Τέλος το HI-END

ΚΥΡΙΤΣΗΣ ΕΥΑΓΓΕΛΟΣ

AVClub Addicted Member
18 June 2006
2,054
Λάρισα
............σχεδιαστές του “High Performance Audio” (όπως ονομάζεται πλέον -πολιτικώς ορθά- αυτό που αυθαιρέτως λεγόταν High End) ...........
απο το www.avmentor.gr στην παρουσίαση της CES 2010

Πάει και αυτό, οπότε πλέον πρέπει να αλλάξει και η ατζέντα των αντιπαραθέσεων.:Banane0:

:flipout::flipout:Επιτέλους! Και μια ουσιαστική εξέλιξηστον χώρο της υψηλής πιστότητας! εεμ συγνώμη αποδοτικού ήχου εννοούσα.
Mεταξύ μας τωρα τον όρο χαιεντ πάντα τον εβρισκα ολίγον ρατσιστικό και κίτς...

Oπως και να το πεις καλύτερο θα είναι από την Αμερικάνικη μακακία που στη ουσία είναι ο όρος HiEnd.
Οι Άγγλοι σαν παραδοσιακοί στηρίζουν ακόμα τον όρο HiFi.

Απλά ας πούμε ότι υπήρξε και ακόμα υπάρχει εμπορική εκμετάλλευση του όρου.
Με γελιέστε από το κάθε προιόν που πλασσάρεται ως high-end, ούτε από τις
αηδίες αρκετών περιοδικών και αρκετών συντακτών - δοκιμαστών. πολύ λίγες
είναι οι πραγματικά High-end συσκευές και αυτό δεν έχει να κάνει κατ'ανάγκη
με την τιμή τους και μόνο.

Re: Απάντηση: Τέλος το HI-END

Να προσθέσω στα παραπάνω κάτι πολύ σημαντικό. Χάρη στο Hi-end ή αλλιώς στις σχεδιάσεις-υλοποιήσεις "cost no object" [έτσι ονομάζαμε αρχικά πολύ λίγα μηχανήματα πριν το Hi-end ], έχουμε και μηχανήματα αναπαραγωγής ήχου χαμηλού κόστους. Εν ολίγοις να μην στραβοκοιτάζουμε το Hi-end [και απευθύνομαι γενικά σε ορισμένους που το σνομπάρουν λόγω υψηλής τιμής πώλησης], γιατί του χρωστάμε πολλά. Χάρη σε ορισμένους πρωτοπόρους και τολμηρούς μπορούμε κα ακούμε καλύτερα τη μουσική στο σπίτι μας έχοντας μεγαλύτερα περιθώρια επιλογής ανεξάρτητα από τιμή πώλησης.
Τώρα αν κάποιοι το ξευτιλίζουν, αυτό είναι εντελώς άλλο θέμα. Ας προσέχουμε. Η παραπληροφόρηση ορισμένων αρθρογράφων και περιοδικών έχουν την μερίδα ευθύνης τους. Και δεν είναι μόνο το Hi-end.
Έχετε ποτέ σας αναλογισθεί τι εστί ηχείο μόνιτορ; Το πόσο ελαφρά και άνετα *βαφτίζουν* κάθε μικρό ηχείο ως μόνιτορ!!!! Εδώ κι' αν δεν είναι να τραβάς τα μαλιά σου!!!! Λ.Σ.

Λουκα εδω βαφτιστηκαν hi-end καποιες κατασκευες ...,τωρα εσυ στα ηχεια μονιτορ κολλησες.Τιτλους ειναι ευκολο να δωσουμε,το ζητημα ειναι η ουσια και ας λεγεται low-end

Λουκα εδω βαφτιστηκαν hi-end καποιες κατασκευες ...,τωρα εσυ στα ηχεια μονιτορ κολλησες.Τιτλους ειναι ευκολο να δωσουμε,το ζητημα ειναι η ουσια και ας λεγεται low-end
Κάποτε έστειλα μικρό ηχείο ΟΝΤΩΣ μονιτορ σε περιοδικο για συγκριτικό τεστ ηχείων .... μόνιτορ!!! Εκτός από το δικό μου κανένα άλλο δεν ήταν μόνιτορ. Το μόνο μεταξύ τους κοινό ήταν το μικρό τους μέγεθος!!! Το μέγεθος φαίνεται να καθορίζει την κατηγορία αυτή !!!! Δυστυχώς αυτά διαβάζει και πιστεύει μεγάλη μερίδα του κοινού και άντε εγώ μετά να δώσω στον άλλον να καταλάβει ότι το δικό μου ηχείο μόνο ήταν μόνιτορ!!! Λ.Σ.

+1000

Oπως και να το πεις καλύτερο θα είναι από την Αμερικάνικη μακακία που στη ουσία είναι ο όρος HiEnd.
Οι Άγγλοι σαν παραδοσιακοί στηρίζουν ακόμα τον όρο HiFi.

Και εγώ παραδοσιακός είμαι όλα τα άλλα ταμπέλες ειναι για να πουλάμε ευκλότερα συσκευές μεγάλου κόστους άσχετο άν το αξίζουν η όχι...
Για εμένα ο όρος "χαιεντάς" είναι προσβλητικός αν και χαλαρά θα άρμοζε με το σύστημά μου ...αηδίες... με κάτι τέτοια και κάτι άλλα μας εχουν με το χέρι στην τσέπη κάθε τρείς και λίγο να χαλάμε τα λευτά μας σε μηχανάκια και όχι σε μουσικές/συναυλίες η όποια άλλη απόλαυση έχει να προσφέρει η ζωη..

+1

H λέξη Hi-End χρησιμοποιήθηκε στην πράξη για να χωρίσει τις φθηνές από τις ακριβές συσκευές.

Ο όρος High Performance Audio υποδηλώνει αυτό που ακριβώς θα έπρεπε να αναζητούμε : τις υψηλές επιδόσεις.

ps. Αλήθεια, τι έιναι Hi-End ?
-μην τολμήσει κανείς και απαντήσει γιατί τον καβγά τον έχουμε σίγουρο!:flipout:

Χαιρετισμούς σε όλους!

ps. Αλήθεια, τι έιναι Hi-End ?
-μην τολμήσει κανείς και απαντήσει γιατί τον καβγά τον έχουμε σίγουρο!:flipout:

Αμ πριτς...
Εγώ θα απαντήσω!
:grandpa: High End: Η άποψη του κάθε κατασκευαστή για τη σωστή αναπαραγωγή του ήχου....
Όταν δύο κατασκευαστές φτιάχνουν ηχεία που ακούς μία κιθάρα σαν να παίζει δίπλα σου και αφού ο τελικός καταναλωτής ακούει διαφορετικά την κιθάρα από το ένα ηχείο και διαφορετικά από το άλλο τότε ο κάθε κατασκευαστής έχει ακούσει διαφορετική κιθάρα...