τεχνικός απο Θεσσαλονίκη

japanese

Established Member
23 December 2008
257
Καλησπέρα παιδιά,

έχω ένα πρόβλημα με μια Sony tv μπαούλο 32άρα...Πάει να ανοίξει, ακούγεται η φωνή και κλείνει..

Θέλω να φωνάξω κάποιον τεχνικό από τον νομό Θεσσαλονίκης (μιάς και η τηλεόραση είναι στο χωριό 30km από Θεσσαλονίκη) για να την φτιάξω οικονομικά, αλλά δεν ξέρω ποιόν ..Για την αντιπροσωπία ούτε συζήτηση γιατί μόνο τα μεταφορικά από εκεί κάνουν όσο η τηλεόραση..

Θα ήθελα να μου προτείνεται κάποιον που αν είναι δυνατόν να μπορεί να την επισκευάσει κατ' οίκον..

Ευχαριστώ προκαταβολικά

κανενας σοβαρος τεχνικος δεν θα αναλαμβανε την επισκευη στο σπιτι σου ( αυτους τους καιρους )
Η τηλεοραση αυτη εχει αυτοδιαγνωση και οταν σβυνει μετα την προσπαθεια της να ξεκινησει το λαμπακι standby αναβοσβυνει με ενα συγκεκριμενο τροπο που δηλωνει απο τι σταματαει η τηλεοραση ...παραδειγμα αναβει τεσσρις φορες κενο και ξανα τεσσερις φορες το οποιο πχ σημαινει βλαβη στο vertical deflection .

Παρατηρησε το δικο σου λαμπακι ποσταρε εδω μαζι με το μοντελο και θα μπορεσω να σου πω ποσα θα σου παρει στο περιπου ενα εξουσιοδοτημενο για την συγκεκριμενη βλαβη ....Φυσικα θα πρεπει να τους την πας εκει

Καλησπέρα,

η τηλεόραση όταν ανοίγει ακούγεται για λίγο φωνή χωρίς εικόνα, κάνει ένα " τσάφ " και αναβοσβήνει το λαμπάκι 16 φορές, μετά σταματάει ξανα αναβοσβήνει 16 φορές και πάει λέγοντας....Στις 10-15 φορές που θα την ανοίξεις, ίσως ανόιξει κανονικά με εικόνα κάποια από αυτές..

πρέπει να πάω στο χωριό πάλι για να σου πώ..Παντος είναι Sony 32" CRT χρονιάς 2004-2005

16 flashes προβλημα στο j board interface chroma audio ειναι η πισω πλακετα αυτη που εχει τα scart αλλα δεν ειναι απολυτα σιγουρο αυτο πολλες φορες τα ποσα flashes λεπεις στο led δεν λεει την αληθεια θελει ψαξιμο και σιγουρα δεν γινεται στο σπιτι εκτος και αν το κατεχεις το αθλημα και εχεις και καποια οργανα για ελενχο

Καλησπέρα σας,
αντιμετωπίζω ένα πρόβλημα με την τηλεόρασή μου, έχω την Sony trinitron KV-32FQ80E η οποία σβήνει μετά από κάθε άνοιγμα και το λαμπάκι της αναμονής αναβοσβήνει 5 φορές, αυτό τι δηλώνει;.....επειδή μένω εκτός πόλεως και η μεταφορά της είναι πάρα πολύ δύσκολη, επειδή είναι τεράστια σε μέγεθος και πολύ βαριά, μπορώ να κάνω κάτι εγώ; υπάρχει τρόπος να διορθωθεί επιτόπου; Και τέλος αν γνωρίζετε για τι κόστος περίπου μιλάμε, αν συμφέρει δηλαδή να επιδιορθωθεί ή να κοιτάξω για καινούργια. Ευχαριστώ.

Eίναι το κύκλωμα Auto Kine Bias που ελέγχει αν η τάση λειτουργίας των πυροβόλων βρίσκεται εντός προκαθορισμένων ορίων...

Ή τα "έφτυσε" το σχετικό ολοκληρωμένο ή κάποιο από τα πυροβόλα.

Στην πρώτη περίπτωση μπορεί να επισκευαστεί, σχετικά φτηνά υποθέτω. Στη δεύτερη, αν δεν έχει καεί το πυροβόλο, αλλά έχει απλώς "καρβουνιάσει", μπορεί να γίνει κάτι που θα χαρίσει μερικές εκατοντάδες έως χιλιάδες ώρες ακόμα στην τηλεόρασή σου, αλλά με ταυτόχρονη αύξηση της εκπεμπόμενης ακτινοβολίας κατά μερικές δεκάδες φορές, οπότε άστο καλύτερα...