Τεχνική ερώτηση για δημιουργία mp3 disc

eretzum33

Established Member
11 April 2007
105
Ηγουμενίτσα
Καταρχήν να ζητήσω συγνώμη εάν το ερώτημα έχει τοποθετηθεί σε λάθος σημείο του φόρουμ.

Θέλω λοιπόν να φτιάξω ένα δίσκο mp3 για αναπαραγωγή στο αυτοκίνητο, ο οποίος να περιέχει 3-4 μιξαρισμένα cds. Προφανώς δε θέλω να υπάρχει το ενοχλητικό κενό ανάμεσα στα κομμάτια, οπότε αναγκάζομαι να συμπιέσω το κάθε cd ως ένα μεγάλο αρχείο mp3. Αυτό όμως δημιουργεί πρόβλημα στην αναζήτηση των κομματιών. Υπάρχει λύση σε αυτό το πρόβλημα, ή η δημιουργία 70λεπτων αρχείων mp3 είναι μονόδρομος;

Εάν ο δίσκος περιέχει αρχεία άλλης μορφής (wma, m4a, κ.α.) θα δημιουργείται το ίδιο πρόβλημα; Εάν χρησιμοποιηθεί άλλο μέσο αναπαραγωγής (DVD-mp3) μπορεί να γίνει κάτι;

Ευχαριστώ.

To nero δίνει απαντήσεις σε όλα σου τα ερωτήματα , έχει όλες τις δυνατότητες
επεξεργασίας - δημιουργίας mp3 disc.

To nero είναι το πρόγραμμα που χρησιμοποιώ, αλλά όταν δημιουργώ ένα δίσκο mp3 με tracks από ένα μιξαρισμένο cd, κάθε φορά που τελειώνει ένα track δημιουργείται ένα κενό περίπου ενός δευτερολέπτου μέχρι να ξεκινήσει το επόμενο, με αποτέλεσμα να "χάνεις" το μιξάρισμα!

To nero είναι το πρόγραμμα που χρησιμοποιώ, αλλά όταν δημιουργώ ένα δίσκο mp3 με tracks από ένα μιξαρισμένο cd, κάθε φορά που τελειώνει ένα track δημιουργείται ένα κενό περίπου ενός δευτερολέπτου μέχρι να ξεκινήσει το επόμενο, με αποτέλεσμα να "χάνεις" το μιξάρισμα!

Το πιο πιθανό είναι να φταίει το player που έχεις στο αυτοκίνητο. Ελάχιστα players είναι τόσο γρήγορα ώστε να ανοίγουν ακαριαία το επόμενο track.

Εδώ εγώ παίζω από iPod και πάλι υπάρχει ένα "τσίκ" ανάμεσα στα κομμάτια.

Tο MP3 playback δεν έχει καμία σχέση με CD Audio playback.

Απάντηση: Re: Τεχνική ερώτηση για δημιουργία mp3 disc

Φίλε μου όταν ένα player παίζει συμπιεσμένη μουσική συμβαίνουν τα εξής:
Ξεκινάει να διαβάσει το header για να δει με τι είδος αρχείο έχει να κάνει: MP3, WMA, Ogg κλπ. Κατόπιν κοιτάει να δει αν πρόκειται για CBR ή VBR, διαβάζει επίσης το bitrate για να δει στα πόσα kbps είναι συμπιεσμένο το αρχείο. Ξεκινάει το διάβασμα των κυρίως data του τραγουδιού ενεργοποιώντας τον αντίστοιχο αλγόριθμο αποσυμπίεσης. Γεμίζει την ενδιάμεση μνήμη buffer με αποσυμπιεσμένα data, και όταν υπάρχει ικανός αριθμός data στην μνήμη buffer αυτά οδηγούνται στο DAC όπου αρχίζει πλέον να παίζει το κομάτι που ακούμε.

Καταλαβαίνεις λοιπόν ότι αν θέλεις να ακούς μιξαρισμένα τραγούδια χωρίς διακοπή, η δημιουργία ενός μεγάλου ενιαίου αρχείου είναι μονόδρομος.
Διότι η παραπάνω διαδικασία μπορεί μεν να εξαρτάται από την ταχύτητα του player (άλλα players μπορεί να κάνουν 1 δευτερόλεπτο για διαβάσουν και να ξεκινήσουν, άλλα 2 δευτερόλεπτα, άλλα μπορεί να κάνουν μισό δευτερόλεπτο) αλλά τελικά μία διακοπή έστω και μικρή πάντα θα υπάρχει όσο γρήγορο κι αν είναι το player σου. Και μάλιστα όσο περισσότερα formats συμπιεσμένων αρχείων ήχου υποστηρίζουν τα players τόσο πιο πολύπλοκο software έχουν και καθυστερούν κάπως περισσότερο την έναρξη του κοματιού....

Δεν το έχω κοιτάξει αλλά νομίζω ότι θα πρέπει να υπάρχει στο nero η
δυνατότητα εισαγωγής index στα πολυ μεγάλα audio αρχεία όπου δεν είναι δυνατόν (για λόγους συνέχειας του έργου) να υπάρχoυν διακοπές , αλλά να μπορούμε να εντοπίσουμε συγκεκριμένο τμήμα του. π.χ. στα κλασικά cds

δυνατότητα εισαγωγής index στα πολυ μεγάλα audio αρχεία όπου δεν είναι δυνατόν (για λόγους συνέχειας του έργου) να υπάρχoυν διακοπές , αλλά να μπορούμε να εντοπίσουμε συγκεκριμένο τμήμα του. π.χ. στα κλασικά cds

Ένα CD με MP3 δεν είναι τίποτα παραπάνω από ένα data CD. Δεν υπάρχει καμία δυνατότητα για index file, cue list, ή οτιδήποτε σχετικό.

Τι να κάνουμε..

To Nero έχει μια επιλογή στο τελευταίο menu που λέει "no pause between tracks". Αυτό δεν δουλεύει ή μήπως είναι μόνο για Audio CD?

Καλησπερα σε ολους
υπαρχει και καποιο αλλο προβλημα οταν ειτε με το nero ειτε με καποιο προγραμμα κανεις rip ενα cd μιξαρισμενο και τελικα δεν εχεις το τσικ τις αλλαγης του track τοτε εχει το εξης δεν εχεις πλεον ολα τα track αλλα μονον ενα και πρεπει απλα να το τρεχεις για να περασεις το track που δεν σου αρεσει εχει καποιος λυσει για αυτο θα με βοηθουσε πολλη -

Απάντηση: Re: Τεχνική ερώτηση για δημιουργία mp3 disc

Στα audio CDs ναι, στα ΜΡ3s όχι δεν υπάρχει τέτοια δυνατότητα.

Lipon epidi telika den brika akri ( oxi paysi metaxi mp3 files ) akouste ti ekana. Katarxin theli ypomoni !!! Pernoume to gnosto programma ( MP3 CUTTER ) kai siga siga to koboume se kommatakia kai fisika den xriazete na einai akribos ekei pou telioni to kommati kai meta ta pate sto nero epilegete dimiurgia cd ( no pause between traks + normalize sound ) kai epita exete to cdakis sas kai mixarismeno kai xoris paysis alla se morfi (wav ) Fisika ta parapano pou exigo anaferoume sta mixarismena cd opou to trak einai monokomato diarkia 1 ora kai kati lepta. Elpizo na boithisa an kai kapos me bakaliko tropo alla ti na kanoume ?? Apo ekei kai pera yparxi ena programma pou legete ( Audio DVD Creator 1.9.0.0 ) opou edo borite na prostesete arxia mp3 kai wav kai omos i anaporagogitou ginete mono se dvd player. Elpizo na boithisa kapos. Perimeno entiposis !!! :BDBDG54: