Τελευταίο τσεκάρισμα

Ronin

Senior Member
27 February 2008
304
Far west...of Athens
Μετά από μεγάλη αναζήτηση, απροσδόκητα εμπόδια, πολλές ακροάσεις και αμέτρητα διλλήματα, είμαι έτοιμος να αγοράσω το πρώτο μου σετ ενισχυτή-ηχείων εντός των ημερών. Και αυτό αποτελείται από τον Advance Acoustic MAP-105 και τα Focal 714V.

Το ανήσυχο πνεύμα μου όμως ακόμα και τώρα αντιδρά. Γι αυτό οποιοδήποτε σχόλιο-παρατήρηση στα παραπάνω ή ίσως και κάποια πρόταση ευπρόσδεκτα.Σε λίγες μέρες θα είναι αργά για κλάμματα...:bigcry:

Δωμάτιο 15τ.μ / ακούσματα κυρίως jazz,electronica,rock / η περίπτωση ηχείου βάσης έχει αποκλειστεί.

Τώρα που γυρνάει!:stupido:

Μετά από μεγάλη αναζήτηση, απροσδόκητα εμπόδια, πολλές ακροάσεις και αμέτρητα διλλήματα, είμαι έτοιμος να αγοράσω το πρώτο μου σετ ενισχυτή-ηχείων εντός των ημερών. Και αυτό αποτελείται από τον Advance Acoustic MAP-105 και τα Focal 714V.

Το ανήσυχο πνεύμα μου όμως ακόμα και τώρα αντιδρά. Γι αυτό οποιοδήποτε σχόλιο-παρατήρηση στα παραπάνω ή ίσως και κάποια πρόταση ευπρόσδεκτα.Σε λίγες μέρες θα είναι αργά για κλάμματα...:bigcry:

Δωμάτιο 15τ.μ / ακούσματα κυρίως jazz,electronica,rock / η περίπτωση ηχείου βάσης έχει αποκλειστεί.

Τώρα που γυρνάει!:stupido:

Γειά σου Ermis01,

Eδώ και κάποια χρόνια ακούω μουσική απο ηχεία JmLab 715, ενισχυτή NAD 325bee και cd Quad 99 cdp-2.
Ο ήχος είναι αρκετά καλός, αλλά οι εντάσεις που ακούω είναι κανονικές. Βέβαια όταν βάζω τα Rogers LS2a (ηχείο βάσης) αντί των 715 ο ήχος είναι πιό καθαρός αλλά βέβαι του λείπει το χαμηλό.

Καλή συνέχεια στο ψάξιμό σου.
Κωστής

Φίλε μου έχω μια μικρή επιφύλαξη ως προς το μέγεθος των ηχείων σε σχέση με τον χώρο σου, ίσως μπουμάρουν. Καλό θα ήταν να τα ακούσεις σ´αυτόν πριν αγοράσεις.

Καλό θα ήταν να προσανατολιστείς σε ηχεία βάσης, επειδή ο χώρος σου είναι σχετικά μικρός. Αφού σου αρέσει ο ήχος των Focal δοκίμασε και τα αντίστοιχα βάσεως της σειράς 700 δηλ. τα 705-6 αλλά και τα 806-7 της 800.

Καλά μετά από τόση αναζήτηση κατέληξες σε τόοοοσο μεγάλα ηχεία για τόοοοσο μικρό χώρο;;::idea: Αν πρέπει οπωσδήποτε να πάρεις βάσης (προφανώς θα σκέφτεσαι μελλοντική αξιοποίησή τους) δες τα epos ELS 303:HTEHETH63:.

Καλά μετά από τόση αναζήτηση κατέληξες σε τόοοοσο μεγάλα ηχεία για τόοοοσο μικρό χώρο;;::idea: Αν πρέπει οπωσδήποτε να πάρεις βάσης (προφανώς θα σκέφτεσαι μελλοντική αξιοποίησή τους) δες τα epos ELS 303:HTEHETH63:.

Είναι μεγάλα ε? Αυτό με βασάνιζε κυρίως ρε γμτ αλλά είναι ακριβώς όπως το είπες:σκέφτομαι μελλοντική αξιοποίηση.
Τώρα αν σου πω ότι ετοιμάζομαι να ακούσω και τα Monitor Audio RS6 (μεταχειρισμένα) μάλλον θα με κράξεις...:slapface:

Νομίζω,πρέπει να κινηθείς σε καλομεταχειρισμένα-demo ή τουλάχιστον ο ενισχυτής να είναι μεταχειρισμένος(μεραχειρισμένα ηχεία έχουν μεγαλύτερο ρίσκο).Γύρω στα 1000-1500,μπορείς να βρείς μηχανήματα κλάσεις ανώτερα,απ' αυτά που σκοπεύεις να πάρεις.

Πιστεύω κι εγώ,ότι ένα καλό ζευγάρι ηχείων βάσης,που κατεβαίνουν με ρυθμικό-σφιχτό μπάσσο μέχρι κάπου στα 50 Hz, θα σε καλύψουν απόλυτα στο μικρό σου χώρο.

Αν πάω σε βάσης έχω από τώρα καταλήξει στα KEF iq3.
Θα είναι τόσο έντονο το πρόβλημα μπουμαρίσματος με τα δαπέδου?
Και μια ερώτηση ακόμα:
Τα παραπάνω ηχεία που αναφέρθηκαν (Focal 714V, Monitor Audio RS6, KEF iq3) πως τα "ακούτε" με Harman Kardon ενισχυτή? Ξέρω πως το καλύτερο θα ήταν να ακούσω ο ίδιος αυτόν τον συνδυασμό αλλά είναι πρακτικά αδύνατο.
Σας ευχαριστώ για τον χρόνο σας.

Δεν νομίζω ότι θα έχεις μεγαλύτερο πρόβλημα με τον χώρο με τα 714 απ' ότι με τα 806-7. Με το 807 κιόλας, μπορεί να έχεις μεγαλύτερο πρόβλημα.

Το μπουμάρισμα έχει να κάνει με το πόσο χαμηλά μπορεί να κατέβει ένα ηχείο και όχι με το μέγεθός του (απ' όσο ξέρω) και έχει να κάνει με το μήκος κύματος των χαμηλών συχνοτήτων που αναπαράγονται.

Μπορείς να πάρεις τα μικρά της σειράς 800 για καλύτερο ήχο όμως. Αν έχουν καλύτερο ήχο βέβαια από τα 714 που δεν το ξέρω και μελλοντικά όταν αλλάξεις χώρο να προσθέσεις ένα sub ή και δύο ακόμα, ένα για το κάθε ηχείο.

Μπορείς επίσης να βάλεις και κάποια ηχοαποροφιτικά υλικά στον χώρο σου και να ξεμπερδέψεις αν δεις ότι μπουμάρουν τελικά τα ηχεία που διάλεξες (με μέτρο όμως αυτά), ή να βάλεις ένα σετάκι EQ και να κατεβάσεις τις στάθμες από κάποιες συχνότητες που ενοχλούν, όπως έκανα εγώ.

Πολλά μπορείς να κάνεις, δύσκολη η απόφαση. Εγώ πήρα τα 816 πάντως και είμαι υπέρ-ευχαριστημένος.

Last edited:
Κατά τη γνώμη μου παρε ένα σετ πολύ καλών ηψχείων βάσης (πχ B&W cm1 ή ΧΤ ή ΑS siren) που παίζουν φοβερά - και δεν τους λείπει το μπάσο, και στο μέλλον, óταν πας σε μεγάλο χώρο βάζεις και ενα sub, όπως προτάθηκε.

Από ενισχυτές αν δεν θες τον ΜΑP 103, που είναι πολύ καλός, ακου μεταξύ πολλών τον ΗΚ που είναι μια χαρά και υα δέσει γίντι με τα παραπάνω ηχεία, αλλά και τους DΕΝΟΝ AE 1500, Pioneer Α9 κάποιον ΝΑD Audiolab κλπ.