Τελικο ή Ολοκληρωμενο

georgesco

New member
2 April 2008
90
Γεια σας φιλοι βρισκομαι σε ενα διλλημα εχω τα QUAD 21L 6ομα ηχεια και τον NAD 320BBE οταν ανεβαζω το volume δεν παιζει καλα χανει πολυ
Απο οτι μου εχουν πει συμφορουμιτες εδω τα ηχεια μαλλον θελουν ρευματα.
Ηταν να παρω ενα roksan αλλα στραβωσε η δουλεια οποτε βρισκομαι στη θεση να διαλεξω αναμεσα σε τελικο και σε ολοκληρωμενο
Μπορω να διαθεσω 500-600 ευρω με τι θα εχω καλυτερα αποτελεσματα?

Γεια σας φιλοι βρισκομαι σε ενα διλλημα εχω τα QUAD 21L 6ομα ηχεια και τον NAD 320BBE οταν ανεβαζω το volume δεν παιζει καλα χανει πολυ
Απο οτι μου εχουν πει συμφορουμιτες εδω τα ηχεια μαλλον θελουν ρευματα.
Ηταν να παρω ενα roksan αλλα στραβωσε η δουλεια οποτε βρισκομαι στη θεση να διαλεξω αναμεσα σε τελικο και σε ολοκληρωμενο
Μπορω να διαθεσω 500-600 ευρω με τι θα εχω καλυτερα αποτελεσματα?

Ο τελικός σού κάνει αν έχεις μόνο μια πηγή και πάλι υπό προυποθέσεις αφού οι περισσότεροι τελικοί πχ δεν έχουν volume control.
Άρα το ερώτημα πρέπει να είναι προενισχυτής+τελικός ή ολοκληρωμένος.
Με βάση τα χρήματα που έχεις η πρώτη λύση δεν είναι εφικτή (εκτός του γνωστού Behringer) οπότε και αναγκαστικά πας σε ολοκληρωμένο χωρίς αυτό να σημαίνει κακό ήχο φυσικά. Αν δε, κινηθείς και σε μετ/να κομμάτια έχεις περισσότερες λύσεις.
Με μέση αντίσταση 6Ω και 88dB θες κάτι αρκετά "βαρβάτο". Δεν ξέρω βέβαια πόσο χαμηλά πέφτει η αντίστασή του.

O nad 320bbe που εχω κανει για προενισχυτης ωστε να του προσθεσω ενα τελικο αξιζει να το κανω ή να παω για ολκληρωμενο?

Re: Απάντηση: Τελικο ή Ολοκληρωμενο

O nad 320bbe που εχω κανει για προενισχυτης ωστε να του προσθεσω ενα τελικο αξιζει να το κανω ή να παω για ολκληρωμενο?

Θα το καταλάβεις, αν έχει εξόδους pre-out ώστε να παρακάμπτεται το κύκλωμα ενίσχυσης.

O 320BEE κάνει για προενισχυτής. Μάλιστα, κάποια reviews παλιότερα μιλούσαν με καλά λόγια για το προενισχυτικό στάδιο, πάντα σε συνάρτηση με το κόστος του ενισχυτή. Όπως και να 'χει, αν διαλέξεις τελικό για να βάλεις πάνω στον NAD, μην διαλέξεις χωρίς δοκιμή.

Mια πρώτη σκέψη ειναι ο NAD C272, με 2x140W/8Ω. Τον συγκεκριμένο ζήτα, αν ειναι δυνατόν, να τον ακούσεις μαζί με τον NAD και τα Quad στον αντιπρόσωπο μια και τα έχει όλα. Δεύτερη σκέψη ο Behringer...βρες έναν και δοκίμασέ τον.

Εχει παρει το ματι μου κατι Audiolab και rotel τελικους μεταχειρισμενους σε καλες τιμες
τι λενε αυτοι σαν μαρκες ειναι καλοι τελικοι και τι πρεπει να προσεξω στα μεταχειρισμενα?

Γενικά, τα Rotel, Audiolab, NAD είναι τιμια μηχανάκια. Αν τα μοντέλα ειναι παλιότερα των 10 ετων, πρόσεξε λιγο τους ηλεκτρολυτικούς του τροφοδοτικού.

Επίσης, αν μπορείς να ανεβεις σε budget, υπάρχουν τα μονομπλόκς της Flying Mole, τα οποία ειναι Class-D, 1x100W και παίζουν καταπληκτικά(τα εχω ακούσει με οχι ακριβό ηχείο σε απευθείας σύνδεση με πηγη).

Αν ''πιανουν'' λιγο τα χερια σου,να σου δωσω να δοκιμασεις καποια πλακετα. Θα πρεπει να την βαλεις απλα σε ενα κουτι και μονο. Αν νομιζεις πως μπορεις,αξιζει τον κοπο.Αν εισαι απο Αθηνα,ευχαριστως να την ακουσεις στο χωρο σου και με τον NAD που εχεις.

τελικα κατεληξα και πηρα τον Roksan Kandy K2 καινουργιο και ειμαι πολυ ευχαριστημενος πηρα τα ρευματα που ηθελα για τα QUAD και ειναι πρωτος εμφανισιακα και εχει και απ τακαλυτερα χειριστηρια που εχω δει στην αγορα(με οθονη αφης παρακαλω)

Ωραιότατα! Καλές ακροάσεις!

Από χαρακτήρα; Σου έδωσε τίποτα διαφορετικό; Παραπάνω λεπτομέρεια, μεσαίες, χαμηλές, υψηλές;

Το πηρα 900ευρω παιδια και τα αξιζει πιστευω(ολοι εχουν παθει πλακα με το τηλεχειριστηριο) μου τα εδωσε ολα χαμηλες μεσαιες και υψηλες και σωματα τα παντα σε σχεση με πριν(NAD 320BEE).-