Τελικά, ΥΠΑΡΧΕΙ Δικαιοσύνη !

Φίλε suzakia, είχα διαβάσει διάφορα βρετανικά δημοσιεύματα για αυτή την υπόθεση και πρέπει να διαβάσεις και προσεκτικά και την ίδια την απόφαση που λέει ότι αν περάσει το σχέδιο δεν μπορούν να πωληθούν τηλεοπτικά δικαιώματα ως αποκλειστικά και μόνο σε τοπικές κοινωνίες (δηλαδή Αγγλία, Γερμανία) και να απαγορεύονται διάφορα ξένα ευρωπαϊκά πακέτα στην ίδια την χώρα, αλλά στην Ευρωπαϊκή Ένωση ως σύνολο (λόγω εμπορικών συνεργασιών), τότε όλες οι συμβάσεις τηλεοπτικών δικαιωμάτων που έχουν υπογραφεί θα ανατραπούν. Είτε αυτά αφορούν αθλητικά ή για ταινίες. Γιατί ας πούμε σίγουρα το γαλλικό πακέτο θα το συμφέρει να αποκτήσει το γαλλικό πρωτάθλημα πανευρωπαϊκά και να βάζει έναν απλό Έλληνα ή έναν απλό Γερμανό ως σχολιαστή και να πουλά το εμπόρευμα και στην Ελλάδα ή την Γερμανία.
Από τα όσα έχω διαβάσει γενικά κανείς δεν ξέρει που θα πάει το πράγμα, αλλά είναι σίγουρο πως κερδισμένος θα βγει ο όμιλος News Corp. γιατί ταινίες, ντοκιμαντέρ, παιδικά κτλ. θα πωλούνται πανευρωπαϊκά και επειδή ο όμιλος έχει δεν ξέρω κι εγώ πόσες συνδρομητικές εταιρίες στην Ευρώπη θα μπορεί να φτιάχνει μικρές εταιρίες μεταγλωττίσεων και υποτιτλισμού και να πουλά με το πάτημα ενός κουμπιού την υπηρεσία και στην Ελλάδα. Ό,τι γίνεται δηλαδή και στην Αμερική με τις λατινοαμερικάνικες χώρες, πατάς το κουμπί και βλέπεις του αστέρες του Hollywood να μιλάνε ισπανικά.
Φυσικά το ερώτημα που σίγουρα έχουμε όλοι είναι... ποιος λογικός Ευρωπαϊός θα θελήσει να πάρει την Σούπερ Λίγκα?

Ενδιαφέρουσα η άποψη σου little, ωστόσο δεν είμαι καθόλου σίγουρος ότι εφόσον το Δικαστήριο ακολουθήσει τις απόψεις της Γεν. Εισαγγελέα, κερδισμένες θα βγουν οι εταιρείες που πωλούν περιεχόμενο τύπου NewsCorp. Αυτές οι εταιρείες θησαυρίζουν με το ισχύον καθεστώς που οι ίδιες δημιούργησαν δηλ. τον κατακερματισμό της Ευρ. Ένωσης σε 27 χωριστές αγορές με πλήρη προστασία και άρα παντελή έλλειψη ανταγωνισμού.

Πάντως ας περιμένουμε την απόφαση, οι Προτάσεις της Γεν. Εισαγγελέα δεν έχουν νομικά δεσμευτική ισχύ.

Έχεις δίκαιο, αλλά από την άλλη με την κατάργηση των τοπικών αποκλειστικών μπορούν να θησαυρίζουν δίνοντας το περιεχόμενο ως συνδρομή σε κάθε νοικοκυριό. Αντί να απευθύνονται σε 120 εκατομμύρια νοικοκυριά, θα μπορούν να βλέπουν και να ακούν οι διπλάσιοι και αυτό χωρίς να χρειάζονται ειδικές άδειες από ΕΣΡ, ΕΕΤΤ και δεν μαζεύεται. Άσε που εξοικονομούνται πόροι. Αντί να έχει έξι SKY o Μέρντοχ θα έχει ένα και καλό και επιτέλους οι υπηρεσίες ΓΛΩΣΣΑ στο μενού θα πάρουν άλλη διάσταση. Σίγουρα! Χαμένοι θα είναι οι μεταπωλητές, διανομής αλλά κερδισμένες θα είναι οι πολυεθνικές τους. Και είναι πιο εύκολο για την FOX να έχει απλά μία εταιρία, την FOX International Europe παρά τις Χ που έχει σήμερα. Επίσης κερδισμένοι θα βγούμε εμείς. Πλέον θα είναι παράνομο για το Youtube να δηλώνει "Αυτό το βίντεο δεν είναι διαθέσιμο στην Ελλάδα". Αν οι ανώτατες αρχές συμφωνήσουν με την απόφαση της εισήγησης θα γίνει... ολοκαύτωμα στα τηλεοπτικά δικαιώματα.

Φυσικά το ερώτημα που σίγουρα έχουμε όλοι είναι... ποιος λογικός Ευρωπαϊός θα θελήσει να πάρει την Σούπερ Λίγκα?
νοβα...
little τώρα που τα είπες καθαρά κατάλαβα πολλά. Με αυτά τα νομικά και σε καθαρεύουσα δεν τα πάω καλά.