οπου θα σε βοηθησει να αξιολογησεις περισσοτερο την χρηση του κρεσεντο που ιδανικα ειναι ικανος μονο για προσαναμα στο τζακι:ADFAD2:

Δεν λεω οχι αλλα η αληθεια ειναι οτι πολλοι εχουνε πει πολλα και πολλεs επωνυμεs εταιριεs εχουν περασει απο το σπιτι και εχουν φυγει ταπεινωμενεs καθωs ειναι παντελωs στεγνεs χωριs χροιεs μπροστα στο γερολυκο μοσφετ.