Music matters...
AVClub Addicted Member
- 9 March 2017
- 1,770
Μάλλον από πιο υπερτιμημένα εξαρτήματα για το "σπορ".Εκτός από την τεχνική στην επεξεργασία χρήσιμο είναι να έχεις και τα κατάλληλα βοηθήματα για να πετύχεις τον στόχο σου ειδικά αν κινείται γρήγορα
Ένα τέτοιο βοήθημα είναι το παρακάτω accessory, υπάρχουν και άλλα πιο ακριβότερα όπως το ΕΕ-1 της Olympus
Υπάρχει εξήγηση γιατί δεν είναι πολύ διαδεδομένα. Καταρχην δεν τα βγάζουν πολλές εταιρίες και οι περισσότεροι που τα χρησιμοποιούν είναι μόντες από τα αντίστοιχα στα όπλα που είναι βαριά και δύσχρηστα.Μάλλον από πιο υπερτιμημένα εξαρτήματα για το "σπορ".
Δεν χρειάζεται τίποτα πέρα της σωστής εξάσκησης και να ξέρεις τον εξοπλισμό σου για να βγάζεις BiF.
Κανένα μπλιμπλίκι δεν αντικαθιστά την ενασχόληση και δεν χρειάζεται καν.
Δεν έχεις όπλο για σκοποβολή.
Προσωπικά δεν έχω δει κανέναν να έχει αγοράσει τέτοιο πράμα.
Ή τουλάχιστον κανένα ή καμία να έχει τέτοιο πράμα στη μηχανή και έχω συναντήσεις πολλές δεκάδες άτομα σε Δρυμούς και λίμνες.
Μάλλον από πιο υπερτιμημένα εξαρτήματα για το "σπορ".
Δεν χρειάζεται τίποτα πέρα της σωστής εξάσκησης και να ξέρεις τον εξοπλισμό σου για να βγάζεις BiF.
Κανένα μπλιμπλίκι δεν αντικαθιστά την ενασχόληση και δεν χρειάζεται καν.
Δεν έχεις όπλο για σκοποβολή.
Προσωπικά δεν έχω δει κανέναν να έχει αγοράσει τέτοιο πράμα.
Ή τουλάχιστον κανένα ή καμία να έχει τέτοιο πράμα στη μηχανή και έχω συναντήσεις πολλές δεκάδες άτομα σε Δρυμούς και λίμνες.
Δεν διαφωνώ ότι ίσως βοηθήσει ένα πολύ μικρό ποσοστό, αλλά όπως είπα έχω δει πάρα πολύ κόσμο με μεγάλους τηλεφακούς (μιλάμε για 500αρια και πάνω).Υπάρχει εξήγηση γιατί δεν είναι πολύ διαδεδομένα. Καταρχην δεν τα βγάζουν πολλές εταιρίες και οι περισσότεροι που τα χρησιμοποιούν είναι μόντες από τα αντίστοιχα στα όπλα που είναι βαριά και δύσχρηστα.
Επισης οι μεγάλης εστιακής φακοί σε FF δουλεύονται σε τρίποδο ή μονόποδο όπου το συγκεκριμένο accessory είναι ψιλοαχρηστο για στατικές λήψεις πουλιών
Τα συγκεκριμένα βοηθήματα αφορούν αυτούς που κάνουν BIF σε κινούμενα πτηνά και χρησιμοποιούν κροπ μηχανές μεγάλης εστιακής που είναι πιο δύσκολο να κρατήσεις τον στόχο σου μέσα στο EVF ειδικά αν είναι ταχύτατος και μικρός
Βλέποντας με τα δύο μάτια όλο το κάδρο με το dot μπορείς να οδηγήσεις την μηχανή πιο γρήγορα.
Αν δεν το δοκιμάσεις δεν μπορείς να ξέρεις αν θα βοηθήσει τη δική σου ή κάποιου άλλου τεχνική. Ισως έτσι μάθει και τις κινήσεις των συγκεκριμένων πτηνών γιατί το να κάνεις BIF δεν είναι μόνο να ξέρεις τον εξοπλισμό σου και να κάνεις εξάσκηση αλλά να μάθεις και τα χούγια του πτηνού που παρακολουθείς
Δεν ξέρω, δεν με έχει πείσει ότι είναι καλύτερο από το εξασκημένο μάτι και χέρι.
To artisan Red dot accessory μπορείτε να το προμηθευτείτε από Γερμανία με 69 ευρώ συν μεταφορικάΔεν διαφωνώ ότι ίσως βοηθήσει ένα πολύ μικρό ποσοστό, αλλά όπως είπα έχω δει πάρα πολύ κόσμο με μεγάλους τηλεφακούς (μιλάμε για 500αρια και πάνω).
Πολλοί (πες χοντρικά 50%) είναι χέρι και κανείς δεν έχει τέτοιο πράμα.
Δεν ξέρω, δεν με έχει πείσει ότι είναι καλύτερο από το εξασκημένο μάτι και χέρι.
Φυσικά, ο καθένας κρίνει και αγοράζει ότι θέλει.
Καμία ένσταση επ' αυτού.
Εντάξει, iron sights και έτσι.To artisan Red dot accessory μπορείτε να το προμηθευτείτε από Γερμανία με 69 ευρώ συν μεταφορικά
![]()
TTArtisan Punktvisier für Teleobjektive
TTArtisan Dot Sight ist ein Fotozubehör, das die Telefotografie unterstützt. Wenn es am Blitzschuh der Kamera angebracht wird, hilft Ihnen das Punktvisier beim Fotografieren weit entfernter Motive. Es können sowohl DSLR- als auch spiegellose Kameras verwendet werden, solange die Kamera über eine...www.pergear.de
Αν δεν θες να δώσεις χρήματα υπάρχει και το αυτοσχέδιο accessory με ένα συνδετήρα απλά δεν βγάζει κόκκινη κουκκίδα
Γενικά τέτοιες λύσεις βοηθούν αν υπάρχει στην μηχανή καλή αυτόματη ΑΙ αναγνώριση θέματος, κανείς χοντρική στόχευση με το εξάρτημα και αφήνεις την μηχανή να κάνει τα υπόλοιπα
View attachment 250877
Όχι ρε, πια παλιά γενιά.Πιθανον να μην ειναι αλλα η παλια γενια δυσκολα θα εμπιστευτει τετοια βοηθηματα ευκολα.
Αυτο βεβαια ειναι και φθηνοπροιον το συγκεκριμενο και μονο που το οπτικο στοιχειο κινειται κατα την αναδιπλωση του με κανει να αμφιβαλλω αν ειναι να το εμπιστευτεις οτι οταν ανοιξει θα ειναι στην σωστη θεση και ρυθμιση.
Επίσης το πανάρχαιο αξίωμα "keep it simple". Στα σπορ δεν υπάρχει περίπτωση στον αιώνα τον άπαντα να χρησιμοποιήσει κάποιος τέτοια εξαρτήματα.Δεν ειναι τα λεφτα το θεμα για τετοιους φωτογραφους με πανακριβους τηλεφακους νομιζω αλλα η συνηθεια της τεχνικης και πως να προσαρμοστουν σε κατι τελειως διαφορετικο απο αυτο που ξερουν οτι δουλευει.
Δεν διαφωνώ Ναθ, θεωρώ όμως ότι το AF θα εξελίσσεται πολύ γρηγορότερα από τις οποιες εξελίξεις σε αισθητήρες και φακούς. Είναι κατά τη γνώμη μου και θέμα εμπορικής στρατηγικής των εταιριών, καθώς βοηθά στον περαιτέρω... εκδημοκρατισμό της φωτογραφίας: sharp photos για όλους, με ό,τι εξοπλισμο κι αν έχουν, ανεξαρτήτως τεχνικής επάρκειας ή εμπειρίας.
Πιο πιθανό βλέπω πάντως να βγουν ας πούμε auto tracking κεφαλές για τρίποδα που θα ακολουθούν τα bif και θα τα κρατάνε πάντα στο κάδρο (όπως δουλευει το τρακινγκ σε ένα gimbal δηλαδη), παρά να αποκτήσει μεγαλύτερη απήχηση το laser που σημαδεύει το θέμα.
We use essential cookies to make this site work, and optional cookies to enhance your experience.