ΤΕΛΟΣ ΕΠΟΧΗΣ Νο2

Thomas_GR700

Established Member
17 December 2006
278
Ημουνα μαθητής Λυκείου το έτος 1975 όταν έπιασα στα χέρια μου ένα τεύχος του Ηχου.Απο τότε δεν έχασα ούτε ένα τεύχος καί με συντρόφευσε σε όλες τις φάσεις της ζωής μου .Παρακολούθησα όλες τις φάσεις της "ζωής" του (Σ.Παπαδημητρίου ,Γιαννουλόπουλος,Α.ΖΗΛΟΣ,Θ.Σπίνουλας κ.λ.π.) , σημάδεψαν την ζωή μου οι κριτικές του Hejira ,του Low ,του Animals.Aκόμα συμβουλεύομαι τα άρθρα του για τις περιοδους της κλασσικής μουσικής ,την προσέγγιση της Jazz ,αγοράζω cd απο τις λίστες με τα καλύτερα της κάθε χρονιάς κ.λ.π.,ΩΣΠΟΥ έφθασε η ώρα να τον εγκαταλείψω αφού πρώτα μας εγκατέλειψε αυτός.Βασικά η εγκατάλειψη έχει αρχίσει απο καιρό καί κατάντησε σήμερα σαν ένα διαφημιστικό φυλλάδιο απο τον ΚΩΤΣΟΒΩΛΟ π.χ.
Πολύ σωστά κάποιος αναγνώστης του παλαιότερα βλέποντας το ανύπαρκτο κείμενο της δισκοκριτικής είχε αποκαλέσει τα αστεράκια της "πρόωρη εκσπερμάτιση" .Ομως η πρόωρη αυτή εκσπερμάτιση δυστυχώς επεκτάθηκε καί στα τέστ των μηχανημάτων γιατί τα κείμενά τους απο πολύ καιρό τώρα έχουν πολύ φτωχό περιεχόμενο (δεν αναφέρονται τα συνοδά μηχανήματα ,το πρόγραμμα ,οι περιγραφες στερεότυπες ,μόλις που χωρούν σε 1-2 σελίδες μαζύ με την φωτογραφία κ.λ.π.) .Κριτήριο τα "αστεράκια" καί τα δεκαδικά. Ο Ηχος που ξέραμε δεν υπάρχει πιά ,απο περιοδικό πολιτισμού καί στεροφωνίας κατέληξε σε "τραβεστί" φυλλάδιο του Γερμανού όπου χωρούν όλοι καί όλα .Ευχαριστώ δεν θα πάρω άλλο γιατί ίσως το μυαλό μου να γέρασε και να είμαι εκτός εποχής .Την μόνη χρησιμότητα που βλέπω οτι θα έχει στο μέλλον θα είναι τα συγκριτικά του τέστ ,που κατα την γνώμη μου είναι τα μόνα που προσφέρουν σωστή πληροφόρηση (κοινο πρόγραμμα ,κοινά συνοδά) καί δεν τα συναντάς με τέτοια συχνότητα σε άλλα περιοδικά (σε άλλα καθόλου π.χ. stereophile).

Δυστυχώς αυτό είναι μια πραγματικότητα...

Εγώ εδώ κ καιρό τον έχω εγκαταλείψει... Τον αγοράζω μόνο αν δω οτι κάτι απο την ύλη του με ενδιαφέρει και αυτό περισσότερο για να δω πχ. φωτογραφίες του εσωτερικού κλπ... Πάντως είναι αρκετοί μήνες τώρα που δεν....

Αντίθετα το High-Fidelity δείχνει να 'εχει μια πολύ πιο σωστή αντιμετώπηση του όλου πράγματος....
Πάντως ακόμα και σ' αυτό κάποιες φορές διαβάζω πράγματα που μου δείχνουν μια μικρή αγνοια σε κάποια μουσικά θέματα κυρίως...
Εξηγούμαι:Σε μια δοκιμή έγραφε περι ογκου, παρουσίας, κλπ "των κοντραμπάσων και των ΜΕΓΑΛΩΝ τσέλων" (;;;;;) Ποιά είναι τα μεγάλα τσέλα;;;;;

Αυτό και κάποια άλλα τέτοιου τύπου "λαθάκια" (ομολογώ οτι τώρα δεν θυμάμαι κάτι άλλο αλλά αν ψάξω τα τεύχη θα βρώ...) νομίζω οτι θα πρέπει να μην γίνονται.

Δεν θέλω να μειώσω την αξία του περιοδικού, αλλωστέ είναι φανερό σε όλους οτι είναι ο,τι καλύτερο υπάρχειστην Ελλάδα αυτή την στιγμή. Αν προσεχθούν κάτι τέτοιες λεπτομέρειες όμως νομίζω οτι θα γίνει ακόμα καλύτερο....

τα μεγάλα τσέλα ίσως να φαντάζουν πταίσμα μπροστά στα φαιδρά και χοντρά που γράφει κάθε τόσο ο Kessler.

Και μεταξύ μας ΟΛΟΙ καταλαβαίναμε λίγο πολύ τι είναι μεγάλα τσέλα.
Ασχετο αν δεν υπάρχουν μικρά ή μεγάλα.

Μακρυα και αγαπημενοι πλεον!
Με πασης φυσεως κριτικους!
Εδωδημους και αποικιακους!

Ημουνα μαθητής Λυκείου το έτος 1975 όταν έπιασα στα χέρια μου ένα τεύχος του Ηχου.Απο τότε δεν έχασα ούτε ένα τεύχος καί με συντρόφευσε σε όλες τις φάσεις της ζωής μου .Παρακολούθησα όλες τις φάσεις της "ζωής" του (Σ.Παπαδημητρίου ,Γιαννουλόπουλος,Α.ΖΗΛΟΣ,Θ.Σπίνουλας κ.λ.π.) , σημάδεψαν την ζωή μου οι κριτικές του Hejira ,του Low ,του Animals.Aκόμα συμβουλεύομαι τα άρθρα του για τις περιοδους της κλασσικής μουσικής ,την προσέγγιση της Jazz ,αγοράζω cd απο τις λίστες με τα καλύτερα της κάθε χρονιάς κ.λ.π.,ΩΣΠΟΥ έφθασε η ώρα να τον εγκαταλείψω αφού πρώτα μας εγκατέλειψε αυτός.Βασικά η εγκατάλειψη έχει αρχίσει απο καιρό καί κατάντησε σήμερα σαν ένα διαφημιστικό φυλλάδιο απο τον ΚΩΤΣΟΒΩΛΟ π.χ.
Πολύ σωστά κάποιος αναγνώστης του παλαιότερα βλέποντας το ανύπαρκτο κείμενο της δισκοκριτικής είχε αποκαλέσει τα αστεράκια της "πρόωρη εκσπερμάτιση" .Ομως η πρόωρη αυτή εκσπερμάτιση δυστυχώς επεκτάθηκε καί στα τέστ των μηχανημάτων γιατί τα κείμενά τους απο πολύ καιρό τώρα έχουν πολύ φτωχό περιεχόμενο (δεν αναφέρονται τα συνοδά μηχανήματα ,το πρόγραμμα ,οι περιγραφες στερεότυπες ,μόλις που χωρούν σε 1-2 σελίδες μαζύ με την φωτογραφία κ.λ.π.) .Κριτήριο τα "αστεράκια" καί τα δεκαδικά. Ο Ηχος που ξέραμε δεν υπάρχει πιά ,απο περιοδικό πολιτισμού καί στεροφωνίας κατέληξε σε "τραβεστί" φυλλάδιο του Γερμανού όπου χωρούν όλοι καί όλα .Ευχαριστώ δεν θα πάρω άλλο γιατί ίσως το μυαλό μου να γέρασε και να είμαι εκτός εποχής .Την μόνη χρησιμότητα που βλέπω οτι θα έχει στο μέλλον θα είναι τα συγκριτικά του τέστ ,που κατα την γνώμη μου είναι τα μόνα που προσφέρουν σωστή πληροφόρηση (κοινο πρόγραμμα ,κοινά συνοδά) καί δεν τα συναντάς με τέτοια συχνότητα σε άλλα περιοδικά (σε άλλα καθόλου π.χ. stereophile).

Μπορώ να πω οτι με εκφράζουν και μένα αυτά που λες και κυρίως για το περιεχόμενο των reviews και όχι για την επιλογή των συσκευών που εξετάζουνε που όπως και να το κάνουμε αυτές είναι που επικρατούν στην επικαιρότητα (ας μην είμαστε και εκτός πραγματικότητας).

Τι προτείνεις λοιπόν αντί του ΗΧΟΥ;

Μπορώ να πω οτι με εκφράζουν και μένα αυτά που λες και κυρίως για το περιεχόμενο των reviews και όχι για την επιλογή των συσκευών που εξετάζουνε που όπως και να το κάνουμε αυτές είναι που επικρατούν στην επικαιρότητα (ας μην είμαστε και εκτός πραγματικότητας).

Τι προτείνεις λοιπόν αντί του ΗΧΟΥ;

Βασικά το Ηigh Fidelity ,γιατί έχει καί μουσικά θέματα .Ομως έχω βαρεθεί τα περιοδικά που κάνουν δοκιμές και τα βγάζουν όλα καλά για να τάχουν καλά με τον εισαγωγέα.Μόνο στα συγκριτικά τέστ είναι υποχρεωμένο ένα περιοδικό να ξεχωρίσει τα καλύτερα απο τα υπόλοιπα καλά ,καί τέτοιες δοκιμές δεν έχω δεί ακόμα στο περιοδικό αυτό.Μάλλον του λείπει η βούληση να συγκρουσθεί.Προσωπικά παρακολουθώ τα συγκριτικά του ΗΙFI CHOICE ,HIFI WORLD καί η συνέχεια επι της ....οθόνης (ιnternet)

αν και εγώ στο χωριό δεν κυκλοφορεί το περιοδικό
μπορώ να πω ότι διαβάζοντας το High Fidelity απο φίλους που έτυχε να το έχουν νόμισα για μιά στιγμή ότι είχα να κάνω με ένα σοβαρό περιοδικό
και μου θυμισε τον παληό καλό ήχο
διαβάζοντας όμως για το σύστημα αναφοράς που έχουν έβαλα τα γέλοια.......
οι άνθρωποι είναι έσχετοι ...και το ξέρεις..
Προσπαθούν δεν λέω όχι
αλλά σίγουρα και η πίτα ολόκληρη και ο σκύλος χορτάτος δέν γίνεται
ας αποφασίσουν το πόσο αξιόπιστοι θέλουν να είναι....
και τι θέλουν να προβάλουν μέσα απο το περιοδικό...
το πραγματικό hi-fi ή να προωθήσουν κάποιους εισαγωγείς-εργοδότες???

Eγω πάντως δεν καταλαβαίνω τι είναι τα μεγάλα τσέλα.....:confused:
Μήπως ενοεί μικρά Κοντραμπάσα;; -bye-

Πέρα απο την πλάκα δεν διαφωνούμε (για τον Κεσλερ επαυξάνω) απλά μια παρατήρηση έκανα....

Δεν είμαι από τους παλιούς αναγνώστες του Ήχου (3,5 χρόνια τον αγοράζω συστηματικά). Ωστόσο τα παραπάνω που αναφέρονται τα έχω διαπιστώσει κι εγώ, σε μεγαλύτερο ή σε μικρότερο βαθμό, δεν έχει σημασία.

Το πρόβλημα είναι ότι η ποιοτική κατρακύλα έχει πέσει σαν κύμα σε ΟΛΑ τα περιοδικά του χώρου (ναι, έχω δώσει άπειρα λεφτά σε περιοδικό τύπο αλλά σιγά-σιγά αποτοξινώνομαι ;) ) και όχι μόνο, έχουν επηρεαστεί περιοδικά και από άλλους χώρους πχ. αυτοκινητιστικό (καλά, εκεί κι αν έχει γίνει ΤΟ μπάχαλο)

Από την άλλη, για τα δεδομένα της Ελλαδίτσας μας (δηλαδή ότι έχουμε σχεδόν ανύπαρκτη εγχώρια βιομηχανία στον τομέα) η προσπάθεια που γίνεται είναι αν μη τι άλλο αξιοπρόσεκτη, δεδομένου των φτωχών δυνατοτήτων των περιοδικών (η συννενόηση με ορισμένες αντιπροσωπίες μοιάζει σε σπασμένο τηλέφωνο, ενώ κάποιες από αυτές δείχνουν να είναι παντελώς αδιάφορες να προωθήσουν τα προιόντα τους).

Επίσης, επειδή το αγοραστικό κοινό δεν έχει και μεγάλη δύναμη αυτό δεν προσελκύει και πολύ τις διαφημίσεις οπότε τα περιοδικά για να είναι βιώσιμα πρέπει από κάπου αλλού να τα "αρπάξουν", με συνέπεια να δημιουργούνται τα φαινόμενα ξαφνικού "πληθωρισμού" στα αστεράκια μιας συσκευής ή το θάψιμο μιας άλλης.

Προσωπικά, αν και έχω βαρεθεί να το κυνηγάω άλλο, έχω εκπαιδεύσει τον εαυτό μου να βάζω κερί στις "σειρήνες" και να αποφεύγω διακαώς τις συσκευές-θαύματα και τα "καλύτερα κρυμμένα μυστικά στο χώρο τους". Βασίζομαι πλέον στις γνώμες συγκεκριμένων reviewers και μάλιστα ακόμα και από αυτούς φιλτράρω τα λεγόμενά τους και κρατάω μόνο τα στοιχεία που παραθέτουν (τα οποία είναι κοινώς αποδεκτά και μπορείς να διαπιστώσεις και με προσωπική ακρόαση όπου είναι δυνατόν) και αφήνω κατά μέρος το διαταύτα τους.

καλο το High Fidelity
δεν ειναι τοσο νεοι και ασχετοι
αφου ειναι κλωνος αλλου περιοδικου αναλογης υλης
λαθη παντως γινονται..ενας προ ειχε επιλογη για παθητικη οδηγηση που ποτε δεν την βρηκα...
αλλα το μεγαλα τσελα κλπ νομιζω πως μεγαλωνει το κειμενο απλα
και δεν ειναι αγνοια.

Re: Απάντηση: ΤΕΛΟΣ ΕΠΟΧΗΣ Νο2

αλλα το μεγαλα τσελα κλπ νομιζω πως μεγαλωνει το κειμενο απλα
και δεν ειναι αγνοια.

...ναι όσο πιο μεγάλο το τσέλο τόσο μεγαλώνει και το κείμενο.....:grinning-smiley-043