Τελικά τι είναι καλύτερο, το HTPC ή ένα κορυφαίο Denon;

Να σημειώσω ότι ο προβολέας μου είναι ο Epson W700 και βέβαια παίζει σε ανάλυση 1280Χ720. Αν κάποιος έκανε τη μετάβαση από W700 σε κάποιο μοντέλο Full HD, θα ήθελα να μου πει αν είδε πραγματικές διαφορές και αν ναι σε τι ποσοστό είναι ανώτερη η ποιότητα. Ευχαριστώ!

Απάντηση: Re: Τελικά τι είναι καλύτερο, το HTPC ή ένα κορυφαίο Denon;

@Doros: Γιατί δεν αγοράζεις ένα HDMI Switch, να τα συνδέσεις και τα δύο μέσω HDMI με τον PJ; Έπειτα απλά αλλάζεις από το χειριστήριο του switch την πηγή που θέλεις (χώρια που έχει και άλλες 2 θύρες για ό,τι θέλεις να προσθέσεις αργότερα).

Το σκέφτομαι...-bye-

Δοκίμασα τελικά με την ψηφιακή. Δεν έχω είδωλο στο dvd, οπότε καλύτερη εικόνα, αλλά έχω κάτι σαν overscan, αν το λέω καλά. Δηλαδή χάνω λίγη πληροφορία γύρω-γύρω από παντού (γιατί άραγε;). Τέλος πάντων, επέστρεψα στο vga μιας και με βολεύει σαν σύνδεση και έτσι θα χρησιμοποιώ και λίγο τον denon. Αλλιώς θα τον πέταγα...

Ευχαριστώ για τις συμβουλές Χρήστο, Δημήτρη.

Ως πρώην κάτοχος του Denon 3910 σας δηλώνω ότι η εικόνα και ο ήχος του είναι μέρα με τη νύχτα με ένα htpc, χρησιμοποίησα όλους τους οδηγούς software αλλά ούτε καν το πλησίασε, πόσο μάλλον με ένα 3930 ή το 2930!!!

ps: πάντα για DVD μιλάμε!

Απάντηση: Re: Τελικά τι είναι καλύτερο, το HTPC ή ένα κορυφαίο Denon;

Ως πρώην κάτοχος του Denon 3910 σας δηλώνω ότι η εικόνα και ο ήχος του είναι μέρα με τη νύχτα με ένα htpc, χρησιμοποίησα όλους τους οδηγούς software αλλά ούτε καν το πλησίασε, πόσο μάλλον με ένα 3930 ή το 2930!!!

ps: πάντα για DVD μιλάμε!

Μάλλον δεν χρησιμοποίησες σωστά τους οδηγούς...

Και εγώ πάλι δε μπορώ να καταλάβω πόσο καλύτερη εικόνα να έχει ένα Denon 3930 από αυτή που βλέπω στο HTPC μου σήμερα (και που θεωρητικά διαρκώς θα βελτιώνεται με νέους οδηγούς, χωρίς να αγοράσω νέο DVD-Player).

To chipset της Realta HQV που φοράει το 3930 δεν σας λέει τίποτα?

Η τα DACS της Βurr Brown και το All 24 prossesing Plus για όλα τα κανάλια στον ήχο,επίσης τίποτα??:damnyou:

Ηταν να το πουλήσω αλλά το απέσυρα.
Σόρρυ αλλά τέτοια εικόνα και ήχο δεν παίρνω απ το HTPC μου.

(έχω και πολλά SACD και την ψάχνω ακόμα..)

το 39 ειναι ενα πλειερ με εξαιρετικα υλικα και τιμη
αν το pc εχει τα ιδια λεφτα
τοτε το 39 δεν εχει καμμια τυχη
αρκει βεβαια το pc να ειναι μονο pc και τιποτα αλλο
εγω με ρυθμισμενο προβολεα με το 989 της pioneer και αλλαζοντας το με το pc ειδα την μερα και την νυχτα και ο προβολεας αματσαριστος με το pc
συν οτι οτι pc αναβαθμιζεται και ριπαρει σταφ
κανενα πλειερ πλην του εξωπραγματικου ayre δεν μπορει να αναβαθμιστει
για ριπαρισμα ουτε κουβεντα

Ας γυρίσουμε την κουβέντα βοηθώντας και εμάς που δεν έχουμε καταφέρει να δούμε καλύτερη εικόνα από υπολογιστή!!!! (Πάντα στο θέμα DVD είναι η ένσταση μου) για HD 720p & 1080p μόνο το Η/Υ χρησιμοποιώ, αλλά κι εδώ με ενδιαφέρει η καλύτερη εικόνα και ήχος

Επιγραμματικά το HTPC μου είναι :

Λειτουργικό windows XP
THERMALTAKE W0143 PUREPOWER RX 550W CABLE MANAGEMENT
AMD ATHLON 64 X2 5600+ 2.80GZ AM2
MSI K9A2 CF-F 790x
GEIL GE22GB800C4DC DDR2 2GB (2X1GB) EVO ONE PC6400 800MHZ
HIS HD 3870 IceQ 3 (Full HD 1080p) HDMI Dual DL-DVI & TV (HDCP) 512MB (256bit) GDDR4 HD Concept output with gold plated (πλήρως αθόρυβη την προτείνω)
AuzenTech HDA X-Plosion 7.1 DTS Connect
ASUS SATA 16X E616A (RET,BLWH)
PIONEER BDC-202 BLU-RAY COMBO DRIVE BLACK
WESTERN DIGITAL WD2500YS 250GB SATA2
Γενικά ένα μηχανάκι άνω των 1000

Τέλος χρησιμοποιείται με HDMI στην sony 32" S2530 και στο βιντεοπροβολέα sony AW-15

Οι ερώτησεις μου είναι:

α.Πρέπει να κάνω κάποια αναβάθμιση σε υλικά?
β.Ποιες ρυθμίσεις και software να προσέξω ώστε να πάρω τα καλύτερα αποτελέσματα.
γ.Ποιοι είναι οι καλύτεροι οδηγοί- προγράμματα-ρυθμίσεις ? (παραπομπή σε ιστοσελίδες) (για DVD & HD)

Ευχαριστώ