Technics 1500C VS Dual CS 618Q

Anritsu

AVClub Enthusiast
12 December 2012
858
22
Μπραχάμι - Μύκονος
Καλησπέρα . Θα ήθελα μέχρι τα Χριστούγεννα να αναβαθμίσω το πικάπ μου με το σύστημα της υπογραφής . Θα ήθελα τα σχόλια σας για τα δύο πικ απ του τίτλου που παίζουν στην κατηγορία 1200 με 1300 € σακούλα .
Αν υπάρχει και κάτι άλλο αξιόλογο σε αυτό το budget για αγορά από μαγαζί Αθήνα , καλοδεχούμενο στην αρένα . Τείνω σε DD γιατί αυτή τη συνδρόμη σε ιμάντες κάθε 2-3 χρόνια δεν την πολύθελω και επιπλέον το οποιο πλεονέκτημα του ιμάντα ή μειονέκτημα του DD στο δικό μου σύστημα θα περάσει πιθανότατα απαρατήρητο . Αν και πάντα ψιλόηθελα ενα technics σπίτι μου το dual κανει level up στην κεφαλή . Phono υπάρχει τόσο του ενισχυτή όσο και ενα εξωτερικός azure 651 που εχω καταργήσει για να γλιτώσω κάποια επιπλέον καλώδια . Καλοδεχούμενος να υπάρχει και στο πικ απ ωστόσο
Ευχαριστώ

Καλησπέρα . Θα ήθελα μέχρι τα Χριστούγεννα να αναβαθμίσω το πικάπ μου με το σύστημα της υπογραφής . Θα ήθελα τα σχόλια σας για τα δύο πικ απ του τίτλου που παίζουν στην κατηγορία 1200 με 1300 € σακούλα . . Τείνω σε DD γιατί αυτή τη συνδρόμη σε ιμάντες κάθε 2-3 χρόνια δεν την πολύθελω και επιπλέον το οποιο πλεονέκτημα του ιμάντα ή μειονέκτημα του DD στο δικό μου σύστημα θα περάσει πιθανότατα απαρατήρητο . Αν και πάντα ψιλόηθελα ενα technics σπίτι μου το dual κανει level up στην κεφαλή . Phono υπάρχει τόσο του ενισχυτή όσο και ενα εξωτερικός azure 651 που εχω καταργήσει για να γλιτώσω κάποια επιπλέον καλώδια . Καλοδεχούμενος να υπάρχει και στο πικ απ ωστόσο

Πέρνω το θάρρος να απαντήσω αν και δεν είναι ο τομέας μου, γιατί είμαι σε περίοδος αναβάθμισης το σετ-απ μου,
γιατί δεν βλέπω να απαντάσει κανείς.

Noμίζω στην απόφαση σου το Α και το Ω είναι τι αναβαθμίσεις έχεις σκοπό να κάνεις στο μέλλον.
Αν θα μείνεις με τις κεφαλές που έχουν τα πικάπ το Dual φαίνεται καλύτερη αγορά.
Αν κάποια στιγμή αλλάξεις κεφαλή το Technics στα DD είναι Τechnics δεν χρειάζεται καμία περαιτέρω ανάλυση,
έχει καλύτερο communtiy, ανταλλακτικά, μεταπώληση το έχει και κωτσόβολος προσφορά με δόσεις άτοκα.

Επειδή υπάρχει και το phono καλή επιλογή θα ήτνα και το SL-100C που είναι ολόιδιο
και με τα λεφτά που περισσεύουν μια κεφαλή.

DD και τα 2 μοντέλα

καλύτερο μοτέρ στο Technics, καλύτερος βραχίονας στο Dual , αλλά μάλλον χωρίς ρύθμιση VTA που είναι μεγάλο φάουλ !

στο Technics η ρύθμιση (της VTA) είναι "υποτυπώδης" και δεν έχει καμία σχέση με τα μεγαλύτερα μοντέλα ή με του παλιού ΜΚ2.. αλλά όπως και να έχει, κουτσά στραβά θα κάνει την δουλειά της.

η ύπαρξη ενσωματωμένου phono δεν πρέπει να θεωρείται προτέρημα σε καμία περίπτωση!
μένουμε μακριά αν υπάρχει εναλλακτική.. στο Technics υπάρχει (SL-100C) , στο Dual δεν ξέρω.

όσο αφορά τις κεφαλές που "φοράνε" , η καλύτερη περίπτωση είναι αυτή του SL-100C.. όχι γιατί είναι η καλύτερη αλλά γιατί "γίνεται" μια πολύ καλή ΜΜ επιλογή (Elliptical Nude) με λίγα χρήματα :

αντίστοιχα στην Ortofon 2m Red που φοράει το SL-1500C , το χέρι θα πρέπει να μπει βαθύτερα στην τσέπη για να έχουμε Elliptical Nude όπως στο Dual :

Κατά τα άλλα η τροφοδοσία στο Dual μάλλον είναι τύπου "πακάκι" , αστεία πράγματα δλδ και θα πρέπει να βελτιωθεί με κάποιο γραμμικό και πολύ καλύτερο:

IMG_20250511_134255.jpg

Προσωπικά θα απέφευγα και τα 2 μοντέλα και θα κοιτούσα κάτι μεταχειρισμένο και πολύ καλύτερο στα ίδια λεφτά..
Αν το μτχ είναι εκτός συζήτησης, θα έκανα την "υπέρβαση" για το SL 1200GR ( ή GR2) και πάνω..
Μέσα το Denon DP-3000NE αλλά και τα ακριβότερα Technics..

Δυστυχώς σήμερα στο 1000ρικο δεν έχουμε καλή ποιότητα κατασκευής στα πικάπ.
Από τα 2-2,5Κ κάτι αρχίζει να λέει....

• Like
Reactions: Alexandros_Wallace