Τέλος το HI-END

Είδες τι έγραψα σε προηγούμενο ποστ μου? ''Το πλησιέστερο στο αυθεντικό
γεγονός''!
Ασφαλώς, δικαίωμα του καθενός να ακούει όπως του αρέσει, αλλά αυτό
δεν έχει σχέση με το High-end κατά την γνώμη μου και το ανέφερα στο
προηγούμενο ποστ, οτί δηλαδή πρόκειται γιά προσωπική άποψη!
... ποιός σου λέει ότι δεν έχω βρεθεί σε κοντρόλ ρουμ ουκ ολίγες φορές??
Αυτό το τελευταίο δεν το κατάλαβα! Μήπως να γίνεις λίγο πιό σαφής??

Καλημέρα.

Ξεκινάω με κάτι άσχετο:
Στο θέμα μας αγαπητέ Macmod δεν είναι τι έχει κάνει ο καθείς στη ζωή του και η περιεαυτολόγηση.
Νομίζω ότι τους περισσότερους δεν τους απασχολεί το θέμα αυτό.
Θέλουμε απλά να κάνουμε την ηχητική δουλειά μας και έχουμε όλοι τα ίδια προβλήματα και ανησυχίες.
Επειδή θεωρώ το παρόν φόρα αρκετά σοβαρό, καλά θα ήταν να ξεπεραστούν αυτά που με θυμίζουν την πάλαι ποτέ ελληνική έκφραση "ξέρεις ποιός είμαι γω".:argue::slapface:

Στο θέμα μας τώρα:
Άκουσες υποθέτω αρκετές μίξεις στα κοντρόλ ρούμ που ενίοτε βρισκόσουνα.
Προφανώς θα πήρες και μερικές στο σπίτι σου να τις χαρείς στον χώρο σου.
Σου ακούστηκαν το ίδιο?
Προφανώς όχι.
Μπορεί να σου ακούστηκαν καλύτερα ή... χειρότερα!
Αλλά το ίδιο, όχι.
Άρα ή το συστημά σου έχει χαρακτήρα (δηλ. δεν είναι ουδέτερο:AFADF0:...) που δεν θα έπρεπε σύμφωνα με τα γραπτά σου, εφ´όσον (υποθέτω) είναι χάι-εντ.
Και μετά υπάρχουν δύο εκδοχές:
Να σου άρεσε αυτό που άκουσες, ή να μην σου άρεσε.
Στο να σου άρεσε όλα ΟΚ.
Στο να μη σου άρεσε, ενώ σου άρεσαν στο στούντιο γι' αυτό και τις πήρες σπίτι, υπάρχει ένα "υποθετικό" πρόβλημα.

Θεωρώ λοιπόν με τα παραπάνω πως τα πράγματα είναι πολύ απλά, αλλά μάθαμε ή μας μάθανε... να τα κάνουμε σύνθετα...:violent-smiley-030:

Τώρα στην τελευταία παράγραφο μου που πιθανολογώ ότι δεν κατάλαβες, υπάρχουν πολλά παραδείγματα "σύγκρουσης" τεχνικού και μουσικής άποψης ή "αλήθειας" αν το θέλεις.
Μετράει καλά-παiζει καλά, δεν μετράει καλά-παίζει καλά, δεν μετράει καλά δεν παιζει καλά, δεν έχει μεγάλο τροφοδοτικό αλλά παίζει καλά (πχ 47labs...), έχει τεράστια τροφοδοσία αλλά είναι μούφα..., έχει λάμπες αλλά τσιρίζει, έχει πολύ καλούς τελεστικούς αλλά εμένα δεν μ' αρέσει..., κάνει 30 ευρά και ξεσκίζει για πολλούς (π.χ Blue Sky...) και δεν ξέρουμε πως το καταφέρνει...
Κοστίζει 5Κ αλλά δεν παίζει ρε αδερφέ αν και μετρά καλά!
Κοστίζει 15Κ παίζει πολύ καλά μετράει άψογα, αλλά μου φάνηκε πως έχει κόκο... και οι μεσαίες είναι λίγο πιό πίσω απ' ότι θα ήθελα...
Βέβαια μέσα σ' όλα αυτά μπαίνει και η εκάστοτε φυσιολογία του αυτιού του καθενός (και του τεχνικού βεβαίως) και η ικανότητα εγκεφαλικής αξιοποίησης των συναισθηματικών ερεθισμάτων (μουσικό αυτί)

Τέλος πάντων η λίστα είναι ατελείωτη και η "αλήθεια" τελικά είναι μία και μόνη.
Αυτή που μας ευχαριστεί περισσότερο.
Είτε έχουμε μουσικό αυτί... είτε όχι.:firstprize:

Κρύωσε και ο γκαφές τόση ώρα που :BDBDG54::flipout:

Υ.Γ: Η γνώμη που εκφράστηκε από φίλο περί εμπορικής σκοπιμότητας του όρου HI-END με βρίσκει απόλύτως σύμφωνο.

Τα πάντα είναι σχετικά όταν μιλάμε υποκειμενικά, το λέω γιατί αναφέρεις
''εμένα δεν μου αρέσει'', ''θα ήθελα'', ''αυτή που μας ευχαριστεί περισσότερο''.
Από αυτήν την άποψη λοιπόν, πάσο, μαζί σου είμαι.

Υ.Γ: Συμφωνώ με το περί εμπορικής σκοπιμότητας, άλλωστε και στο πρώτο
μου πόστ στο νήμα, χοντρά - χοντρά αυτό ανέφερα!

Απο την στιγμή που το ίδιο έργο, αν παιχτεί στην ίδια αίθουσα και στο ίδιο πχ πιάνο απο δυο διαφορετικούς πιανίστες ή αν η ίδια ορχήστρα παίξει υπο δυο διαφορετικούς μαέστρους, το αποτέλεσμα θα έχει πολύ ουσιαστικές διαφορές είναι δυνατόν να μην ακουγονται διαφορετικά τα τεχνητά κατασκευάσματα (μηχανήματα) όσο hiend (απο άποψη κόστους και άποψης) και αν είναι;
Οπως και στο "real thing" αν ο πιανίστας ή ο μαέστρος "ξέρει τι κάνει" το αποτέλεσμα θα είναι τέτοιο που θα μπορέι να συνεπάρει και να πείσει έτσι και στην "κονσέρβα" αν αυτόι που την φτιάχνουν "ξέρουν τι κάνουν" το αποτέλεσμα θα μπορεί να είναι πιστό έστω και σε ένα μικρό κλάσμα της πραγματικότητας. Βέβαια στην περίπτωση της "κονσέρβας" αυτοί που μεσολαβούν στην δημιουργία της είναι πολύ περισσότεροι ξεκινώντας απο τον ηχολήπτη μέχρι αυτόν που τοποθετεί και τον τελευταίο πυκνωτή στο όποιο μηχάνημα!
Οπως ο Μητρόπουλος και ο Φουρτβενγκλερ, η Κάλας και η Φλαγκσταντ, ο Γκουτλντ και η Αργκεριχ, ο Χαϊφετς και ο Οϊστραχ, ο Καρούζο και ο Γκέντα μπορούν να παρουσιάσουν πολλές διαφορετικές όψεις της ίδιας αλήθειας, ένα απειροελάχιστο κλάσμα αυτής μπορούν να παρουσιάσουν οι διάφοροι Krell, Lamm, Hansen, Rockport, Kuzma, Quad, Soundlab, Emm, dCS.... κλπ

Σε έναν ιδανικό κόσμο ίσως θα μπορούσαμε να ακούμε Πιατιγκόρσκι με Lamm, αλλά θα προτιμούσαμε στην περίπτωση του Σταρκερ τον Tenor.....:BDGBGDB55: