Τέστ του Hi-Tech

Thomas_GR700

Established Member
17 December 2006
278
Ενδιαφερόμενος για τα τέστ του HI-ΤECH των Κlipsch Corwall ,Audio Spectrum Hermes καί Electrocompaniet ΑW250 R ,τηλεφώνησα στο περιοδικό για να μου στείλουν τα σχετικά τεύχη.Επειδή το περιοδικό έχει αλλαξει κάμποσες φορές ιδιοκτησία καί ο ένας με παρέπεμπε στον άλλον ,δεν μπόρεσα να τα βρώ.Μήπως θα μπορούσε κανείς που τα έχει να μου στείλει ένα αντίγραφό τους ή σε φωτ/πία ή σε άλλη μορφή ;

Αν και δε μπορώ να σε βοηθήσω, θεωρώ σοφότερο να ασχοληθείς με πολλά online reviews και να ρωτήσεις τα παιδιά εδώ μέσα. Το hitech έχει κοσμήσει πολλές φορές σελίδες με....ανέκδοτα σε ό,τι έχει να κάνει με τις κριτικές του. Κακό δεν κάνουν, αλλά μη βασίζεσαι επουδενί μόνο σ'αυτές.

Ενδιαφερόμενος για τα τέστ του HI-ΤECH των Κlipsch Corwall ,Audio Spectrum Hermes καί Electrocompaniet ΑW250 R ,τηλεφώνησα στο περιοδικό για να μου στείλουν τα σχετικά τεύχη.Επειδή το περιοδικό έχει αλλαξει κάμποσες φορές ιδιοκτησία καί ο ένας με παρέπεμπε στον άλλον ,δεν μπόρεσα να τα βρώ.Μήπως θα μπορούσε κανείς που τα έχει να μου στείλει ένα αντίγραφό τους ή σε φωτ/πία ή σε άλλη μορφή ;
Στειλε με pm το τευχος και ενα φαξ και θα στα στειλω.

πρέπει να ομολογήσω πως έχω ακριβώς την ίδια άποψη με τον maestro σε ότι αφορά τα test του hi tech
ποτε μην εμπιστεύεσαι δημοσιογράφους που πληρώνονται για να κάνουν αυτήν την δουλειά
και όπως λέμε εμείς του σιναφιού να εμπιστεύεσαι τα αφτιά σου και τους φίλους σου.
αυτό που μπορώ να κάνω εγώ είναι να σου πω πως γνωρίζω πολύ καλά τα Audio Spectrum τα έχω ακούσει τα έχω δει από μέσα, η μονάδες είναι όλες πολύ καλής εταιρία seas που τροφοδοτεί μεγάλες επώνυμες εταιρίες hi end ηχείων τα crossover πολύ καλής ποιότητος και θα σε ικανοποιήσουν παρα πολύ, με γλυκό βάθη ήχο και πολύ καλο χαμηλό.
είναι ηχεία που συγκρίνονται με ηχεία διπλάσιας τιμής είναι αριστουργήματα και να μην το ξεχάσω είναι ελληνικά:BDGBGDB55:

Για τα τέστ του Hi-Tech έχω καί γω την ίδια άποψη με σας.Ομως θα ήθελα να πάρω καί απο αυτά "μιά ιδέα" για τον ηχητικό τους χαρακτήρα ,την ικανότητα οδήγησης του ενισχυτή ,την ευκολία του ηχείου στον τομέα αυτό καί γενικά οτιδήποτε θα μπορούσε να είναι χρήσιμο.Φυσικά καί θα πρέπει να εμπιστεύεσαι μόνο τα δικά σου αυτιά ,όμως το βρίσκω λίγο απίθανο να βρείς τον συνδυασμό Electrocompaniet -Hermes.Tον Ερμή τον γνωρίζω πολύ καλά ,κατα την άποψή μου με όσα έχω ακούσει στις τελευταίες εκθέσεις είναι το καλύτερο ηχείο στα λεφτά του .Αυτό που θα ήθελα να ξέρω αν ταιριάζει ηχητικά με τον E/companiet και αν ο τελευταίος μπορεί να οδηγήσει σωστά καί σε μεγάλες εντάσεις το ηχείο αυτό σε ένα δωμάτιο 65 τ.μ. ψηλοτάβανο στα 4,5 μ. καί με απόσταση ακρόασης επίσης 4,5 μ. Το ζητούμενο είναι να φέρω την φιλαρμονική ορχήστρα στον χώρο μου ,με τις εντάσεις της ,τα μικροδυναμικά της καί τις φυσικές χροιες των οργάνων.Φυσικά θα εξετάσω καί κάθε άλλη πρότασή σας.

To HiTech έχει περάσει μαζί με το RAM και κάποιες άλλες εκδόσεις από τον Λαμπράκη στην 4p. Το τηλέφωνο των γραφείων τους είναι 210-6070100

Re: Απάντηση: Τέστ του Hi-Tech

Το ζητούμενο είναι να φέρω την φιλαρμονική ορχήστρα στον χώρο μου ,με τις εντάσεις της ,τα μικροδυναμικά της καί τις φυσικές χροιες των οργάνων.Φυσικά θα εξετάσω καί κάθε άλλη πρότασή σας.

οι προθέσεις σου φίλε μου είναι αγνές, όμως προκαταβολικά θα έλεγα να κρατήσεις μικρό καλάθι.:grandpa:

Για τα τέστ του Hi-Tech έχω καί γω την ίδια άποψη με σας.Ομως θα ήθελα να πάρω καί απο αυτά "μιά ιδέα" για τον ηχητικό τους χαρακτήρα ,την ικανότητα οδήγησης του ενισχυτή ,την ευκολία του ηχείου στον τομέα αυτό καί γενικά οτιδήποτε θα μπορούσε να είναι χρήσιμο.Φυσικά καί θα πρέπει να εμπιστεύεσαι μόνο τα δικά σου αυτιά ,όμως το βρίσκω λίγο απίθανο να βρείς τον συνδυασμό Electrocompaniet -Hermes.Tον Ερμή τον γνωρίζω πολύ καλά ,κατα την άποψή μου με όσα έχω ακούσει στις τελευταίες εκθέσεις είναι το καλύτερο ηχείο στα λεφτά του .Αυτό που θα ήθελα να ξέρω αν ταιριάζει ηχητικά με τον E/companiet και αν ο τελευταίος μπορεί να οδηγήσει σωστά καί σε μεγάλες εντάσεις το ηχείο αυτό σε ένα δωμάτιο 65 τ.μ. ψηλοτάβανο στα 4,5 μ. καί με απόσταση ακρόασης επίσης 4,5 μ. Το ζητούμενο είναι να φέρω την φιλαρμονική ορχήστρα στον χώρο μου ,με τις εντάσεις της ,τα μικροδυναμικά της καί τις φυσικές χροιες των οργάνων.Φυσικά θα εξετάσω καί κάθε άλλη πρότασή σας.

Επειδη εχω ψαχτει αρκετα με την A.S. και την φιλοσοφια της, απο την εποχη που συνεργαζονταν με την TDL και την γραμμη μεταφορας, τωρα πια τα ηχεια της ειναι ασυγκριτα καλυτερα και πιο μελετημενα. Ενας λογος που κι εγω εχω καταληξει σε αυτην. Τα HERMES μαλιστα εκτος απο την υψηλη ευαισθησια τους, 92 db, εχουν και σύνθετη αντισταση 6 ohm. Δηλαδη, ευκολο φορτιο που οδηγηται ανετα απο τον Electro και με εντασεις! Εαν εχεις καταληξει σε αυτα μην το σκεφτεσαι πολυ.

Τον Ερμή τον ακούω τακτικά σε ένα σπίτι φίλων. Παρά την -όντως- υψηλή ευαισθησία, το ηχείο θέλει ρεύμα για να παίξει όπως μπορεί (ουδέτερο, βελούδινο και τεράστιο, τα πρώτα επίθετα που μου 'ρχονται στο μυαλό). Τα παιδιά αντάλλαξαν τον ολοκληρωμένο τους με άλλον ισχυρότερο και πήραν και τελικό για να διενισχύουν. Όχι ότι πριν δεν έπαιζε (αν και για το χώρο τους και με τον μικρότερο ενισχυτή τα Αθηνά που είχαν πριν κάθονταν καλύτερα), αλλά τώρα ο Ερμής κελαηδάει.

Απάντηση: Re: Τέστ του Hi-Tech

Τον Ερμή τον ακούω τακτικά σε ένα σπίτι φίλων. Παρά την -όντως- υψηλή ευαισθησία, το ηχείο θέλει ρεύμα για να παίξει όπως μπορεί (ουδέτερο, βελούδινο και τεράστιο, τα πρώτα επίθετα που μου 'ρχονται στο μυαλό). Τα παιδιά αντάλλαξαν τον ολοκληρωμένο τους με άλλον ισχυρότερο και πήραν και τελικό για να διενισχύουν. Όχι ότι πριν δεν έπαιζε (αν και για το χώρο τους και με τον μικρότερο ενισχυτή τα Αθηνά που είχαν πριν κάθονταν καλύτερα), αλλά τώρα ο Ερμής κελαηδάει.

Εχεις απολυτο δικιο. Για να αποδωση τα μεγιστα, χρειαζεται ρευμα. Οσο πιο πολυ, τοσο μεγαλυτερο μετωπο, κλπ. Οπως τα λες δηλαδη.:music-smiley-005:

Ευχαριστώ για τις απαντήσεις .Ποιούς ενισχυτές όμως θεωρείτε οτι έχουν τα προσόνα να "παίξουν" σωστά τους Ερμήδες στο περιβάλον που αναφέρω πιο πάνω ;O Ε/companiet 250 ανήκει σ'αυτούς;

για τετοιο δωματιο, δεδομενου της ευαισθησιας του ερμη, δεν ειναι τα βατ αυτα που θα ψαξεις περισσοτερο αλλα τα ρευματα.
το ρευμα ειναι αυτο που θα φερει το σκασιμο του μπασου και το σωμα των φωνων και θα δονησει το χωρο γεμιζοντας τον με μουσικη

θα ξαναπω οπως και αλλου, οτι μονο θηρια π-π ουλτραλινεαρ μπορουν να δωσουν τα ρευματα που θελει ενας ερμης.

μια προταση, (για ακομα μια φορα, δεν ξερω αν γινομαι κουραστικος ) c-j 140. το απολυτο ρευμα που οταν σκαει μπασο παιρνεις τους κωνους στο χερι:flipout:

δεν ξερω ομως κατα ποσο η 6550 θα δεσει με το οχι και προβολικο τουιτερ του ερμη. αλλα και να μην δεσει κουτι, καλα θα τα πανε

εναλλακτικα σε ayon typhon, ή κατι με πολλες λαμπες (16) σε μεταχειρισμενο

για μενα ειναι λαθος το να συνδιαζεις τον ερμη με τρανζιστορ, επειδη θελει τη γλυκητητα και μεστοτητα της (δυνατης) λαμπας -bye-

Ευχαριστώ για τις απαντήσεις .Ποιούς ενισχυτές όμως θεωρείτε οτι έχουν τα προσόνα να "παίξουν" σωστά τους Ερμήδες στο περιβάλον που αναφέρω πιο πάνω ;O Ε/companiet 250 ανήκει σ'αυτούς;

Εγω προσωπικα πιστευω, για να μην πω οτι ειμαι σιγουρος οτι ο 250 μπορει να ανετα να τα οδηγησει. Εκτος κι αν ακολουθησεις τον δρομο της A.S. που παιζει τα ηχεια της με Parasound, οποτε...

και εγω πιστευω οτι η παρασαουντ δεν ειναι οτι καλυτερο για τα ηχεια γενικα της as και θα σου προτεινα κατι πιο ουδετερο οπωσ τα bryston τα οποια και σε θεματα οδηγησης δεν παιζονται

για τετοιο δωματιο, δεδομενου της ευαισθησιας του ερμη, δεν ειναι τα βατ αυτα που θα ψαξεις περισσοτερο αλλα τα ρευματα.
το ρευμα ειναι αυτο που θα φερει το σκασιμο του μπασου και το σωμα των φωνων και θα δονησει το χωρο γεμιζοντας τον με μουσικη

+100000

θα συμφωνήσω απόλυτα, με δεδομένη την εμπειρία μου με ένα ζεύγος TDL Studio III (και αυτό έργο του κ. Πετρόπουλου) παρόμοιας φιλοσοφίας και εξίσου δυσκολοδήγειτο.

Να φανταστείς ότι ο Mission Cyrus II με 2χ50 W αλλά πολλά ρεύματα στην έξοδο, οδηγούσε πολύ καλύτερα από αρκετούς γνωστούς 2χ100 & 2χ120 (Primare, Advance Acoustic, Vincent).

Η καλύτερη λύση που έχω βρει μέχρι τώρα είναι ο Cambridge Audio 840A, αλλά πιστεύω ότι ίσως να χρειάζεται κάτι λίγο δυνατότερο (από πλευράς οδήγησης και ρευμάτων πάντα).

Πάντως πρόσεξε γιατί εγώ παραλίγο να την πάθω βασιζόμενος σε ακροάσεις σε καταστήματα.

ΠΡΙΝ ΑΓΟΡΑΣΕΙΣ, ΑΚΟΥΣΕ ΤΟ ΜΗΧΑΝΗΜΑ ΣΤΟ ΧΩΡΟ ΣΟΥ ΜΕ ΤΑ ΗΧΕΙΑ ΣΟΥ. :ears::ears::ears:

Καλή τύχη και καλή αγορά. -bye-

Bart