Τελικά οι νέες ΑΤΙ έχουν πρόβλημα με το below black;

Δεβελέκος Στράτος

AVClub Addicted Member
17 June 2006
1,621
Προσπαθώντας χθες με τον Τάκη να στήσουμε την HD 2600ΧΤ αντιμετωπίσαμε δυσκολία να την ρυθμίσουμε έτσι ώστε να περνά την below black πληροφορία. Χρειάστηκαν αρκετές ρυθμίσεις και δοκιμές (που δεν είμαι σίγουρος ότι είναι οι ενδεδειγμένες και δεν είναι αλχημίες που αλιώνουν το τελικό αποτέλεσμα...). Εντύπωση μου έκανε ότι απο το control panel της 2600ΧΤ έλειπε κάτι που βρίσκω στο panel της δικής μου 2600pro, αν και αυτο μάλλον οφείλεται στο οτι εγω έχω Vista, και θεωρω πολύ πιθανο να λύνει αυτο ακριβώς το πρόβλημα...

Attachments

• 1.jpg
    1.jpg
    66.9 KB · Views: 102
  • 12.jpg
    12.jpg
    61.4 KB · Views: 90
Δεν ξερω που σας εκανε προβλημα , αλλα απο την περιγραφη που εχει στην πρωτη φωτο στα black & white levels, δεν νομιζω να επηρεαζει και το overlay (powerdvd) και το vmr η evr (theatertek)

Οντως με τους τελευταιους catalyst, στο Powerdvd δεν βλεπαμε BB/AW αν δεν πειραζαμε τα settings Bright/contrast του Powerdvd.
Το ευχαριστο βεβαια ηταν οτι στην default θεση και με τον προβολεα (JVC HD-1) στο 0 bright/contrast, ηταν σωστα!! Οπως και να ειναι, προτιμω να περναει το σημα χωρις να ψαχνουμε workarounds.
Επισης Στρατο ο Χρηστος εχει δικιο: Ακομα και αν ειχαμε το ρυθμιστικο της καρτελας που εβαλες, αυτο εχει εφαρμογη μονο σε VMR9/EVR και οχι στο Overlay..

Στράτο να ανεβάζαμε έναν οδηγό σεταρίσματος για τις νέες ATI να βοηθηθούμε ακι όσοι δεν έχουμε τόσο βαθιές γνώσεις?

Έχω καιρό να παίξω με τις ΑΤΙ για αυτο το θέμα (η 2600 είναι στο 2ο HTPC που είναι σε μονιτορ, όχι σε προβολέα) και δεν γνωρίζω καλά την διαδικασία... Ο Τάκης φαντάζομαι ότι θα μπορούσε να το κάνει......

Αν πρέπει να είναι τσεκαρισμένο ή όχι, αλλά μάλλον είναι άκυρη η ερώτηση γιατί δεν πρέπει να παίζει κανένα ρόλο στην ποιότητα εικόνας.

Με τη νέα ATI 2600 Pro, παρατήρησα χαμηλή φωτεινότητα/contrast και τα ανέβασα λίγο μέσα από το Theatertek, γιατί από τα ρυθμιστικά του προβολέα δε βλέπω ιδιαίτερη βελτίωση. Πιθανόν κάποιο θέμα να υπάρχει ακόμα με τους νεότερους ATI drivers.

Προσπαθώντας χθες με τον Τάκη να στήσουμε την HD 2600ΧΤ αντιμετωπίσαμε δυσκολία να την ρυθμίσουμε έτσι ώστε να περνά την below black πληροφορία. Χρειάστηκαν αρκετές ρυθμίσεις και δοκιμές (που δεν είμαι σίγουρος ότι είναι οι ενδεδειγμένες και δεν είναι αλχημίες που αλιώνουν το τελικό αποτέλεσμα...). Εντύπωση μου έκανε ότι απο το control panel της 2600ΧΤ έλειπε κάτι που βρίσκω στο panel της δικής μου 2600pro, αν και αυτο μάλλον οφείλεται στο οτι εγω έχω Vista, και θεωρω πολύ πιθανο να λύνει αυτο ακριβώς το πρόβλημα...

Στην δικιά μου hd2600xt υπάρχουν και τα δυο!

Εχω xp sp2 και τους τελευταίους catalyst 7.9!

Eχεται βάλει advance view ή μήπως δουλεύεται στο basic ?

advance φυσικά και δεν δίχνει τίποτα τέτοιο σε μια hd2600xt σαν την δικιά σου.
Τώρα λέω να κατεβάσω ξανά τους 7.9 απο το site της ati μπας και αλλάξει κάτι

Λοιπόν μετά απο πειράματα πρόσεξα ότι αυτη η επιλογή υπάρχει όταν έχεις συνδεδεμένη την καρτα με μόνιτορ!!!! Όταν την συνδέεις με προβολέα κλειδώνει στην 2η επιλογή....

Στην 2600 Pro που έχω (σε Win Xp Pro, Catalyst 7.9), οι επιλογές για Black + White levels, δεν εμφανίζονται πουθενά, είτε συνδεθεί αποκλειστικά με monitor, είτε όχι. Ούτε και το Color temperature control.

Επειδή έχω μπερδευτεί, τα expanded (PC) levels τα θέλουμε να φαίνονται σε υλικό HD, ενώ για υλικό SD θέλουμε να κόψουμε τα BB levels, δηλ. να έχουμε 16-255 video levels?

Λοιπόν μετά απο πειράματα πρόσεξα ότι αυτη η επιλογή υπάρχει όταν έχεις συνδεδεμένη την καρτα με μόνιτορ!!!! Όταν την συνδέεις με προβολέα κλειδώνει στην 2η επιλογή....

+1 Το τσέκαρα.