Τελικά ποια εταιρία ηταν top στα μπομπινόφωνα?

η ψηφοφορια δεν εχει πρακτικα νοημα, καθοτι ειναι ελαχιστοι αυτοι που εχουν ακουσει διεξοδικα αρκετα μεγαλα μοντελα μπομπινας. ποσο μαλλον αυτοι που εχουν εμπειρια ηχογραφησης.

σαν αναπαραγωγη τα ημι-επαγγελματικα της technics, tascam, teac, sony ειναι ολα πολυ καλα και υπερ καλυπτουν τις αναγκες μας. παραμενει το θεμα του software...

Έχω την εντύπωση πως studer και revox είναι η ίδια εταιρεία. Απλά studer έλεγε τα επαγγελματικά και revox τα κονσουμεράδικα... (τα οποία αρχικά για κάποιο διάστημα έφεραν το όνομα... dynavox).

Απάντηση: Re: Τελικά ποια εταιρία ηταν top στα μπομπινόφωνα?

.......................................................................................................

Δέν είναι καθόλου τυχαίο που το βινύλιο είχε την τιμή και ττην τύχη να είναι ο μόνος αναλογικός αντιπρόσωπος στο σαλόνι μας και με δάφνες παρότι η ανοιχτή μαγνητοταινία υπερέχει πολύ ποιοτικά σαν αναλογικό μέσον..

Απο τη στιγμη που θα αντιγραφεις απο βινυλιο σε ταινια, ειναι δυνατο να υπερεχει η ταινια στο τελικο ακουστο αποτελεσμα; Απο την αλλη βεβαια, θα μου πεις, απο ταινιες δεν γραφοταν το βινυλιο; Φαυλος κυκλος! Και να μην ξεχναμε τον θορυβο (hiss δεν το λεγαμε; ) της ταινιας, oπου ακομη και με τα αντιθορυβικα τυπου Dolby εισαγοταν ενα ειδος παραμορφωσης μεσω αποκοπης συχνοτητων. Πρεπει ομως να παραδεχθω ο,τι πραγματι ο ηχος της ταινιας ηταν αρκετα διαφορετικος απο αυτον του δισκου, και πιο...γλυκοακουστος (και κατα κανονα πιο ανεκτικος στη φθορα παιξιματος εναντι του βινυλιου)

Αυτά που είχαν στο στουντιο σαν αυτά που ανεβάσαμε με τον Dr, γραφανε κατευθείαν τη μουσική από τους μουσικούς
Τα μικρά του 1/4 κατά βάση είχαν χρήση ανάλογη με τα κασετοφωνα, δηλαδή αντιγραφή από πικαπ, ραδιο, σιντι σημερά κτλ.
Σίγουρα δεν ειναι το ιδιο.
Τα πικάπ...κανουν σχεδόν όλα το ιδιο πραγμα.

Κάτι αντιστοιχο συμβαίνει και σημερα
αν ακουσετε από το στουντιο μουσική πριν μετατραπεί για να μπει σε σιντι,
η διαφορά ειναι πολύ μεγάλη

Το revox G36 ενος φιλου που κανει και τις δικες του ηχογραφησεις με συγκινει ιδιαιτερα καθε φορα που το ακουω στο συστημα του.

Απάντηση: Re: Τελικά ποια εταιρία ηταν top στα μπομπινόφωνα?

Αυτά που είχαν στο στουντιο σαν αυτά που ανεβάσαμε με τον Dr, γραφανε κατευθείαν τη μουσική από τους μουσικούς
Τα μικρά του 1/4 κατά βάση είχαν χρήση ανάλογη με τα κασετοφωνα, δηλαδή αντιγραφή από πικαπ, ραδιο, σιντι σημερά κτλ.
Σίγουρα δεν ειναι το ιδιο.
Τα πικάπ...κανουν σχεδόν όλα το ιδιο πραγμα.

Κάτι αντιστοιχο συμβαίνει και σημερα
αν ακουσετε από το στουντιο μουσική πριν μετατραπεί για να μπει σε σιντι,
η διαφορά ειναι πολύ μεγάλη

Πως το σκεφτόμουν εγω,υπάρχουν πολλα cd τα οποία μου αρέσουν πολύ και δεν υπάρχουν σε δίσκους ή ειναι πολυ ακριβοί(οι δίσκοι),έτσι σκεφτόμουν ένα ποιοτικό αναλογικό μέσο στο οποίο θα μπορώ να γράφω ότι θέλω.Εχω ήδη το naka το cr2e στο οποίο δεν έχω δοκιμάσει να γράψω ακόμα σε κασσέτες μετάλου αλλά και με τις απλές βολέβομαι πολύ.Σκεφτόμουν όμως την πομπίνα μιας και ποιοτικότερη και επειδή αμα πάρω μηχάνημα θα το πάρω μόνο μια φορά για αυτό ήθελα την γνώμη σας.

Θα μπλέξεις. Και το κασσετόφωνο αλλά και η μπομπίνα θέλουν τη συντήρησή τους, έχουν μηχανικά μέρη που φθείρονται. Επίσης η "αναλογικότητα" που θα αποκομίσεις από ένα αντίγραφο Cd σε οποιοδήποτε μέσο θα είναι ψεύτικη. Άποψή μου, να κάνεις έναν κατάλογο με τους δίσκους που θέλεις και να παρακολουθείς συστηματικά το διαδίκτυο είτε για δημοπρασίες στο ebay, είτε για επανεκδόσεις σε μαγαζιά όπως το elusive disc ή το acoustic sounds (ενδεικτικά αναφέρω).

Μωρέ πλάκα κάνεις επρεπε να τοχες κάνει ηδη
μπορείς να το κάνεις με ψηφιακά μέσα
αλλά η μπομπίνα είναι άλλο...ειναι ζωντανό
σχεδόν φετίχ
αχαχαχα
αλλά παιζει και καλά

Που είναι ο Νότης?
Οπως λέει και ο Dr παραπάνω έχει νόημα να μιλήσουν οσοι γνωρίζουν
εγω είμαι νέο στο σπορ

Last edited:
Κωστα ευχαριστώ για τα site αλλα και πάλι δεν το βρίσκω το "dig".Να πω την αλήθεια κοιτούσα αυτα τα nagra και μόνο δυο απο αυτα ηταν stereo ολα τα αλλα ειναι mono και συν της αλλης ολα ειναι πανάκριβα.πχ
http://www.ebay.de/itm/Nagra-IV-S-R...pt=UK_Recorders_Rewriters&hash=item1c30dc4f1d
αυτο και το SJ απ ότι κατάλαβα ηταν στερεο.
http://en.wikipedia.org/wiki/Nagra
Καμια αλλη οικονομικη και καλη πρόταση εκτός των ρεβοξοσταντερ,και με λιγο service (ή δεν το αποφεύγω)να φανταστώ ιμάντες?

Το επαναφερω και ζητάω την γνώμη σας τι είναι καλύτερο για player,recording και οχι editing το nagra-t ή το ampex ag440?