Τελείως ... μα τελείως άσχετος, ζητά βοήθεια.

tolis_tse

New member
4 December 2012
21
Ηλιούπολη
Καλημέρα στα μέλη και σε όσους έχουν υπομονή να ασχοληθούν με τελείως αρχάριους.

Το θέμα έχει ως εξής :
Κατ´αρχήν... .λεφτά ΔΕΝ υπάρχουν, παρά τις όποιες μυθοπλασίες κυκλοφορούν.

Η επιθυμία μου είναι για αγορά ενός ενισχυτή, 2 ηχείων και 1 woofer για να συνδέσω πάνω τους την τηλεόραση για παρακολούθηση ταινιών αλλά να συνδέσω και το PC από το οποίο ακούω κατά βάση μουσική.
Για να σας δώσω μία εικόνα .... μέχρι τώρα είχα ένα δυνατό (λέμε τώρα) 2.1 συστηματάκι mediatech το οποίο είχε αναλάβει το παραπάνω έργο.

Οποιαδήποτε πρόταση καλοδεχούμενη

Σας ευχαριστώ για τον χρόνο σας.

ΥΓ. Δεν έχω ιδέα από ορολογίες του στυλ ενεργό woofer, hi-end και ότι άλλο έχετε εφεύρει για να κάνετε τη ζωή μας δύσκολη.

SALONI.png

Αυτός είναι ο χώρος... όσο για τα λεφτά....είπαμε : Λεφτά ΔΕΝ υπάρχουν, άρα αν μου πείτε για ενισχυτή με 100 θα τον πάρω ... (λέμε τώρα)

Φίλε μου υπάρχουν λύσεις για όλα τα βαλάντια.
Υπάρχουν κομμάτι κομμάτι, all in one, ηχόμπαρες, ζέπελιν και και και... χωρίς να μας βοηθήσεις με το χρηματικό ποσό που προτίθεσαι να διαθέσεις δεν θα μπορέσουμε να κάνουμε αξιόλογες και χρήσιμες προτάσεις!

ΥΓ. Ωραίο σχεδιάγραμμα!!!!! :music-smiley-005:

Απάντηση: Re: Τελείως ... μα τελείως άσχετος, ζητά βοήθεια.

Οι οικονομικές μου δυνατότητες κυμαίνονται στα 300 βαριά βαριά μέχρι 400 .

Απάντηση: Re: Τελείως ... μα τελείως άσχετος, ζητά βοήθεια.

Εγώ στην θέση σου λόγω του πολύ μικρού χρηματικού ποσού θα έπερνα κάτι σαν αυτά έτσι ώστε να βελτώσω τον ήχο της τηλεόρασης μου

Ναι αλλά δεν θα μπορώ να συνδέσω τον υπολογιστή πάνω τους για μουσική

Re: Απάντηση: Re: Τελείως ... μα τελείως άσχετος, ζητά βοήθεια.

γιατί όχι; υπάρχει καλώδιο από mini jack σε RCA που θα το βάζεις στην έξοδο ακουστικών του υπολογιστή και θα ακούς ..... Anyway τώρα με τα 300Ε διαθέσιμα αλλάζει το πράγμα σε άλλη βάση.....reverting !

Προτείνω να στραφείς στην αγορά μεταχειρισμένων
Για ενισχυτή κάτι σε nad από 100-150 ευρώ
Για ηχεία wharfedale 9.1,10.1 150-200 ευρώ,ενώ σου μένουν και κάτι ψιλά για dac

Στο 500ρικο χονδρικά αλλά έχω ακούσει τον παρακάτω συνδυασμό ενισχυτή/ηχείων και παίζει όμορφα...

Ενισχυτής: Tangent Exeo

sku_picture_f11ebe.jpg.jpg

Ηχεία: Cambridge Audio S30

CAMBRIDGE_AUDIO__4ee976e4e20b7.jpg

Και με το παρακάτω συνδέεις και το PCάκι σου να παίζει...
Dac: Pro-Ject DAC Box USB

Art540209_Pro-Ject_DAC_Box_S_USB_silber.jpg

Είναι προσανατολισμένο σε μουσική αλλά πήρα ως δεδομένο το ότι άκουγες από 2.1 mediatech... αυτά νομίζω είναι σαφώς ανώτερα από ότι έχεις συνηθίσει.
Τα υπόλοιπα παιδιά ίσως έχουν πιο ολοκληρωμένες προτάσεις να σου υποδείξουν....

:ernaehrung004:

Last edited:
το laptop το συνδέω ασύρματα με ένα γκατζετάκι bluetooth της logitech στο οποίο συνδέεται και οποιαδήποτε άλλη bluetooth συσκευή (όπως i-phone κλπ)

Αυτό που σου πρότεινα δικάναλο είναι.
Συνδέεις στο dac τηλεόραση/λάπτοπ και το ντακ στον ενοσχυτή.
Έτσι ακούς από όλες τις πηγές σου κατά βούληση.

Τελικά εάν μπεις στο κόλπο αρχίζεις και ψάχνεσαι.. Βρήκα κάποια προσιτά ηχεία της KODA :

http://www.e-anagnostou.gr/ήχος-hi-...ηχεία-front--686f-μαυρo-ηχειο-koda-p-320.html

http://www.e-anagnostou.gr/ήχος-hi-...υρίως-ηχεία-front--230f-ηχειο-koda-p-333.html

http://www.e-anagnostou.gr/ήχος-hi-...υρίως-ηχεία-front--600f-ηχειο-koda-p-344.html

και αναρρωτιέμαι με τι ενισχυτή θα μπορούσαν να συνδυαστούν.

Σιγά σιγά το βλέπω να ανεβαίνει το budget.

Last edited: