Τελικά ...ποιο lnb ???

cospol

New member
17 July 2006
19
Καλησπέρα συν-forum-ιτες...
Το πιατο μου (1,40) με τα 2 lnb (3ετίας και με άγνωστη ευαισθησία σε db)
που είναι κεντραρισμένο στις 19,2 και παράκεντρα στις 13
...
δεν μου κατεβάζει την δέσμη HD από ASTRA (ZDF HD κτλ)
και στον EDISION δεν μου κατεβάζει και την δέσμη της NOVA (NOvacinema 2 κτλ) ενώ στον dream την κατεβάζει. (προφανώς πιο ευαισθητος ο dream !)

Δεν νομίζω πως έχει κουνηθεί (ή τουλάχιστον θα έχει κουνηθει απειροελάχιστα)
από τότε που το τοποθετήσαμε.
Πέρα από το τσεκάρισμα που θα γίνει για το σωστό κεντράρισμα
έχετε να προτείνετε κάποιο/κάποια LNB (για το συγκεκριμένο συνδυασμό 19,2-13) ώστε να μην έχουμε προβλήματα με κατεβάσματα ?

Ευχαριστώ εκ των προτέρων !

Πες μας από που είσαι;
Καλύτερα για μένα τα Inverto Black Ultra και MTI AP8-T2NRC.
Είναι και πιο εύκολο σήμερα να τα βρεις σε κάποιο ηλεκτρονικό κατάστημα.

Κέντρο Αθήνας......

έχει λογική να είναι τα ίδια
π.χ. 2 Ιnverto
ή ένα και ένα λόγω παράκεντρης λήψης ?

Ευχαριστώ για όλα

Για πες μας τις ακριβείς διαστάσεις της κεραίας;
Στην μεγάλη κεραία που έχω είχα καλύτερα αποτελέσματα από το Inverto Black Ultra ,σε μια 1,00x1,15 είχα καλύτερα αποτελέσματα από το MTI AP8-T2NRC.
Το MTI AP8-T2NRC δεν θα στο πρότεινα για παράκεντρη λήψη,πάνε καλύτερα για το Inverto.
Τώρα για κεντρικο lnb εξαρτάται πως θα κάτσει στην κεραία σου.
Για δες το θέμα που άνοιξα εδώ

Για να μην ανοίγω καινούργιο topic καλύτερα ας γράψω εδώ.
Έχω πιάτο mabo 1.40 με lnb ότι να ναι και διακόπτης johhanson 4.1 που τα έφτυσε. Περιοχή Θεσσαλονίκης.
Μια που θα ανέβω στο πιάτο για ρύθμιση και αλλαγή diseq σε spaun 411 είπα να αλλάξω και lnb.
Αυτήν την στιγμή έχω κέντρο τις 19,2 και παράκεντρα τις 13 και 28,2.
Λέω να βάλω 3 inverto black ultra στις 13 28,2 και στις 16(αφού έχω μία θέση άδεια στο diseq.
Για τις 19,2 θα ήταν καλύτερο να επιλέξω κάποιο άλλο ώστε να γλιτώσω τις παρεμβολές 1Η μιας και είναι κέντρο?
Ο δέκτης είναι ο dm800. Και επίσης μερικές συχνότητες τις χάνω μάλλον λόγω παρεμβολής σε όλους τους δορυφόρους π.χ (11296 11302).

Last edited:
Από 28,2 κατεβάζεις το ITV HD ;
Παράκεντρα για τις 28,2 ,θα σου πρότεινα το inverto black ultra.
Στις 13 όποιο και να βάλεις δεν θα έχεις πρόβλημα.
Στις 19,2 έχω δικιμάσει το inverto black ultra ,σε δυο πιάτα τα πήγε πολύ καλά.

Επανέρχομαι μετά τις δοκιμές.

Αρχικά τοποθετήθηκε το inverto black ultra κέντρο στους 28.2
Στις 19 τοποθετήθηκε ένα Μti high gain
Και στις 13 ένα inverto premium
Πολύ καλή λήψη στις 28.2 και itv hd.
Δυστυχώς στην παράκεντρη των 19.2 κάποιες αθλητικές συχνότητες που με ενδιέφεραν έβγαιναν οριακά. 37% στον dm800.
Στις 13 όλα μια χαρά και ω εκ θαύματος με την στροφή που έγινε στο πιάτο απο τίς 19.2 (παλιό κέντρο) στις 28.2 άρχισαν να παίζουν ξανά τα aljazeira που τόσο καιρό δεν έπαιζαν μάλλον λόγω παρεμβολής.(έχω γράψει για αυτό το φαινόμενο σε άλλο topic.)
Επειδή η λήψη στις 19.2 με προβλημάτιζε, ξανακεντράραμε το πίατο στις 19.2 με inverto premium βάλαμε στις 28.2 το inverto black ultra και στις 13 το ΜΤΙ.
Το ITV HD χάθηκε αλλά παίζει το ΙTV1 HD.
Τα aljazeira ξαναχάθηκαν αλλά γενικά νομίζω ότι υπάρχει μια ικανοποιητική λήψη των τριων δορυφόρων.
Τώρα τι γίνεται με τα αράβικα...
Άγνωστο!
Καμιά ιδέα κανείς?

Στην πρώτη προσπάθεια ,το πρόβλημα ήταν στις 19.2 με το Μti high gain.
Στους άλλους δορυφόρους όλα ήταν καλά.

Εγώ στην θέση σου θα κέντραρα στις 28.2 με το Μti high gain που είναι πολύ καλό για κεντρικό lnb.
Στις 19.2 θα έβαζα το inverto black ultra που είναι πολύ καλό για παράκεντρη λήψη .
Και στις 13 το inverto premium.