Παιδιά σας ευχαριστώ για τα σχόλιά σας.. Όοχι δεν είναι υποφωτισμένες , αυτό ακριβώς προσπάθησα να μην αλλοιωθούν.
Δοκίμασα και μεγαλύτερη έκθεση αλλά τα χρώματα άρχιζαν να ξεθωριάζουν, δοκίμασα και μικρότερη έκθεση αλλά έδειχαν πιο έντονα (πιο ωραία βέβαια για το μάτι μου) και όλα αυτές οι δοκιμές με 1/3 stop διαφορά.
Όμως το αυθεντικό (αυτό ήταν το ζητούμενο) ήταν αυτό το αποτέλεσμα που ανέβασα..
Στο photoshop που "έπαιξα" μπορούσαν να γίνουν και πολύ καλύτερες (για το δικό μου το μάτι) αλλά ο καλλιτέχνης έτσι τα ζωγράφισε και έτσι έπρεπε να αποτυπωθούν.
@paulmarinis.. Ναι τις είδα τις εικόνες πολύ καλή δουλειά με εξαίρεση τα highlights αριστερά και δεξιά (αν θυμάμαι καλά).
Σας ευχαριστώ και πάλι...![]()
Τέλος η φωτογραφίες βγήκαν σε AdobeRgb και σε αυτό ελέχθησαν(στο monitor), απλά για λόγους web άλλαξαν σε sRGB.Όπως λέω και ποιο πάνω δεν έχει πολύ σχέση το AdobeRgb με το sRGB ( και ειδικά απο συμπίεση, sharpening κλπ)
Εξοπλισμός... μια "ταπεινή" Canon 500d,τρίποδο , φακός Tamron 17-50 2.8 VC.
Ωραια το ετοιμα profile για καθε ηλεκτρονικο μεσο αλλα παντα ειναι καλυτερο να κανουμε (αν ειμαστε γνωστες κ με σωστο εξοπλισμο) δικα μας καλιμπραρισματα με custom profiles για καθε συσκευη ξεχωριστα.
Τι θα λέγατε όσοι έχετε να "χτίζατε" μερικά για κανέναν πτωχό γείτονα?
Για μενα προσωπικα , αν θελετε πολυ ευχαριστως αλλα εξ αποστασεως δε γινεται , αυτο γινεται μονο "on location", με συγκεκριμενες ρυθμισεις-καλιμπραρισμα γιατι ολοι εχουμε αλλες καρτες γραφικων - αλλες ρυθμισεις χρωματικες-τονικες-φωτεινοτητας στην οθονη μας , αλλες στα προγραμματα μας , στους εκτυπωτες αλλα μελανια , αλλα χαρτια, αλλες ρυθμισεις οποτε καταλαβαινετε, γι αυτο λεγονται "custom" απο αποσταση δεν μπορει να γινει.
Δε μπορω δηλαδη να κανω εγω στον δικο μου υπολογιστη ενα profile οθονης ας πουμε με τη δικια μου καρτα γραφικων-οθονη-ρυθμισεις-color management και να το στειλω σ ενα φιλο να βλεπει το ιδιο.![]()
Γιαρίμης Ηλίας;1367756 @Jhal said:Ναι μόνο σε Raw -- Όταν λες profile που εννοείς ??
We use essential cookies to make this site work, and optional cookies to enhance your experience.