Τελικος Vs Τελικος

Πετρος

Senior Member
19 March 2008
336
Λάρισα
Καλησπερα σε ολους.

Θα ηθελα να μαθω,

για ποιο λογο, ενας επαγγελματικος τελικος ενισχυτης δεν ενδεικνυται για οικιακη χρηση?

Ποιες οι διαφορες μεταξυ επαγγελματικου τελικου και τελικου για οικιακη χρηση, οσο αναφορα την ποιοτητα του ηχου?

Ας θεσουμε οτι και οι δυο ειναι ιδιας τιμης και ιδιας αποδοσης.

Εαν υπαρχει αντιστοιχο Thread ή καποια αλλη πηγη, παρακαλω παραπεμψτε με.

Ευχαριστω.

Καλησπέρα και χρόνια πολλά!

Κατ' αρχήν,δεν είναι σωστό ότι είναι όλα τα επαγγελματικά του...κιλού.Κάθε άλλο.Υπάρχουν επαγγελματικά μηχανήματα,που κοστίζουν το ίδιο ή και περισσότερο απο τα "οικιακά".Επίσης πολλοί μεγάλοι και καταξιωμένοι κατασκευαστές,παράγουν επαγγελματικά και "Hi End" μηχανήματα.

Αν τώρα μιλάμε,για φθηνά επαγγελματικά,τότε λόγω κόστους δεν υπάρχουν περιθώρια για ψαγμένες σχεδιάσεις.Οι προτεραιότητες είναι στις υψηλές εντάσεις και στην ανθεκτικότητα σε σκληρή χρήση.Αυτό βέβαια,δεν σημαίνει,ότι δεν μπορούν να καλύψουν ιδιαίτερα σε ικανότητα οδήγησης δύσκολων ηχείων κι αξιοπιστία,τις ανάγκες ουκ ολίγων χομπιστών,καλύτερα απο τα επίσης φθηνά "οικιακής χρήσης" μηχανήματα.

Last edited:
Το βασικό πρόβλημα των περισσότερων φθηνών τελικών,είναι ότι ακούγονται σκληροί,κουραστικοί κι ακατέργαστοι.Απο εκεί και πέρα αυτό μπορεί να συμαζευτεί,μέχρι έναν βαθμό,με τα κατάλληλα συνοδά.

Επαναλαμβάνω όμως,την οδήγηση που αυτοί παρέχουν με πολύ λίγα χρήματα,δεν την βρίσκεις σε αντίστοιχα φθηνά ή κι ακριβότερα Hi Fi μηχανήματα.

Ευχαριστω πολυ.

Πριν μερικες μερες, συνατνησα εναν φιλο μου ηχοληπτη ο οποιος αγορασε μερικους ενισχυτες της Crown και εντυπωσιαστηκε με τις ευκολιες των xti συγκεκριμενα (οπως και εγω στο παρελθον). Καθως τους κοιτουσαμε μαζι, του εκανα την εξης ερωτηση:

"μπαινουν αυτοι σε σπιτι ή οχι?" και μου απαντα

"μια χαρα μπαινουν"

κι ετσι μου δημιουργηθηκε η απορια για τις διαφορες μεταξυ επαγγελματικου τελικου και τελικου για οικιακη χρηση.

Για να το κάνουμε τάλαρα... :p
Ένα τρακτέρ μπορεί να έχει την ίδια ιπποδύναμη με μία Ferrari και είναι και σαφώς πιο φτηνό...
Το τρακτέρ μπορεί να κυκλοφορήσει στο δρόμο.
Εσύ όμως τι θα έπαιρνες αν δεν είχες χωράφι; :)

Πέτρο, θα βρεις πολλά θετικά σχόλια για crown, behringer και άλλους επαγγελματικούς τελικούς στο avclub :-)
Ορισμένα μοντέλα είναι και πολύ δημοφιλή όπως θα παρατηρήσεις.
Μη σε τρομάζει εάν κάποιο μηχανάκι θεωρείται επαγγελματικό – εφόσον σου κάνει μπαίνει ευχάριστα στο σαλόνι σου. Σίγουρα υπάρχουν ορισμένοι τομείς που τα επαγγελματικά μπορεί να ξενίζουν, λ.χ. εμφανισιακά, ύπαρξη ανεμιστήρα εσωτερικά κ.α.
ΙΜΟ, Μη διστάσεις να κάνεις ακροάσεις και δοκιμές.