Τελικη ευθεια

Kosh

AVClub Fanatic
7 September 2006
103,465
Εκεί ψηλά.....
Ειμαι στην τελικη ευθεια....

Τοσα χρονια ανθισταμαι σθεναρα στην υπαρξη ενος digital DSLR σωματος με μοναδικη δικαιολογια την ποιοτητα σε σχεση με τα θετικα που τραβουσα παντοτε.

Για διαφορους λογους απερριψα το συστημα της πολυαγαπημενης μου Olympus για λογους αισθητηρα , το συστημα της Pentax και της Sony-Minolta για λογους ασυμβατοτητας με το συστημα φιλμ και μη συναισθηματικων σχεσεων στο παρελθον , οπως επισης και της Νikon για λογους σχεσης κοστους αποδοσης.
Η επιλογη μου -που την συζητησα με τον Τασο send επισης - θα ειναι:

η canon 40D αγορασμενη απο εδω με σαφεστατη ωφελεια λογω τιμολογιου (υπολογιζω να μου φτασει μαξιμουμ 560 το σωμα ) συν ενας μικρος ζουμ ευρυγωνιος τυπου 15-30 SigmaEx (πχ) για να καλυψω προς το παρον τις ευρειες γωνιες οπως επισης και ενας ανταπτορας για να εφαρμοσω οτυς φακους μου ΟΜ zuiko 24mm,28mm,50mm &50mm macro,85mm,100mm,135mm και κανα 2-3 ζουμ αναξια λογου.

κοστος 1000 περιπου

η

η Sigma SD14 αγορασμενη απο Αμερικη στην εξευτελιστικη (συγχωρα με Θεε μου για το χαρακτηρισμο) τιμη των 350 το σωμα συν ενας μικρος ζουμ ευρυγωνιος τυπου 15-30 SigmaEx και ενας ζουμ 24-70 Ex επισης της Sigma .

κοστος 1000 περιπου

Η τελικη διαφορα στην αγορα του νεου σωματος +φακου η φακων ειναι αμελητεα. Κι αυτο γιατι στην διαφορα προς τα πανω του συστηματος της Canon θα προστεθει ενας επιπλεον φακος για την Sigma για να καλυψει το χαντικαπ των φακων.

2 πραγματα για τον τροπο που τραβω.

Δεν με ενδιαφερει η ταχυτητα ουτε τα πολλα καρε .
Ενδιαφερομαι πρωτιστως για RAW και τιποτα αλλο.

με ενδιαφερει η σχετικη μακροζωια του συστηματος μιας και δεν χαιρομαι να αλλαζω συχνα συστηματα.
Και το λεω γιατι με το συστημα της Σιγμα ειναι προφανες οτι θα το παντρευτω με τασεις εξαπλωσης σε ενα νεο πιθανον σωμα αργοτερα η θα τη φαω αν φαληρισει.....
Το συστημα της Canon ειναι προφανες οτι θα μου μεινουν τα περιφεριακα του και οι φακοι του και θα αλλαξω καποια στιγμη σωμα σε FF.

Δημοσιοποιω αυτην την κουβεντα μπας και πεσει στο τραπεζι κανας αλλος παραγοντας και με βοηθησετε να διαλεξω.

Φίλε Ναθ, έχεις ψιλοαποφασίσει βλέπω.
Από τη στιγμή που επέλεξες αυτές τις δύο και μπορείς να πάρεις τόσο φθηνά τη 40D, βούρ για Canon. Έτσι κι αλλιώς θα σου μείνει για καιρό, και αφού είσαι οκ για τους φακούς τότε είναι μονόδρομος για μένα.

+1 στην 40D-bye-

Τα έχεις σκεφτεί τόσο καλά, που μάλλον ζητάς επιβεβαίωση για την επιλογή σου!Τι περιμένεις;:idea:

Τον 15-30 τον πρότεινα ως φθηνή και αξιοπρεπή λύση για πραγματικά ευρυγώνια πλάνα (22,5mm σε nikon, 24mm σε Canon), δεν σημαίνει ότι δεν υπάρχουν πολύ καλύτερες προτάσεις (βέβαια όχι στα 289 ευρώ), καθώς ναι μεν έχει τα προτερήματά του (πχ καταπληκτική οξύτητα στο κέντρο, "φυσιολογικές" παραμορφώσεις), έχει όμως και τα μειονεκτήματά του, πχ σχετικώς μαλακά άκρα μέχρι f/8 ή και f/11 (!), εύκολο flare. Τώρα που το σκέφτομαι, μόνη εναλλακτική για κάδρο 24mm είναι κάποιος από τους υπερευρυγώνιους μικρού φορμά (Sigma, Tokina, Tamron, Canon).

Τώρα για το ποιο σύστημα θα επέλεγα, την είπα ήδη τη γνώμη μου, μένει να τοποθετηθούν και οι λοιποί.

Τα έχεις σκεφτεί τόσο καλά, που μάλλον ζητάς επιβεβαίωση για την επιλογή σου!Τι περιμένεις;:idea:

Δεν εχω αποφασισει τιποτα ακομα....και οι 2 επιλογες παιζουν το ιδιο για μενα.

Αν δεν σου χρειάζεται το live view να πάρεις την CANON 5D. Και εκεί θα βρεις και καλύτερους υπερευρυγώνιους. Π.χ. ο CANON 17-40 4.0L θα έχει αυτή την εστιακή απόσταση και όχι την 22,5 που θα σου δώσει ο 15-30 σε μικρό καρέ.

Γνώμη μου ότι όποιος έχει στο μυαλό του να πάει σε FF εν έτει 2009 ας το πάρει από το 2008.

Αλλιώς 40d.

Να σημειώσω πως ο 15-30 είναι ff φακός, σε ff σώμα το πλάνο του θεωρείται υπερ-υπερευρυγώνιο (πραγματικά 15mm). Να μην θεωρηθεί πως κάνουμε συζήτηση για αυτόν, απλώς τον πρότεινα ως τη φθηνότερη λύση (για κάποιον λόγο η τιμή του από 450 περίπου ευρώ που πήγαινε, βλέπω να έχει πέσει στα 289 -Κατερέλος) για κάδρο 24mm στο μικρό φορμά (Canon).

Αν δεν σου χρειάζεται το live view να πάρεις την CANON 5D. Και εκεί θα βρεις και καλύτερους υπερευρυγώνιους. Π.χ. ο CANON 17-40 4.0L θα έχει αυτή την εστιακή απόσταση και όχι την 22,5 που θα σου δώσει ο 15-30 σε μικρό καρέ.

Γνώμη μου ότι όποιος έχει στο μυαλό του να πάει σε FF εν έτει 2009 ας το πάρει από το 2008.

Αλλιώς 40d.

Δεν εχεις αδικο απλα το κοστος για το σωμα μονο ειναι ακριβως το διπλο.
Φυσικα μπορω να μεινω με τους υπαρχοντες φακους για αρχη και βλεπουμε αργοτερα....ασε που το AF στον φακο δεν με απασχολει καθολου...προτιμω το χειροκινητο παντα. ( με τον ανταπτορα που θα βαλω για φακους ΟΜ δεν επηρεαζεται το εστιακο μηκος του φακου ετσι δεν ειναι?? )

Και καπως μου ερχεται να παρω σωμα σε τετοια επιπεδα τιμης και να αντικατασταθει τοσο συντομα.....

Απο την αλλη ολη η ιστορια με τους σενσορες μου κανεις καπως...

Το FF ειναι η πιο σοβαρη λυση για τους παλιους εραστες....

Last edited:
Η 5D δεν κάνει περίπου 1700-1800? Ποιό θα είναι το budget σου?

Για Nikon ούτε κουβέντα?:bigcry:

η 5d θα μου βγει το σωμα γυρω στα 1200 τελικο κοστος.....

τωρα αμα παμε σε FF δεν εχει νοημα η d3 νομιζω οτι poly πιο ακριβη απο την Canon.

Αν κατάλαβα καλά δεν ενδιαφέρεσαι για FF άμεσα.

Για Nikon εννοούσα την D200. Με τιμολόγιο θα σου βγεί 800-850. Με μια μικρή υπέρβαση παίρνεις και τον φακό που θέλεις. Από τα λίγα που ξέρω θεωρώ πως θα σου μείνει για καιρό...

Jim,αφού ο άνθρωπος σεν θέλει ΝΙΚΟΝ,γιατί τον βασανίζεις;
Φίλε Κοsh, πάρε Cannon!!Τώρα!!Πάρτην!!!Πάρτην!!!Πάρτην!!!Πάρτην!!!
:ernaehrung004:

Ο Kosh ενδιαφέρεται να φορέσει και τους Zuiko που ήδη έχει. Σε Nikon αυτό απλώς δεν γίνεται. Χώρια που δεν υπάρχει σύγκριση μεταξύ 40D και D200, πρόκειται για μοντέλα με διαφορά 2ετίας.

Jim,αφού ο άνθρωπος σεν θέλει ΝΙΚΟΝ,γιατί τον βασανίζεις;
Φίλε Κοsh, πάρε Cannon!!Τώρα!!Πάρτην!!!Πάρτην!!!Πάρτην!!!Πάρτην!!!
:ernaehrung004:

Δεν θελω και πολυ ψησιμο βρε...ετοιμος ειμαι....ποια να παρω σκεφτομαι.:ernaehrung004:

ο Τασος εχει δικιο.

Θελω το συστημα να μπορει να δεχτει και τους ΟΜ μου.

Και έχεις και αρκετούς βλέπω! 7 σταθερούς?

Να έχεις όμως υπόψη σου πως ο 24ρης θα δίνει ένα κάδρο περίπου 38mm, πλέον. Βέβαια η προοπτική των φακών, παραμένει η ίδια...

Και έχεις και αρκετούς βλέπω! 7 σταθερούς?

Να έχεις όμως υπόψη σου πως ο 24ρης θα δίνει ένα κάδρο περίπου 38mm, πλέον. Βέβαια η προοπτική των φακών, παραμένει η ίδια...

λιγοι ειναι ....εψαχνα καιρο τον θρυλικο 40αρη αλλα δεν τον βρηκα.....ο πιο κομπακτ νορμαλ της zuiko.

Αν καταληξω στην 40αρα θα χρειαστει σιγουρα και ενα μικρο ευρυγωνιο ζουμ για να μην ξεπαραδιαστουμε....και πολυ.

προτασεις ??

ο Τασος προτεινε 15-30 sigma Ex. (μια χαρα μου φαινεται)

το αντιστοιχο 10-20 παραειναι λετε?

χμ... ο 15-30 δεν είναι καθόλου μικρός, το βάρος του είναι μεν μέτριο (όχι βέβαια ελαφρύς), αλλά σε όγκο, γομάρι. Αφού είναι φακός ff, με καμπυλωτό πρόσθιο στοιχείο και καπάκι 82mm!
Και έχει κάπως "θερμή" χρωματική σφραγίδα (να το πω ευγενικά, ο Βλάσης μπορεί να πει και κάτι παραπάνω!). Βέβαια σε raw δεν είχα ποτέ πρόβλημα.

Για ευρυγώνιο μπορείς βέβαια να αρκεστείς στην αρχή και στον φακό του κιτ, ειδικώς εάν την πάρεις με το νέο 18-55is (με τη σταθεροποίηση).
Έχω έναν εξάδερφο ο οποίος έχει την 30D, με μόνο (!!) φακό τον (παλαιότερο) 18-55, και τραβάει πανοράματα!

χμ... ο 15-30 δεν είναι καθόλου μικρός, το βάρος του είναι μεν μέτριο (όχι βέβαια ελαφρύς), αλλά σε όγκο, γομάρι. Αφού είναι φακός ff, με καμπυλωτό πρόσθιο στοιχείο και καπάκι 82mm!
Και έχει κάπως "θερμή" χρωματική σφραγίδα (να το πω ευγενικά, ο Βλάσης μπορεί να πει και κάτι παραπάνω!). Βέβαια σε raw δεν είχα ποτέ πρόβλημα.

Λαθος εκφραση απο εμενα.....μικρο εννοουσα να μην συμπεριλαμβανει πολλα εστιακα μηκη....

κανας ασφαιρικος σας περνα απο το μυαλο ?

Για ευρυγώνιο μπορείς βέβαια να αρκεστείς στην αρχή και στον φακό του κιτ, ειδικώς εάν την πάρεις με το νέο 18-55is (με τη σταθεροποίηση).
Έχω έναν εξάδερφο ο οποίος έχει την 30D, με μόνο (!!) φακό τον (παλαιότερο) 18-55, και τραβάει πανοράματα!

δωσε κανα λινκ του κιτ γιατι εχω δει πολλα διαφορετικα κιτ και με εχετε αναστατωσει....:ernaehrung004: