Teufel System 5 THX Select 2 και Onkyo 5007

auteur

Banned
12 March 2009
9,072
Χρονια Πολλα σε ολους!

Μολις την Πεμπτη εγινα κατοχος των Teufel System 5 THX Select 2 και τα εχω συνδέσει με τον 5007. Αλλα εχω καποιες ερωτησεις σχετικα με την συνδεση και ρυθμιση τους..

1) Ο Ονκιο 5007 εχει Speakers Impedance στα 4 και στα 6 Ohms. Τι να επιλεξω? εδω ειναι τα χαρακτηριστικα των ηχειων...για τα front left/front right/center εχει Impedance 4-8 Ohm και για τα διπολα Impedance 8-16 Ohm..:chinscratch:

2a) Τα εχω συνδεδει με κατι καλωδια HAMA 2x2,5 mm2 απο το mediamarkt αλλα απο το site της teufel (τωρα το ειδα) προτεινουν 2x4 mm2. Θα κερδισω τιποτα σε ποιοτητα αν τα συνδεσω με τα 2x4 mm2 και ποιο ακριβα καλωδια?

2b) Αν ναι ποια μου προτείνετε? και που μπορω να τα βρω?
θα χρειαστω 1,5-2μετρα για τα μπροστινά, 1,5 για το κεντρικο, 2x5-6μετρα για τα διπολα. και 2x1,5-2 μετρα (rca mono) για τα 2 σαμπ (εχω τοποθετησει ενα αναμεσα στα Front left-center και το αλλο αναμεσα στο center-front right)

3) χρειαζεται να προσεχω κατι τωρα που ενισχυτης/ηχεια/καλωδια ειναι ολα καινουργια?

4) Τα 2 σαμπ και ενισχυτης ειναι συνδεδεμενα σε αυτο το πολυμπριζο. Προστατεύονται? γιατι εδω το ρευμα παιζει αρκετα.. εχω επιπτωσεις στον ηχο τους λογω του πολυμπριζου?

αυτα για τωρα..

Χρονια Πολλα σε ολους!

Μολις την Πεμπτη εγινα κατοχος των Teufel System 5 THX Select 2 και τα εχω συνδέσει με τον 5007. Αλλα εχω καποιες ερωτησεις σχετικα με την συνδεση και ρυθμιση τους..

1) Ο Ονκιο 5007 εχει Speakers Impedance στα 4 και στα 6 Ohms. Τι να επιλεξω? εδω ειναι τα χαρακτηριστικα των ηχειων...για τα front left/front right/center εχει Impedance 4-8 Ohm και για τα διπολα Impedance 8-16 Ohm..:chinscratch:

Δεν σου εχει επιλογη για 8Ω? Αν ναι εγω θα επελεγα αυτο διαφορετικα τα 6Ω

2a) Τα εχω συνδεδει με κατι καλωδια HAMA 2x2,5 mm2 απο το mediamarkt αλλα απο το site της teufel (τωρα το ειδα) προτεινουν 2x4 mm2. Θα κερδισω τιποτα σε ποιοτητα αν τα συνδεσω με τα 2x4 mm2 και ποιο ακριβα καλωδια?

Σιγουρα τα καλωδια ηχειων ειναι τα καλωδια που προσφερουν πιο πολλα στο συστημα (σε σχεση με ρευματος, ic κτλ). Διαφορες θα ακουσεις αλλα μπορεις να μεινεις και με αυτα που εισαι και στο μελλον να κανεις δοκιμες και να κρινεις αν αξιζει η αλλαγη μονος σου
.
2b) Αν ναι ποια μου προτείνετε? και που μπορω να τα βρω?
θα χρειαστω 1,5-2μετρα για τα μπροστινά, 1,5 για το κεντρικο, 2x5-6μετρα για τα διπολα. και 2x1,5-2 μετρα (rca mono) για τα 2 σαμπ (εχω τοποθετησει ενα αναμεσα στα Front left-center και το αλλο αναμεσα στο center-front right)

Μαρκες παλι υπαρχουν πολλες και για διαφορες τσεπες. Και εκει παλι καλο θα ηταν να δοκιμαζες μερικα και να αποφασισεις. Εγω παντως θα σου προτινα να μην ασχοληθεις με τα περιφεριακα και να αλλαξεις αν αλλαξεις μονο τα μπροστινα

3) χρειαζεται να προσεχω κατι τωρα που ενισχυτης/ηχεια/καλωδια ειναι ολα καινουργια?

Ναι. Καλο ειναι να τα αφησεις μερικες ωρες να παιζουν για να στρωσουν χωρις να τα ζορισεις (σε εντασεις εννοω).

4) Τα 2 σαμπ και ενισχυτης ειναι συνδεδεμενα σε αυτο το πολυμπριζο. Προστατεύονται? γιατι εδω το ρευμα παιζει αρκετα.. εχω επιπτωσεις στον ηχο τους λογω του πολυμπριζου?

αυτα για τωρα..

Αν εχεις προβλημα με το ρευμα παρε καλητερα εναν σταθεροποιητη (οχι μονο για τα σαμπ αλλα για ολο το συστημα). Σοβαρη προστασια απο πολυπριζα δεν θα βρεις αλλα αρνητικες επιπτωσεις συνηθως εχεις.

Καλοριζικα και καλοακουστα

ευχαριστω για τις απαντησεις!

καμια μαρκα για καλωδια ηχειων, και σταθεροποιητη για να ξερω που να κοιταξω...?

Απάντηση: Re: Teufel System 5 THX Select 2 και Onkyo 5007

ευχαριστω για τις απαντησεις!

καμια μαρκα για καλωδια ηχειων, και σταθεροποιητη για να ξερω που να κοιταξω...?

Καλωδια οπως σου ειπα εχουν πολλες εταιριες. Μερικα ειναι τα Van Den Hul, Nordost, Ultralink, XLO, Cardas, Kimber, supra κτλ. Ολες αυτες οι εταιριες εχουν και οικονομικες σειρες.
Τωρα για προστασια διαβασε και εδω.

Χρονια Πολλα σε ολους!

Βάλε τον Onkyo στα 4Ω.

Μια χαρά είναι τα καλώδια. Για τις αποστάσεις σου, δεν χρειάζεσαι μεγαλύτερη διατομή.

Όχι. Τσάκισέ τα, αρκεί να μην παραμορφώνουν.

αυτα για τωρα..

Προστατεύονται από τυχών voltage spikes. Αν στην περιοχή σου έχετε "βρώμικο" ρεύμα, καλύτερα να πας σε κάποιο voltage regulator, όπως λέει και ο mr_rebelos.

Απάντηση: Re: Teufel System 5 THX Select 2 και Onkyo 5007

Βάλε τον Onkyo στα 4Ω.

Μια χαρά είναι τα καλώδια. Για τις αποστάσεις σου, δεν χρειάζεσαι μεγαλύτερη διατομή.

Όχι. Τσάκισέ τα, αρκεί να μην παραμορφώνουν.

Προστατεύονται από τυχών voltage spikes. Αν στην περιοχή σου έχετε "βρώμικο" ρεύμα, καλύτερα να πας σε κάποιο voltage regulator, όπως λέει και ο mr_rebelos.

Δημητρη μου αρεσει που στα περισσοτερα .... συμφωνουμε :BDGBGDB55:

:flipout::flipout::flipout:

τα τσακιζω ηδη...

τα Ohm λεω να τα βαλω στα 5, τον μεσο ορο, αλλα δεν εχει:flipout: