ΤΕΛΙΚΗ ΑΠΟΦΑΣΗ ΑΤΙVSNVIDIA..

ΔΗΜΗΤΡΗΣ.Π

AVClub Fanatic
25 October 2006
21,179
ΑΘΗΝΑ
συνοψιζω σε αυτο το thread για να μην μπερδευομαστε....

ειχα την ευκαιρια να δωσω την παλια μου καρτα(1650προ)χωρις να χασω λεφτα και ετσι να μου δωθει η ευκαιρια να παρω κατι ποιο εξελιγμενο.
με ενδιαφερει να μην εχω προβληματα με overscan,κινηση,αναλυση ,χρωματα και κατα προτιμηση με παθητικο συστημα ψυξης.
τα παιχνιδια τελευταια μου εχουν κεντρισει το ενδιαφερον,αλλα σε "χαλαρες" αναλυσεις (1024χ768)
και χωρις πολλα ζορια...

η 2600προ φανταζομαι οτι εχει αντιστοιχες επιδοσεις με την 1600προ,ενω προφανως το ιδιο θα συμβαινει και με την 2600χτ.
η 8600 εχει καλες επιδοσεις γενικοτερα αλλα δεν ξερω εαν μπορει να κοντραρει σε επιπεδο htpc την ατι και εαν τελικα με αυτην την τελευταια της προσπαθεια εφτασε εστω και οριακα την αιωνια αντιπαλο της.
κατι που ειναι πολυ σημαντικο-για εμενα τουλαχιστον-ειναι το θεμα overscan οπου με τους τελευταιους catalyst η ατι μου ελυσε τα χερια.υπαρχει αντιστοιχη επιλογη στους drivers της nvidia ή θα μπλεξω..??
μπορουμε να κανουμε μια συνοψη τα συν&τα πλην των 2 αντιπαλων στα προαναφερθεντα chipset για να καταληξουμε καπου????:grandpa:

ΔΗΛΑΔΗ........

να παρω 8600 ή 2600?:gossip:

system:
asus 975 wi-fi deluxe
core duo 6600
ocz 2x1gb 800htz
sapphire 1650 ultimate(before sale)
wd 320gb

Last edited:
μεχρι να γινει η δοκιμη,τουλαχιστον στο κομματι "overscan" -που με καιει αμεσα-μπορει να μας πει καποιος σιγουρα εαν υπαρχει η αντιστοιχη επιλογη οπως στους catalyst και οτι δεν θα εχω τα γνωστα προβληματα του φαινομενου...???

Απο προσωπικη εμπειρια να δινεις παραπανω απο 200 ευρω για καρτα γραφικων ειναι ασυμφορο με τον ρυθμο που εξελλισεται η αγορα.Χανεισ πολλα στην τελικη μετα απο καιρο....Πιο συμφερουσα αγορα αυτην την εποχη ειναι η x1950 pro που κοστιζει γυρω στα 130-140 ευρω(το πλαισιο τις εβγαλε σε προσφορα 70-90 ευρω,αλλα τελειωσαν στις πρωτες 3 μερες) και εχει καλυτερες επιδοσεις απο 2600 και 8600...Και απο νοεμβρη βλεπουμε τι θα γινει με το νεο chipset της Νvidia G92(9800GT και 9800GTΧ) και φυσικα αναμενεται πτωση των παλιων GPU...Ουτοσιαλλος τα παιχνιδια με DirectX 10 απο Σεπτεμβρη-Οκτωμβρη αναμενονται(Unreal Tournament 2008,Crysis κτλ).

Παντως αν εχεις αποφασισει να παρεις μεταξυ των 2600 και 8600 για αγορα,θα σου προτινα την 8600,οπως γραφει και ο ''θειος'' Tom εδω
http://www.tomshardware.com/2007/07/24/hd_2600_and_geforce_8600/

Last edited:
Δημήτρη ,καρατσεκαρισμένο η 8600GTS με τους καινούριους drivers σε αφήνει να ρυθμίσεις την οθόνη σου σε όποιο μέγεθος σου ταιριάζει (ύψος και πλάτος !!)

Στο λέω γιατί εγώ αυτήν έχω τώρα.(Την ATI την έχωσα αλλού προσωρινά)Συγκεκριμένα την superlocked της eVGA.

Το κύριο προσόν της ,όπως έγραψα και στο άλλο μου θρεντ,η διπλή(χωριστή) ρύθμιση gamma για video και για desctop !Στην 2900 άμα "πείραζα" το gamma αλλοιωνόταν όλη η επιφάνεια εργασίας ενώ δεν είχε χωριστή ρύθμιση για βίντεο.

Re: Απάντηση: ΤΕΛΙΚΗ ΑΠΟΦΑΣΗ ΑΤΙVSNVIDIA..

Δημήτρη ,καρατσεκαρισμένο η 8600GTS με τους καινούριους drivers σε αφήνει να ρυθμίσεις την οθόνη σου σε όποιο μέγεθος σου ταιριάζει (ύψος και πλάτος !!)

Στο λέω γιατί εγώ αυτήν έχω τώρα.(Την ATI την έχωσα αλλού προσωρινά)Συγκεκριμένα την superlocked της eVGA.

Το κύριο προσόν της ,όπως έγραψα και στο άλλο μου θρεντ,η διπλή(χωριστή) ρύθμιση gamma για video και για desctop !Στην 2900 άμα "πείραζα" το gamma αλλοιωνόταν όλη η επιφάνεια εργασίας ενώ δεν είχε χωριστή ρύθμιση για βίντεο.

τωρα σε ειδα απο αυτο το thread...
αρα εαν δεν κανω λαθος εχεις 8800?