Τελικά υπάρχει λύση για το τρεμούλιασμα σε matroska?

ultraxmode

Senior Member
27 August 2008
587
Athens
Συμφορουμίτες γειά σας και καλές γιορτές να έχουμε..

Στο θέμα μας,

Τελικά, υπάρχει λύση για το τρεμούλιασμα της εικόνας κατα την αναπαραγωγή matroska αρχείων.. εννοώ αυτό το τρεμούλιασμα που κάνει η εικόνα κατα την κίνηση των χαρακτήρων.. αυτό που σε ψιλοζαλίζει και δεν καθιστά στέρεη την εικόνα της ταινίας..

Βρέθηκε μόνιμη λύση?

ευχαριστώ..

δυστυχώς δεν έχω αγοράσει ακόμα blu-ray drive οπότε έχω αρκεστεί στις matroskes.. και ναι.. έχω πρόβλημα με το judder (μάλλον)..

Ίσως να μην το διατύπωσα σωστά.. χαρακτήρες..εννοώ όλα τα πλάνα που κινούντε.. το κάνουν κάπως κουραστικό..

Last edited:
Δεν έχω αντιληφθεί γενικό πρόβλημα με τρεμούλιασμα των mkv τουλάχιστο στο δικό μου setup (780G). Εφόσον τα παίζεις στα σωστά Hz (24, 50 ή 60 αναλόγως την πηγή) δεν θα έπρεπε να έχεις πρόβλημα κίνησης.

Το πρόβλημα με το judder (λόγω 24fps) είναι ότι δεν το καταλαβαίνεις, μέχρι να το προσέξεις. Άπαξ και το προσέξεις, το μάτι σου πηγαίνει συνέχεια εκεί.

Αυτή τη στιγμή δεν υπάρχει ικανοποιητική λύση μέσω software.

Το πρόβλημα με το judder (λόγω 24fps) είναι ότι δεν το καταλαβαίνεις, μέχρι να το προσέξεις. Άπαξ και το προσέξεις, το μάτι σου πηγαίνει συνέχεια εκεί.

Αυτή τη στιγμή δεν υπάρχει ικανοποιητική λύση μέσω software.

Ακριβώς αυτό Δημήτρη.. μάλλον τελικά πρέπει να έχεις πολύ κοφτερό μάτι για να το καταλάβεις..και αν έχεις κοφτερό μάτι, στην συγκεκριμμένη περίπτωση, είσαι άτυχος.. (Σε μένα απο την άλλη κάνει ΚΡΑ.. )

Απάντηση: Re: Τελικά υπάρχει λύση για το τρεμούλιασμα σε matroska?

(Σε μένα απο την άλλη κάνει ΚΡΑ.. )

Μόνο σ' εσένα; Τρομερά ενοχλητικό είναι.
Προβλήματα κίνησης πλέον ελάχιστα έχουν οι προβολείς αφού σχεδόν όλοι υποστηρίζουν 1080p/24.
Το μεγάλο πρόβλημα είναι το judder motion κι αυτό όντως βγάζει μάτι.
icon9.gif

Εγώ στην HDTV μου (Philips 42PFL7603D) όταν βάλω resolution 1080p\24Μhz βλέπω την εικόνα να κολλάει.. ακόμα δλδ και το ποντίκι κάνει σπαστή κίνηση..

Λέτε με κάποιο τρόπο να παίζει κανονικά σε 1080p\24Mhz ? Πάντως απο την αρχή που έστησα Vista Ultimate η κάρτα γραφικών είδε αμέσως την HDTV και την έβαλε αυτόματα να παίζει σε 1080p\60Mhz..

To PixelPlus?.. χμμμ... δεν θυμάμαι να σου πώ την αλήθεια.. αλλα θα το κάνω.. (νομίζω βέβαια πως το έχω κλείσει το pixelplus..)

όσο για το scalling , με το που βάζω το HTPC μου στην ΗDMI (με καλώδιο HDMI to HDMI) το mode του ΗDMI port πάει απο μόνο του κατευθείαν στο Unscaled.. ;)

Το λεω γιατι και εγώ Philips TV εχω και στο pc εχω κλείσει όλα τα καλουδια επεξεργασίας εικόνας που έχει η Philips. Σε τηλεοπτικό σήμα κάνουν φοβερή δουλεία αλλά στο PC καλύτερα να είναι κλειστά τα πάντα.

Re: Απάντηση: Τελικά υπάρχει λύση για το τρεμούλιασμα σε matroska?

Το λεω γιατι και εγώ Philips TV εχω και στο pc εχω κλείσει όλα τα καλουδια επεξεργασίας εικόνας που έχει η Philips. Σε τηλεοπτικό σήμα κάνουν φοβερή δουλεία αλλά στο PC καλύτερα να είναι κλειστά τα πάντα.

Eρώτηση : Καταρχήν έχω κλειστό το PixelPlus.. αλλά, αν έχω κλειστό το PixelPlus στο HDMI Connection του PC θα μείνει κλειστό και στο configuration της TV ? Θέλω να πώ με αυτό, κρατάει ξεχωριστά για κάθε connection τις ρυθμίσεις ? (α.. και με κλειστό το PixelPlus πάλι το ίδιο είναι.. )

Απάντηση: Re: Απάντηση: Τελικά υπάρχει λύση για το τρεμούλιασμα σε matroska?

Eρώτηση : Καταρχήν έχω κλειστό το PixelPlus.. αλλά, αν έχω κλειστό το PixelPlus στο HDMI Connection του PC θα μείνει κλειστό και στο configuration της TV ? Θέλω να πώ με αυτό, κρατάει ξεχωριστά για κάθε connection τις ρυθμίσεις ? (α.. και με κλειστό το PixelPlus πάλι το ίδιο είναι.. )

Στη διή μου 9703 οτι ρυθμιση κάνς για κάθε είσοδο αφορά την είσοδο αυτή και μόνο οπότε δε θα έχεις πρόβλημα. Πόσα msec είναι το panel της δικής σου TV? Το λέω μηπως ειναι θέμα panel και οχι καποιας ρύθμισης.

Όσων αφορά το τρεμούλιασμα που λέω.. είναι πιθανό να μην λύνεται σε κανένα Panel μιας και μετά απο διάβασμα που έριξα στο Internet δεν υπάρχει λύση λόγω frames της κάμερας σε αντίθεση με τα frames της HDTV..

Οπότε μάλλον άλυτο είναι το πρόβλημα μέχρι τώρα...