Test για media players

Status
Not open for further replies.
Τα δοκίμασα σε EGREAT M34 μέσω δικτύου και είχα τα εξής αποτελέσματα:

1o * M2TS: Standard 1080p M2TS ripped from a blu-ray OK
2o * DVR-MS: Microsoft's old proprietary TV recording format ΔΕΝ ΠΑΙΖΕΙ
3o * WMV9: 1080p WMV9 video with 5.1 WMA audio ΟΚ
4o * HDTV: 1080i 60hz HDTV rip, no audio ΑΡΚΕΤΑ ΠΗΔΗΜΑΤΑ
5o * AVCHD: 1080p M2TS from a Sony HD camcorder ΟΚ
6o * Improper encode: The infamous Planet Earth clip with an absurd 16 reframes. The bird scene stutters even on high end PCs ΟΚ
7o * DTS: Standard DTS 5.1 audio ΟΚ
8o * DTS-MA: 7.1 DTS-MA lossless audio ΟΚ
9o * Dolby TrueHD: 7.1 lossless TrueHD audio ΟΚ
10o * MP4: 1080p L5.0 Apple trailer with 9 reframes and AAC audio ΠΟΛΛΑ ΠΙΞΕΛΙΑΣΜΑΤΑ
11o * 5.1 FLAC + SSA: Multichannel FLAC audio and SSA subs including complex styles and transitions ΧΩΡΙΣ ΗΧΟ
12o * OGG: 720p Ogg Theora video with Vorbis audio ΤΑ ΑΓΝΟΕΊ ΤΕΛΕΙΩΣ
13o * RMVB: Real Video variable bitrate. Unknown if it is RM9 or RM10, as they both use the same header (RV40) ΤΑ ΑΓΝΟΕΊ ΤΕΛΕΙΩΣ
14o * TRP: 1080p Kaon DVB Transport Stream with dual AC3 audio ΜΟΝΟ ΤΟ ΕΝΑ ΚΑΝΑΛΙ
15o * UTF-8: MKV with the following UTF-8 SRT sub tracks: Arabic, Chinese, English, Greek, Hebrew, Hindi, Japanese, Korean, Russian, Thai, Turkish and Vietnamese ΟΚ
16o * Deinterlacing: 1080i test pattern to determine deinterlacing capabilities

Καλό είναι και όποιος άλλος μπορεί και ειδικά με τα Western Digital TV HD2,XTreamer και Popcorn ας κάνει τα test, ώστε να υπάρχει και μια αναφορά στις συγκρίσεις ανάμεσα τους.

Last edited:
Συνεχίζω με το iamm NTR-82

1. OK
2. Το αγνοεί
3. ΟΚ
4. Κολλήματα - χωρίς ήχο
5. ΟΚ
6. Πιξελιάσματα.
7. ΟΚ
8. ΟΚ
9. Χωρίς ήχο
10. Λίγα πιξελιάσματα
11. ΟΚ
12. Μόνο ήχος
13. ΟΚ
14. ΟΚ
15. ΟΚ
16. Χωρίς ήχο

όσον αφορά τον ήχο αναφέρονται σε σύνδεση HDMI 1.3 με TV.
Αν κάποιος συνδέει με ενισχυτή κ.λ.π ας αναφέρει ανάλογα.

Δοκιμή σε Egreat 31b, σύνδεση HDMI σε τηλεόραση και επιλογή το Analog σε DTS & AC3:

1o * M2TS: Standard 1080p M2TS ripped from a blu-ray OK
2o * DVR-MS: Microsoft's old proprietary TV recording format Δεν μπορεί να το παίξει
3o * WMV9: 1080p WMV9 video with 5.1 WMA audio ΟΚ
4o * HDTV: 1080i 60hz HDTV rip, no audio Υπάρχουν μερικά σπασίματα
5o * AVCHD: 1080p M2TS from a Sony HD camcorder ΟΚ
6o * Improper encode: The infamous Planet Earth clip with an absurd 16 reframes. The bird scene stutters even on high end PCs ΟΚ, με εξαίρεση 2 ανεπαίσθητα σπασίματα στο τέλος της σκηνής με τα πουλιά.
7o * DTS: Standard DTS 5.1 audio ΟΚ
8o * DTS-MA: 7.1 DTS-MA lossless audio ΟΚ, αλλά χωρίς ήχο
9o * Dolby TrueHD: 7.1 lossless TrueHD audio ΟΚ
10o * MP4: 1080p L5.0 Apple trailer with 9 reframes and AAC audio ΟΚ στην κίνηση, αλλά με αρκετά πιξελιάσματα
11o * 5.1 FLAC + SSA: Multichannel FLAC audio and SSA subs including complex styles and transitions ΟΚ στην κίνηση, χωρίς ήχο
12o * OGG: 720p Ogg Theora video with Vorbis audio Δεν μπορεί να το παίξει
13o * RMVB: Real Video variable bitrate. Unknown if it is RM9 or RM10, as they both use the same header (RV40) Δεν το βλέπει καν ως αρχείο
14o * TRP: 1080p Kaon DVB Transport Stream with dual AC3 audio Μόνο ήχος και στα δύο κανάλια
15o * UTF-8: MKV with the following UTF-8 SRT sub tracks: Arabic, Chinese, English, Greek, Hebrew, Hindi, Japanese, Korean, Russian, Thai, Turkish and Vietnamese ΟΚ με κανονική εμφάνιση όλων των υπότιτλων

Τα δοκίμασα όλα με το Xtreamer firmware 2.2 . Παίζουν όλα εκτός από το αρχείο με το μπάσκετ που είναι σε [email protected] που ενώ σε προηγούμενο firmware έπαιζε καλά ....τώρα έπαιξε με μερικά σπασίματα...

Αυτό που δεν βλέπω και με παραξενεύει πολύ- μιας και θεωρώ ότι είναι το πιο καλοπουλημένο player- είναι το WD TV Live. Κανένας από τους χρήστες του δεν μπήκε στον κόπο ή δεν είχε την περιέργεια να δει τι παίζει απ τα συγκεκριμένα, σε κάποιες περιπτώσεις εξεζητημένα αρχεία;:chinscratch:

Προσωπικά πιστεύω ότι οι περισσότεροι θα έπρεπε να είχαν κατεβάσει τις ταινίες και να δοκίμαζαν.
Αξίζει τον κόπο η ταλαιπωρία και η όποια δοκιμή θα ήταν καθρέπτης για το media player...
Αλλά μάλλον υπάρχει βαρεμάρα!

Προσωπικά πιστεύω ότι οι περισσότεροι θα έπρεπε να είχαν κατεβάσει τις ταινίες και να δοκίμαζαν.
Αξίζει τον κόπο η ταλαιπωρία και η όποια δοκιμή θα ήταν καθρέπτης για το media player...
Αλλά μάλλον υπάρχει βαρεμάρα!

Δε θα έλεγα βαρεμάρα. Απλά για ένα μεγάλο τμήμα του κόσμου (ένα 80%) αρκεί ο player τους να κάνει τη δουλειά που τον πήρανε να κάνει. Δεν έχουν κανένα μα κανένα λόγο να το ψάξουν μέχρι αηδίας...

Δε θα έλεγα βαρεμάρα. Απλά για ένα μεγάλο τμήμα του κόσμου (ένα 80%) αρκεί ο player τους να κάνει τη δουλειά που τον πήρανε να κάνει. Δεν έχουν κανένα μα κανένα λόγο να το ψάξουν μέχρι αηδίας...

δεν ειναι μονο αυτο,
αλλα επιπλεον μπορει να μην εχεις ολο αυτο τον εξοπλισμο για να κανεις δοκιμες.

Πχ εγω δεν εχω ουτε δειγμα απο HDMI.

Νομίζετε ότι το 80% των χρηστών δεν τα έχουν συνδέσει μέσω HDMI, δεν νομίζω. Και δεν είναι μεμπτό να μην το έχεις συνδέσει μέσω HDMI γιατί το έχεις σε μία τηλεόραση CRT, κάθε άλλο.

Τα φόρουμ ως χώρος συζήτησης δεν είναι μόνο για τα προβλήματά ή μόνο του "πέστε μου τι να πάρω γιατί δεν ξέρω τι να διαλέξω ή βαριέμαι να διαβάσω τόσες σελίδες που έχουν γραφεί" είναι και για μοίρασμα εμπειριών και γνώσης.

Όταν μπαίνει σε κόπο ένα μέλος και μας δίνει ένα σύνδεσμο, που αν μη τι άλλο συγκεντρώνει ένα μεγάλο ποσοστό μέσων προς δοκιμή που είναι "καθρέπτης" για όλα τα media player, δεν υπάρχει δικαιολογία - για εκείνα τα μέλη που μπορούν - να μην προσφέρουν αυτή τη δοκιμή στην κοινότητα.

5-10 άτομα με διαφορετικά μηχανάκια να το δοκιμάσουν αρκεί και με το παραπάνω και θα έχουμε μία συζήτηση που θα συγκεντρώνει εύκολα το τι μπορεί και δεν μπορεί να κάνει η κάθε συσκευή που πωλείται αυτή τη στιγμή και ο καθένας έπειτα μπορεί να κρίνει (ανάλογα με τη τσέπη του και τις προσδοκίες του) το τι θέλει.
Προσωπικά σε τέτοιου είδους συνεισφορές δεν κάνω ποτέ πίσω και δεν το βλέπω ως θέμα "ψαξίματος μέχρι αηδίας..."

Μακάρι να ακολουθήσουν και άλλοι που έχουν διαφορετική φιλοσοφία στο μοίρασμα της γνώσης και των εμπειριών...

δεν ειναι μονο αυτο,
αλλα επιπλεον μπορει να μην εχεις ολο αυτο τον εξοπλισμο για να κανεις δοκιμες.

Πχ εγω δεν εχω ουτε δειγμα απο HDMI.

Καλά όλον τον εξοπλισμό το καταλαβαίνω.

Αλλά HDMI είναι κάπως παράξενο τη στιγμή που η συγκεκριμένη θύρα είναι σαν να λέμε USB.

Έχεις δείγμα από USB έτσι:flipout:?

neof1z,
τι να σου πω.....
το R1 το συνδεω σε ενα προτζεκτορα (Benq pb6100) και η καλυτερη συνδεση που μπορω να παρω ειναι απο την component σε vga.

Απο ηχο το συνδεω σε ενα της πλακας 5.1 με εισοδο stereo. (εννοω οτι εχει 5 ηχεια...)

Πες μου ποια τεστ νομιζεις οτι μπορω να κανω,
και τα κανω ευχαριστως.
Και αυτο γιατι πραγματικα θελω να συμβαλω, αν τελικα μπορω κιολας.

neof1z,
τι να σου πω.....
το R1 το συνδεω σε ενα προτζεκτορα (Benq pb6100) και η καλυτερη συνδεση που μπορω να παρω ειναι απο την component σε vga.

Απο ηχο το συνδεω σε ενα της πλακας 5.1 με εισοδο stereo. (εννοω οτι εχει 5 ηχεια...)

Πες μου ποια τεστ νομιζεις οτι μπορω να κανω,
και τα κανω ευχαριστως.
Και αυτο γιατι πραγματικα θελω να συμβαλω, αν τελικα μπορω κιολας.

Για μένα φίλε μου κανε ότι τεστ θέλεις.

Απλά μου έκανε εντύπωση το ότι δεν έχεις δείγμα HDMI τη σήμερον ημέρα.

Για μένα φίλε μου κανε ότι τεστ θέλεις.

Απλά μου έκανε εντύπωση το ότι δεν έχεις δείγμα HDMI τη σήμερον ημέρα.

απλα δεν εχω τιβι, και περιμενω να αλλαξω προτζεκτορα οπου εκει θα εχει φυσικα HDMI.
Ομως το να αλλαξω προτζεκτορα ειναι καπως πιο πολυπλοκο,
βλεπεις εκει η τεχνολογια παει πιο αργα και πρεπει να περιμενω λιγο αλλιως θα παει και αυτος απατος οπως ο BENQ.

μιας και σε βρηκα (και επειδη θελω να βοηθησω :afro: )

μπορεις να μου πεις τι βυσματακι εισοδου ηχου ειναι αυτο?
Δηλαδη πως μπορω να δωσω ηχο απο το media center μου?

dsc00902y.jpg

θενκς
:grandpa:

Popcorn Hour A100 - USB δίσκος

1. M2TS: Standard 1080p M2TS ripped from a blu-ray - OK
2. DVR-MS: Microsoft's old proprietary TV recording format - ΔΕΝ ΠΑΙΖΕΙ
3. WMV9: 1080p WMV9 video with 5.1 WMA audio - OK
4. HDTV: 1080i 60hz HDTV rip, no audio - link - ΣΠΑΕΙ
5. AVCHD: 1080p M2TS from a Sony HD camcorder - ΟΚ
6. Improper encode: The infamous Planet Earth clip with an absurd 16 reframes. The bird scene stutters even on high end PCs - 1 μικρό σπάσιμο στο λεπτό 00:33
7. DTS: Standard DTS 5.1 audio - ΟΚ
8. DTS-MA: 7.1 DTS-MA lossless audio - ΔΕΝ ΠΑΙΖΕΙ
9. Dolby TrueHD: 7.1 lossless TrueHD audio - ΔΕΝ ΠΑΙΖΕΙ
10. MP4: 1080p L5.0 Apple trailer with 9 reframes and AAC audio - ΠΙΚΣΕΛΙΑΣΜΑΤΑ - ΠΡΟΒΛΗΜΑ ΜΕ ΤΟΝ ΗΧΟ
11. 5.1 FLAC + SSA: Multichannel FLAC audio and SSA subs including complex styles and transitions - ΧΩΡΙΣ ΗΧΟ
12. OGG: 720p Ogg Theora video with Vorbis audio - ΔΕΝ ΠΑΙΖΕΙ
13. RMVB: Real Video variable bitrate. Unknown if it is RM9 or RM10, as they both use the same header (RV40) - ΔΕΝ ΠΑΙΖΕΙ
14. TRP: 1080p Kaon DVB Transport Stream with dual AC3 audio - ΜΟΝΟ ΗΧΟΣ
15. UTF-8: MKV with the following UTF-8 SRT sub tracks: Arabic, Chinese, English, Greek, Hebrew, Hindi, Japanese, Korean, Russian, Thai, Turkish and Vietnamese - ΥΠΟΤΙΤΛΟΙ ΟΚ - ΕΛΛΗΝΙΚΑ ΟΚ
16. Deinterlacing: 1080i test pattern to determine deinterlacing capabilities (see here for details) - ΟΚ

Θα πρότεινα να δώσετε βάση στα 3,5,6,10,15

μιας και σε βρηκα (και επειδη θελω να βοηθησω :afro: )

μπορεις να μου πεις τι βυσματακι εισοδου ηχου ειναι αυτο?
Δηλαδη πως μπορω να δωσω ηχο απο το media center μου?

dsc00902y.jpg

θενκς
:grandpa:

Είναι S-video 1.5 περίπου σκαλί ποιο πάνω από το composite http://www.computergear.co.uk/userfiles/image/Composite.jpg που το χρησιμοποιούσαν τα καλά VIDEO λεγόμενα Super VHS.
Τέλος δεν μπορείς να δόσεις ήχο από αυτό το βύσμα.Θες και τέτοιο καλώδιο για ήχο. http://www.i-audiovideo.com/images/Audiovideo/Product/Large/25-RCA-Audio-Interconnect_15.jpg

Last edited:
επειδη ειμαι λιγο πιο κατω απο το αρχαριος,
(και επειδη εσυ εισαι αετος)
απο το media center μεχρι να δωσω ηχο σε αυτο το βυσμα,
μου λειπει ενα καλωδιο?? θελω κατι αλλο?
Να ανοιξω θεμα μηπως σε αλλο section?

ακριβως...
γιατι να μπεις στην διαδικασια του benchmark,απο την στιγμη που οτι το εχω ταισει το εχει παιξει?
εαν κατσει καποια στιγμη ,μπορει απο περιεργεια να το δοκιμασω.
τα περισσοτερα-εαν οχι ολα-ειδη αρχειων που διαθετει το τεστ,δεν νομιζω οτι-με τα σημερινα δεδομενα τουλαχιστον-θα τα συναντησουμε πουθενα.
μου θυμιζει το 3dmark(futuremark) στον υπολογιστη,που τα γραφικα και οι απαιτησεις του σαν bencmark καθε χρονια,ηταν εκτος πραγματικοτητας.
το επιπεδο γραφικων του το βλεπαμε σε παιχνιδια μετα 2 χρονια απο τη κυκλοφορια καθε εκδοσης του...

Status
Not open for further replies.