Τεχνολογικά νέα, καινοτομίες... στις ΟΜ/Olympus

OΙ πρώτες φήμες για την ΟΜ5 ΙΙ που θα παρουσιαστεί στις 17 Ιούνη λένε ότι θα έχει τον στακαρισμενο αισθητηρα των ΟΜ1, λίγο πολύ επιβεβαιώνουν αυτά που έχουμε γράψει εδώ και κάμποσο καιρό.

Οπως τα λέγαμε και ποιο πάνω , δεν μπορεί να μην δώσει κάτι καινούργιο !
Δεν φτάνουν μόνο τα καινούργια μενού και usb-c , πιστεύω να άξιζε η αναμονή …

Αν και πήγα να χτυπήσω μια Om5 στα 1300€ με τον 12-40 αλλά τη άλλη μέρα πήγε στον θεό πάλι ! δεν την πρόλαβα την προσφορά. ..

Sent from my iPhone using Tapatalk

Wish list - υλοποιήσιμη, όχι "τρελά" πράγματα:

- Ίδιο σώμα, ενδεχομένως με κάποια ενίσχυση εσωτερικά στην βίδα του τρίποδου.
- Ο αισθητήρας της ΟΜ1/3, αν έχει και διαφορετικές ρυθμίσεις με έμφαση στην δυναμική περιοχή αντί στην ταχύτητα δεν θα με χάλαγε.
- Ομοίως τα μενού + κάποια επιπλέον θέση για custom settings, και βέβαια την δυνατότητα "συνεννόησης" με το app για σώσιμο με αλφανουμερικούς χαρακτήρες.
- Προφανώς για να γίνουν τα παραπάνω, ίδιος επεξεργαστής με τις ΟΜ1/3 και ότι αυτό συνεπάγεται σε επιπλέον λειτουργίες και βελτιώσεις στις ήδη υπάρχουσες. Αν "καίει" πολλή μπαταρία, θα πάρουμε άλλη μια.

Το color wheel δεν μου λείπει ιδιαίτερα, ούτε και κάποιες άλλες ειδικές λειτουργίες.

Συγκρατημένη κατά το δυνατόν τιμή - τα 1400 τα θεωρώ οριακά έως υπερβολικά, παραπάνω "καίγεται" το φαϊ...

...Αφού μάλιστα είναι έτοιμα υλικά σερβιρισμένα αλλιώς...

Ολα τα παραπάνω τα βλεπω να συμβαινουν με εξαιρεση την διαφορετικη ρυθμιση του αισθητηρα

• Like
Reactions: cacau
Και η panasonic το έκανε με την G97, αλλά η τιμή που την λανσάρισε ήταν "χώμα" - τώρα την βρίσκεις στα 700€ από κανονικό μαγαζί...

...Τες πα, ακόμα δεν την είδαμε μην αρχίζουμε την γκρίνια - θα έχουμε όλο τον χρόνο να τους "θάψουμε" αν προκύψει μάπα το καρπούζι...

Ότι και να βγει η ΟΜ5.2 ... για αλλη μια φορά τα rumours για να κανουν hype γράφουν πολλά ψέματα και όσο πλησιάσουν οι μέρες αρχίζουν και πλησιάζουν στην πραγματικότητα.

Πάντως αν βγει με ίδιο αισθητήρα, type c και... αυτά τα ολίγα, στα 1400 θα πατώσει άσχημα...
Ας περιμένουμε να βγει και βλέπουμε, προσωπικά δεν μου κάνει εντύπωση, μάλλον εντύπωση θα μου έκανε αν έδιναν κάτι σοβαρό σαν αναβάθμιση….

Αν την έχουν για το ποιο φθηνό σώμα στην κατηγορία OM τότε δεν βλέπω να βάζει καινούργιο αισθητήρα,θα πάει σε μενού και Usb-c .
Η OM-5 τώρα είναι στα 949€ σε προσφορά , δεν είχε 1300€ ευρώ περίπου όταν βγήκε ;

Οπότε ίδια τιμή θα παίξει ,από την άλλη καταλαβαίνουμε ότι στα 1400€ ο ανταγωνισμός είναι μεγάλος και ποιο σύγχρονος για να μείνει με τα ίδια όπως η παλιά. … θα το ξέρουμε σε λίγες μέρες …

Sent from my iPhone using Tapatalk

Η πρώτη φωτογραφία δείχνει ότι το σώμα μάλλον παραμένει το ίδιο και ίσως έχει μικροβελτιώσεις.

From what I understood the specs are just about the same of the OM-5 with some minor tweaks here and there like the addition of 5‑axis Sync IS, finer IS correction and probably some additional software features.

om-5-II.jpg

Last edited:
Ας περιμένουμε να βγει και βλέπουμε, προσωπικά δεν μου κάνει εντύπωση, μάλλον εντύπωση θα μου έκανε αν έδιναν κάτι σοβαρό σαν αναβάθμιση….

Τι σημαινει αναβαθμιση ?

20,5mp αισθητηρα? Νομιζω πως τον τονο στο m43 τον δινει η panasonic πλεον απο εκει μπορουμε να δουμε το μελλον του φορμά,

Τα "τελειώματα" της θυμίζουν πολύ ΕΜ5 mkII, να δούμε τα σπλάχνα της τι θα λένε...
Αυτό ακριβώς , το πάνω καπάκι είναι διαφορετικό , μοιάζει σε καθαρότητα με της ΟΜ3 παρότι δεν νομίζω να το έκαναν μεταλλικό

Δεν χρειάζεται, αρκεί να αντιγράψαν την έξυπνη κατασκευή των μεσαίων panny που έχουν μισό εσωτερικό σασί μεταλλικό, δηλαδή ενιαίο πάτο+"μάσκα". Όλα τα ζόρια πάνε σε αυτόν τον σκελετό και τα σώματα δείχνουν και είναι τανκς.

πάντως αν όλα εξελιχθούν όπως δείχνουν, η OM θα έχει πρακτικά την ίδια κάμερα ως προς τον βασικό πυρήνα δυνατοτήτων σε 4 παραλλαγές (OM1, OM1 mk ii, OM3, OM5ii). Αυτό ενώ από τη μία κατεβάζει πιο κοντά στον entry level χρήστη, τα βαρύτερα specs της ναυαρχίδας, ταυτόχρονα, παυει την σαφή διαφοροποίηση που υπήρχε παλιότερα.

Θέλω να πω, η διαφορά μιας em - 10 mk ii (entry level) με μια o em 1 mk ii (ναυαρχίδα) παλιότερα, ήταν σαφώς πιο διακριτή, από την τωρινή ανάμεσα σε μια OM5 mkII (entry level) και μια ΟΜ1 mk II (ναυαρχίδα).

Αν δεν υπάρξει άμεσα σαφής διαφοροποίηση με μια OM1 mk iii, έχω την αίσθηση οτι η OM θα ξεμείνει για αρκετό καιρό με επιλογές που στην ουσία τους είναι ο μέχρις εσχάτων κανιβαλισμός του τρέχοντος στακαρισμένου αισθητήρα που πρωτοεισήχθει 3 χρόνια πριν....

Βασικα οτι τους αφησε η Olympus στα συρταρια για μελλοντικες αναβαθμισεις μοιαζει να βγαζουν εδω και χρονια .Να δουμε οταν θα τελειωσουν αυτα τι θα βγαλει....

• Like
Reactions: Tyler_Durden
Διέρευσαν τα περισσότερα specs της μηχανής , στη λίστα των χαρακτηριστικών ο αισθητήρας δεν δείχνει να είναι stacked , παρόλα αυτά και εχθές που το συζητούσα με ανθρώπους από την αντιπροσωπια επέμεναν ότι αυτή την πληροφορία είχαν. Σε λίγες μέρες θα ξέρουμε και επίσημα