little
Senior Member
- 30 October 2010
- 459
Φίλε suzakia, είχα διαβάσει διάφορα βρετανικά δημοσιεύματα για αυτή την υπόθεση και πρέπει να διαβάσεις και προσεκτικά και την ίδια την απόφαση που λέει ότι αν περάσει το σχέδιο δεν μπορούν να πωληθούν τηλεοπτικά δικαιώματα ως αποκλειστικά και μόνο σε τοπικές κοινωνίες (δηλαδή Αγγλία, Γερμανία) και να απαγορεύονται διάφορα ξένα ευρωπαϊκά πακέτα στην ίδια την χώρα, αλλά στην Ευρωπαϊκή Ένωση ως σύνολο (λόγω εμπορικών συνεργασιών), τότε όλες οι συμβάσεις τηλεοπτικών δικαιωμάτων που έχουν υπογραφεί θα ανατραπούν. Είτε αυτά αφορούν αθλητικά ή για ταινίες. Γιατί ας πούμε σίγουρα το γαλλικό πακέτο θα το συμφέρει να αποκτήσει το γαλλικό πρωτάθλημα πανευρωπαϊκά και να βάζει έναν απλό Έλληνα ή έναν απλό Γερμανό ως σχολιαστή και να πουλά το εμπόρευμα και στην Ελλάδα ή την Γερμανία.
Από τα όσα έχω διαβάσει γενικά κανείς δεν ξέρει που θα πάει το πράγμα, αλλά είναι σίγουρο πως κερδισμένος θα βγει ο όμιλος News Corp. γιατί ταινίες, ντοκιμαντέρ, παιδικά κτλ. θα πωλούνται πανευρωπαϊκά και επειδή ο όμιλος έχει δεν ξέρω κι εγώ πόσες συνδρομητικές εταιρίες στην Ευρώπη θα μπορεί να φτιάχνει μικρές εταιρίες μεταγλωττίσεων και υποτιτλισμού και να πουλά με το πάτημα ενός κουμπιού την υπηρεσία και στην Ελλάδα. Ό,τι γίνεται δηλαδή και στην Αμερική με τις λατινοαμερικάνικες χώρες, πατάς το κουμπί και βλέπεις του αστέρες του Hollywood να μιλάνε ισπανικά.
Φυσικά το ερώτημα που σίγουρα έχουμε όλοι είναι... ποιος λογικός Ευρωπαϊός θα θελήσει να πάρει την Σούπερ Λίγκα?
Από τα όσα έχω διαβάσει γενικά κανείς δεν ξέρει που θα πάει το πράγμα, αλλά είναι σίγουρο πως κερδισμένος θα βγει ο όμιλος News Corp. γιατί ταινίες, ντοκιμαντέρ, παιδικά κτλ. θα πωλούνται πανευρωπαϊκά και επειδή ο όμιλος έχει δεν ξέρω κι εγώ πόσες συνδρομητικές εταιρίες στην Ευρώπη θα μπορεί να φτιάχνει μικρές εταιρίες μεταγλωττίσεων και υποτιτλισμού και να πουλά με το πάτημα ενός κουμπιού την υπηρεσία και στην Ελλάδα. Ό,τι γίνεται δηλαδή και στην Αμερική με τις λατινοαμερικάνικες χώρες, πατάς το κουμπί και βλέπεις του αστέρες του Hollywood να μιλάνε ισπανικά.
Φυσικά το ερώτημα που σίγουρα έχουμε όλοι είναι... ποιος λογικός Ευρωπαϊός θα θελήσει να πάρει την Σούπερ Λίγκα?