Τελικά κατέληξα σε αυτό το σύστημα με παραπάνω λεφτά από το μπάτζετ, άξιζε τον κόπο;

g_kourk

Senior Member
30 January 2012
379
καλησπερα σε ολους τους συμφορουμιτες,λοιπον παιδεια, μετα απο αρκετο ξενυχτι σε αρθρα και reviews αλλα και την συμβουλη του φιλου KROPMPOTIS (σε ευχαριστω πολυ!) που μου εδωσε το εναυσμα και το αρχικα βηματα για ηχεια Q-aqouastics (το ετοιμο 5.1 home cinema της Q) πηγα σαν αρχικη επιλογη στα Q-aqouastics 7000ι 5.1 ετοιμο hemo cinema το οποιο το αγοραζα στα 867ε χοντρικη (λογο επαγγελματος) απο τον αντιπροσωπο της εταιρειας στην Ελλαδα.

Ομως στην τελευταια στροφη παρατηρησα οτι με λιγα χρηματα παραπανω μπορουσα να αγορασω standmount ηχεια για μπροστα οποτε και πηγα στις εξης επιλογες :

ενισχυτης denon x-1000 στα 262ε http://www.skroutz.gr/s/3462754/Denon-AVR-X1000.html
μπροστα Q-aqouastics 2050i 485 http://www.skroutz.gr/s/437665/Q-Acoustics-2050i.html
πισω Q-aqouastics 2010i 148 http://www.skroutz.gr/s/437659/Q-Acoustics-2010i.html
κεντρικο Q-aqouastics 2000ci 135 http://www.skroutz.gr/s/348163/Q-Acoustics-2000Ci.html
subwoofer Q-aqouastics 7070si 315 http://www.skroutz.gr/s/435445/Q-Acoustics-7000S-Subwoofer.html .το sub δεν ειναι το συγκεκρημενο αλλα δεν βρηκα να το χει το skroutz αυτο που πηρα το οποιο ειναι 2 φορες ποιο καινουργιο μοντελο απο αυτο.

συνολο πακετου 1345ε.

ισως θα μπορουσα να χρησημοποιησω μεγαλυτερο ενισχυτη αλλα λογο του χωρου οπου θα μπουν ο οποιος ειναι 3.7χ3.1 και νομιζω θα με καλυψει ο denon x-1000 για την ωρα.

πηγα αποκλειστηκα σε επιλογες Q λογο του οτι τα βρηκα σε τιμες χοντρικης.

Ποια η γνωμη σας,αξιζει η αγορα αυτη η θα επρεπε να μεινω στην αρχικη επιλογη των Q-aqouastics 7000ι 5.1 οπου εχουν καταπληκτικα reviews βαση αποδοσης/value καθως και θα ταιριαζανε τελειο για τον δικο μου μικρο χωρο?
Απο την αλλη παντα ηθελα standmount ηχεια μιας και δινουν μια γλυκια ομορφια στον χωρο μου την οποια δεν θα μπορουσα με τα αλλα ηχεια.

Re: τελικα κατεληξα σε αυτο το συστημα με παραπανω λεφτα απο το μπατζετ,αξιζε τον κοπ

Χωρις να ειμαι και σιγουρος, αλλα νομιζω οτι θα βαλεις δυσκολα στον μικρο denon...
Δεν ειναι θεμα εντασης και τετραγωνικων, ειναι θεμα για το αν θα μπορει να οδηγησει ικανοποιητικα τα 2050i.

Αν δεν τα εχεις αγορασει ακομα, εγω θα λεγα να παρεις εστω τον λιγο πιο μεγαλο denon.

--- Αυτόματη συγχώνευση μηνύματος ---

Επισης ο χωρος σου βλεπω οτι ειναι 11,5τμ... Σου ειπαν οτι τα 2050i δεν θα μπουμαρουν σε τοσο μικρο χωρο?
Για μενα καλυτερα να παιρνες τα 2020i... Θα τα σηκωνε πιο ευκολα και ο denon.

Φοβαμαι οτι παιζεις λιγο με τα ορια, και του χωρου σου και του ενισχυτη που επελεξες..
Αν δεν τα εχεις αγορασει, ισως καλυτερα να αναθεωρησεις..

Re: τελικα κατεληξα σε αυτο το συστημα με παραπανω λεφτα απο το μπατζετ,αξιζε τον κοπ

η αληθεια ειναι οτι ακριβως αυτο μου ειπαν,δεν σου εγγυομαστε για τον ενισχυτη για τα 2050ι.
δυστηχως η παραγγελια εχει ολοκληρωθει,αυτη τη στιγμη δεν μπορω να αλλαξω κατι.
ομως επειδη ειχα ανυσηχησει οταν μου ειπαν για τον ενισχυτη ειχα ψαξει στο net και ειχα βρει αυτο το αυστραλιανο forum οπου ενας χρηστης ειχε κανει
ακριβως τις ιδιες επιλογες εκτος του sub στον ιδιο ακριβως χωρο με την προυποθεση οτι σε 1-2 χρονια που θα αλλαζε σπιτι και συνεπως χωρο θα αγοραζε μεγαλυτερο ενισχυτη ωστε να παιρνει full value.
Οστοσο επειδη τις επιλογες του τις ενεκρειναν ποιο εμπειρα παιδεια απο το φορουμ,ισως τις προτειναν κιολας,το θεωρησα ως δοκιμασμενο σχημα και προχωρησα στα ιδια χναρια.
ο πληρης διαλογος βρισκεται εδω http://forums.whirlpool.net.au/archive/2286956
το αν θα μπουμαρουν δυστηχως δεν το γνωριζω,ελπιζω και ευχομαι πως οχι αλλιως θα χρειαστει να κανω αναθεωρηση των πλανων μου οσον αφορα τον διαθεσιμο χωρο (μετακομηση του home cinema σε μεγαλυτερο δωματιο,μονο εν μεγαλη αναγκη ομως).
επειδη ειμαι τελειως ασχετος θαλω να κανω την εξης ερωτηση.
εχω εναν ενισχυτη yamaha rx-397 διαθεσιμο ο οποιος ειναι για 2.1 και τον ειχα στο χωρο εργασιας μου, οπου τωρα δεν το χρησημοποιω.θα μπορουσα να χρησημοποιησω τον yamaha για τα 2050ι και τον denon για το υπολοιπο συστημα? Μπορει να ακουστηκε τελειως χαζη η ερωτηση αλλα δυστηχως εχω αγνοια επι του θεματος και κυριως μα8αινω απο φορουμς διαβαζοντας και ρωτωντας οπως τωρα..

Σαν ξεχωριστο συστημα μπορεις, οχι για 5.1 ομως, αρα δεν σου κανει ουτε αυτη η λυση.

Φοβαμαι οτι τα ηχεια ειναι μεγαλα για 11 τετραγωνικα.. Τους ειπες τα τετραγωνικα του χωρου σου στο μαγαζι που τα αγορασες και σου ειπαν οτι θα ειναι οκ τα 2050i?
Δαπεδου ηχειο με μικρο πολυκαναλο ενισχυτη και ολα αυτα σε 11 τετραγωνικα... Εισαι πολυ δυσκολα, τι να πω. Αν ο χωρος ειναι αυτος και δεν αλλαζει, τοτε εγω θα κοιταγα να αλλαζα τα δαπεδου και να παιρνα τα 2020i..

Τι παιζει ? http://www.crutchfield.com/S-KiT8IIjJNXv/p_033AVX1000/Denon-AVR-X1000-IN-Command.html ή http://www.denon-hifi.gr/gr/product/pages/product-detail.aspx?catid=hometheatre&subid=avreceivers&productid=avrx1000 , στον πρωτο υπαρχει ενα pre out (zone 2)που μπορει να σε βοηθησει,αν σου δινει τα main απο εκει...

btw,καλοακουστα!

Σαν ξεχωριστο συστημα μπορεις, οχι για 5.1 ομως, αρα δεν σου κανει ουτε αυτη η λυση.

Φοβαμαι οτι τα ηχεια ειναι μεγαλα για 11 τετραγωνικα.. Τους ειπες τα τετραγωνικα του χωρου σου στο μαγαζι που τα αγορασες και σου ειπαν οτι θα ειναι οκ τα 2050i?
Δαπεδου ηχειο με μικρο πολυκαναλο ενισχυτη και ολα αυτα σε 11 τετραγωνικα... Εισαι πολυ δυσκολα, τι να πω. Αν ο χωρος ειναι αυτος και δεν αλλαζει, τοτε εγω θα κοιταγα να αλλαζα τα δαπεδου και να παιρνα τα 2020i..

βασικα οχι δεν προτειναν κατι αλλωστε μιλουσα τηλεφωνικα μαζι τους οποτε δεν εχουν καποια ευθυνη.

Τι παιζει ? http://www.crutchfield.com/S-KiT8IIj...N-Command.html ή http://www.denon-hifi.gr/gr/product/...uctid=avrx1000 , στον πρωτο υπαρχει ενα pre out (zone 2)που μπορει να σε βοηθησει,αν σου δινει τα main απο εκει...

btw,καλοακουστα!

Σε ευχαριστω πολυ για το ινφο!! πρειπει να το ψαξω..

Πρακτικα τωρα,μετα απο πολυ κοπο καταφερα μολις προχθες Δευτερα να ακουσω το συστημα με τον Denon (εκτος το γουφερ, ειναι καθοδον) μιας και o denon ηταν μπλοκαρισμενος και ενω προσπαθουσα απο το Σαββατο οπου εστεισα το συστημα να παρω ηχο δεν τα καταφερνα γιατι ηθελε reset κατι που εμαθα Δευτερα πρωι αφου μιλησα με το service της Denon.. Να τονισω οτι πουθενα δεν αναγραφει οτι μπορει να χρειαστει reset εξαρχης καθως και για το reset το manual αναφερεται σε μολις 2 σειρες σε manual 194 σελιδων οπου δεν υπαρχη καν στο contents του manual.. Οποτε πρωτο μειον ξεκιναμε απο εκει.

Οστωσο ομως την Κυριακη δοκιμασα τα ηχεια με τον Yamaha rx-397 που ειναι δικαναλος και μπορω οτι ενθουσιαστικα απο την ποιοτητα του ηχου,οχι οτι ειμαι κανεις εμπειρος αλλα αυτο που ακουγα μου αρεσε και με αφησε ευχαριστημενο,το ποτασιομετρο ηταν χαμηλα αλλα εβγαζαν δυνατο καθαρο μπασατο ηχο,ενω με τις επιλογες του ενισχυτη μπορουσα να κανω διαφορες αυξομειωσεις συμφωνα με τα γουστα μου ενω οσο περνουσε η ωρα παιζανε καλυτερα.

Και παμε στο ζουμι,Δευτερα βραδι παω σπιτι,κανω το reset και ξαφνικα ο Λαζαρος αναστηθηκε,καταφερα να ακουσω ραδιο (μεχρι στιγμης μονο αυτο εχω καταφερει). Κυριοι η ποιοτητα και η δυναμη δεν εχουν καμια σχεση με αυτο που ακουγα με τον yamaha.
πρωτον,παιζουν μονο οι δυο μπροστινες κολονες,αυτο ειναι νορμαλ?δεν επρεπε να παιζουν τα πισω και το κεντρικο?
δευτερον,πρεπει να ανεβαζω πολυ τα ντεσιμπελ για να παρω μεσαιας δυναμης ηχο.
τριτον,η ποιοτητα του ηχου ειναι πολυ κατωτερης απο αυτης που ακουγα με τον yamaha.
τεταρτον,δεν εχει ο ενισχυτης καποιες ρυθμισεις πανω του οπως εχει ο αντιστοιχος Yamaha για γρηγορες βελτιωσεις,μεγαλο μειων κατ'εμε.
Και θελω να ρωτησω,εχω κανει κατι λαθος? η ειναι επακολουθο της μικρης δυναμης του denon γι'αυτα τα ηχεια? ομως και ο yamaha ηταν στα ιδια χρηματα τοτε που τον αγορασα (8 χρονια πριν) και ομως αποδιδει πολυ ανωτερα..

Μια ακομη ερωτηση για την συνδεσμολογια.Εχω συνδεσει ενισχυτη - τv με hdmi αλλα οταν παιζει η τv παραμενει ο ηχος απο την ιδια ενω θελω απο τα ηχεια,η συνδεση φενεται κανονικα στην tv μιας και οι ρυθμισεις του ενισχυτη εμφανιζονται κανονικα στην οθονη της τηλεορασης.Για να παρω ηχο πρεπει να συνδεσω και με οπτικο καλωδιο η θα επρεπε ακομη και τωρα επαιρνα ηχο μονο με την hdmi συνδεση?

βεβαια κραταω τις επιφυλαξεις μου γιατι ωντας ασχετος μπορει να εχω κανει λανθασμενες ρυθμισεις οποτε περιμενω να ακουσω και απο τους ποιο εμπειρους για να καταληξω σε συμπερασματα,παντως η αρχικη εντυπωση δεν ειναι καλη και ειμαι στεναχωρημενος γιατι μπορει να σκορπισα λεφτα που δεν μου περισευουν χωρις το αναλογο αποτελεσμα.. :-///

Εμμμ, πριν 8 χρόνια (υπολόγησε τον πληθωρισμό) αγόρασες 2 κανάλια στην τιμή που αγόρασες τώρα 5. Γιατί σε παραξενεύει ότι ο Yamaha παίζει καλύτερα;
Αν ακους στερεοφωνικό πρόγραμμα, είναι λογικό να ακούς μόνο τα δύο κύρια ηχεία. Βάλε κανα DVD και παίξε το αρχικό κλιπ του Dolby Digital να καταλάβεις αν παίζουν τα πίσω.
Ναι, ο Denon θα χρειαστεί ρυθμίσεις για το πολυκάναλο.

Πρωτα απο ολα μην στεναχωριεσαι γιατι τα ηχεια που αγορασες ειναι πολυ καλα.
Απο εκει και περα, ο μικρος denon ειναι λογικο να μην εχει δυναμη να οδηγησει καλα αυτα τα ηχεια..
Η' θα πρεπε να επαιρνες μεγαλυτερο ενισχυτη για αυτα τα ηχεια, ή τον ιδιο ενισχυτη αλλα με μικροτερα ηχεια βασης που θα ηταν πιο ευκολα να οδηγηθουν.

Εδω που εφτασες, εγω στην θεση σου θα πουλουσα τον denon οσο ειναι ακομα του κουτιου, ωστε να παρω καποιον πιο μεγαλο.. Θα χασεις καποια λιγα λεφτα απο την πωληση, αλλα δεν νομιζω πως υπαρχει αλλος τροπος για να ακουσεις σωστα τα ηχεια σου. Μεχρι τοτε, τουλαχιστον μπορεις να τα απολαμβανεις με τον yamaha που ειναι λογικο να τα οδηγει πολυ καλυτερα απο τον μικρο πολυκαναλο.

Καλακουστα!

--- Αυτόματη συγχώνευση μηνύματος ---

Επισης (για να αποφυγεις και 2ο λαθος..), αφου με τον yamaha οδηγουντε καλα, κανε τον κοπο και κοιταξε αν τα ηχεια σου (τα δαπεδου) τα σηκωνει ο χωρος σου χωρις να μπουμαρουν.. Συνδεσε τον yamaha πανω τους και βαλτα να παιξουν στην ενταση που θεωρεις εσυ επαρκη για τα γουστα σου. Τουλαχιστον να σιγουρευτεις οτι τα ηχεια κανουν για τον χωρο που τα θες, ωστε να προχωρησεις στην πωληση του denon αφοβα.. Αν τυχον μπουμαρουν με τον yamaha, παει να πει πως το πραμα μπλεκει περισσοτερο και ή αλλαζεις χωρο και πας σε πιο μεγαλο και αλλαζεις μαζι και τον denon (ωστε να μπουρουν να οδηγηθουν τα δαπεδου) ή μενεις στον χωρο που εισαι, κρατας τον denon και αλλαζεις τα δαπεδου με καποια πιο μικρα (ωστε να μπορει να τα οδηγησει ο denon).

Αυτα και ελπιζω να βρεις την λυση γιατι ειναι κριμα να δινεις λεφτα και να μην ακους αυτο που πρεπει.

υγ. Αν εχεις καμια απορια, ρωτα πριν κανεις καμια κινηση παλι (πωληση ή αγορα..), μην βρεθουμε παλι προ εκπληξεως!

Last edited:
Εκανες ισοστάθμιση; Αν ναι δοκίμασε να μπεις στο μενού, πας Αudio μετά τέρμα κάτω Audyssey, στο μενού που θα σε βγάλει στο MultEQ επιλέγεις το Audyssey flat, από κάτω έχει την επιλογή Dynamic EQ το βάζεις στο On, το Reference offset level το αφήνεις στο 0 και το Dynamic Volume το βάζεις στο light κι επιλέγεις μετά απ τα sound mode το stereo για να ακούσεις δικάναλα ή το multi channel για πολυκάναλο ήχο απ όλα τα ηχεία.

Σας ευχαριστώ πολύ παιδιά για το ενδιαφέρον και τις απαντήσεις σας. Πραγματικά είναι πολύ πολύτιμες!!
Κατάφερα εχθές να ακούσω το σύστημα με την βοήθεια στις ρυθμίσεις από τον φίλο kormpoti. Συμπέρασμα ότι έχει πολύ δύναμη αλλά όχι την ποιότητα που είχα με τον Yamaha. Βέβαια με την ασχετοσύνη που με δέρνει δεν είναι ασφαλή συμπεράσματα. Από την άλλη υπάρχει περίπτωση να έχω δίκιο και να οφείλεται στην χαμηλή δύναμη του denon? Με έναν μεγαλύτερο denon να έχω καλύτερη ποιότητα ήχου ?και λέγοντας μεγαλύτερο βλέπω ότι ούτε ο χ2000 μου κάνει μιας και έχει μόνο 5w μεγαλύτερη ισχύ από τον χ1000. Που σημαίνει ότι πρέπει να πάω στον χ3000 που είναι αρκετά ποιο ακριβώς όμως.έχω δίκιο σε αυτό ?
Επίσης σκέφτομαι ότι θα μπορούσα να είχα αγοράσει για δορυφόρους τα 2020i αντί τα 2010ι, θα είχα αρκετή διαφορά η αμελητέα?
Να προσθέσω ότι τα ηχεία δε μπαμαρουν ευτυχώς.
Τέλος να ρωτησω ποιες είναι οι ρυθμίσεις ώστε ο ενισχυτής να δίνει ήχο ενώ βλέπω ταινία στην τηλεόραση διότι δε μπορώ να το βρω αν και έχω κάνει σύνδεση και με hdmi και οπτική.διάβασα το μανιουαλ αλλά και πάλι τζίφος οπότε παρακαλώ help me!!!
Sorry για το πρήξιμο τόσες μέρες ελπίζω να μην σας κούραζω (τουλάχιστον όχι υπερβολικά )!!.
..

Ο 2000 έχει 15w περισσότερα άρα υστερείς λίγο σε ισχύ, σε συνδυασμό ότι ο Yamaha που έχεις είναι δικάναλος και πάντα οι δικάναλοι είναι πιο μουσικοί από έναν πολυκάναλο, συν αν θυμάμαι καλά οι Yamaha χρησιμοποιούν dac Bur Brown ου είναι άκρως μουσικό, οπότε η διαφορά στα αυτιά σου δικαιολογείται. Απ την άλλη ο συνδυασμός της ισχύς σου που σε δικάναλη αναπαραγωγή δείχνει 2χ80 κι αν αυτή είναι πραγματική, με ένα ηχείο δαπέδου 150watt και 4Ωμ αντίσταση να πέφτει, δεν είναι κι ό,τι καλύτερο από πλευράς φορτίου στον ενισχυτή κι ίσως γι αυτό δεν έχεις τα απαιτούμενα αποτελέσματα. Οσο για τον ήχο απ την τηλεόραση, έχεις ενεργοποιήσει την αντίστοιχη επιλογή απ την συσκευή και να επιλέξεις ως πηγή στον ενισχυτή το tv audio?

Λοιπον παιδια μετα απο πειραματισμους και την ΠΟΛΥΤΙΜΗ βοηθεια του φιλου AMPALAEOS ερχομαι με ενα update στην γενικη εικονα ωστε να μην πεσουν σε ιδια λαθοι αλλα παιδια που θα εχουν παρομοιο χωρο δωματιου (11.5 τ.μ) και set up καθως να διορθωσω την αρνητικη πρωτη εντυπωση που εξεφρασα για τον ενισχυτη denon καθως το λαθος δεν ηταν δικο του...

Εν ολιγης να πω οτι το προβλημα ηταν οτι το 5.1 με τον denon και σαν κεντρικα τα 2050ι σερνοταν οχι απο πλευρας δυναμης αλλα απο πλευρας ποιοτητας ηχου αφου οταν ειχα συνδεσει τα 2050ι με εναν παλιο yamaha rx-397 δικαναλου η ποιοτητα στον ηχο ηταν κλασσεις ανωτερη (μιλαω παντα για ραδιο οχι για τανειες).

Μετα απο εκτενη επικοινωνια μεσο pm με τον φιλο ampalaeos, μου προτεινε να βαλω σα κεντρικα στον denon x-1000 τα 2010ι και να τα ακουσω και να δω εαν αυτο που ακουγα με ευχαριστει...
Η απαντηση ειναι οτι ηταν σαν να ακουω αλλον ενισυχτη,αλλα ηχεια...ενω ο denon με τα 2050ι δεν ακουγοτανε τωρα με τα 2010ι σαν κεντρικα ειναι αλλο συστημα στην κυριολεξια...
η ποιοτητα ηχου ειναι εξαιρετικη και σχεδον η ιδια απο το Set up του yamaha με τα 2050ι,ισως και σε χαμηλη ακροαση ακομα καλυτερα...και αναρωτιομουν τα 2050ι θα παιζαν καλυτερα με εναν μεγαλυτερο ενισχυτη απο τον yamaha? ομως, οπως ειναι φυσιολογικο υπολυπεται δυναμης.

Οποτε πλεον το σχεδιο μεχρι εαν καποια στιγμη παρω ολοκληρομενους ενισχυτες ειναι να αγορασω ενας ζευγος 2020ι για μπροστινα στον denon και να κρατησω για μουσικη τον yamaha με τα 2050ι.

αυτο που καταλαβα ειναι οτι πολυ απλα θα μπορουσα να εχω αποφυγη την αγορα των μαουντ,λογο χωρου,αλλα και οτι θελουν τον καταλληλο ενισχυτη για να αποδωσουν... ομως ενταξει δεν θα πανε χαμενα πρωτων διοτι ισως τα μεταφερω στον χωρο εργασιας μαζι με τον yamaha ειτε αγοραζω ολοκληρομενους ενισχυτες στο μελλον και τα παντρεψω σε 7.1.

Ισως το σημαντικοτερο που θα μπορουσε να κρατησει καποιος νεος φιλος που θελει να επενδυσει σε home cinema απο την οδυσσεια μου ειναι οτι "ρωτοντας πας στην πολη", ρωτηστε πριν απο οποιαδηποτε αγορα σας,ψαξτε το καλα και πριν επενδυσετε ρωτηστε απο τους ποιο εμπειρους!!

Οσο για τον ήχο απ την τηλεόραση, έχεις ενεργοποιήσει την αντίστοιχη επιλογή απ την συσκευή και να επιλέξεις ως πηγή στον ενισχυτή το tv audio?
να πω οτι ακομα δεν καταφερα να το κανει να δουλεψει,λογο υποχρεωσεων δεν βρηκα το χρονο να το ψαξω καλα,αλλα πιστευω σημερα βραδακι θα το φτιαξω,ειδαλλως θα επανελθω με ερωτησεις... :P

Βρε να βαλεις τα 2010 σαν μπροστινα (front) σου ειπα, οχι κεντρικα.. Μην τα λες ετσι αυτα και μας παρουν με τις ντοματες εδω μεσα :flipout:

Ραδιο ακους? Με ραδιο δεν νομιζω να μπορεις να βγαλεις ασφαλη συμπερασματα ποιοτητας του συστηματος.. παιξε κανα cd σου καλυτερα.. Μαλλον θα σου αρεσει περισσοτερο.

Χαιρομαι που τουλαχιστον σιγα σιγα αρχισες να απολαμβανεις τα λεφτα που εδωσες... Κριμα ηταν..
Καλα μουσικα ταξιδια απο δω και περα και την επομενη φορα, απλα ΔΕΝ ΒΙΑΖΟΜΑΣΤΕ!
:ernaehrung004:

Ουπς τυπογραφικό λάθος...
Ναι όντως, από δω και στο εξής ψυχραιμες κινήσεις...
Σε ευχαριστώ, τώρα μπορώ να το ευχαριστηθώ...; -)