Θα χρειαστω κι εγω την γνωμη σας...

sonymaniak

New member
1 June 2008
16
Καλησπερα στο φορουμ...Σκεφτομαι εντονα τις τελευταιες μερες να αναβαθμισω την κουρασμενη μου 40'' lcd tv του δωματιου μου με μια νεα 3D led tv...Η αποσταση θεασης ειναι χοντρικα 3 μετρα και η χρηση που κανω ειναι τα παντα ολα...Θα συνδεσω επανω το ps3 μου,το xbox360 μου,το Wii,τα Logi z5500 μου και θα εχω και ενα hdmi συνδεδεμενο με το pc μου.Επισης με ενδιαφερει να εχω την δυνατοτητα να δω ταινια και να γραψω μεσω usb stick.

Στην αρχη ημουν για 40'' διαβαζοντας ομως αρκετες αποψεις εδω,αποφασισα οτι ειναι καλυτερα να παω σε 46''. Νομιζω πως εχω καταληξει στην UE46D6750...Εχω ομως μερικες ερωτησεις...

1)Ποσο γρηγορα λετε να απαξιωθει το μοντελο λογω κοντρας ενεργου και παθητικου 3D?
2)Μεσω του usb stick θα μπορω να δω τα mainstream formats?mkv,avi,mpeg και παει λεγοντας?
3)Η γνωμη σας γενικοτερα για το μοντελο?
4)Τιμη σε σχεση αποδοσης?

Να συμπληρωσω οτι την τσεκαρω εδω και μερες,την ειχαν 1,700κατι και 1550 τιμη ιντερνετ,και απο χτες επεσε στα 1440...Νομιζω τιμια τιμη για μια καλη 46αρα...

Ελπιζω να μην κουρασα και περιμενω με αγωνια τις αποψεις σας καθως ειμαι ετοιμος να την χτυπησω την Πεμπτη στο ρεπο μου...

1)Ποσο γρηγορα λετε να απαξιωθει το μοντελο λογω κοντρας ενεργου και παθητικου 3D?
2)Μεσω του usb stick θα μπορω να δω τα mainstream formats?mkv,avi,mpeg και παει λεγοντας?
3)Η γνωμη σας γενικοτερα για το μοντελο?
4)Τιμη σε σχεση αποδοσης?

1- Η απαξιωση στις τηλεορασεις LED ειναι εντονη καθως καθε τρεις και λιγο εμφανιζονται νεα μοντελα και νεες τεχνολογιες
2- Θα μπορεις να δεις την πλεοψηφια των αρχειων που κυκλοφορουν
3/4 - Στα 1440 ειναι αρκετα καλη επιλογη.

Φιλε Yperion,ευχαριστω για την απαντηση.Θεωρεις λοιπον οτι λογω γρηγορης απαξιωσης θα ηταν καλυτερο να αναβαλω προσωρινα την αγορα?Επισης,επειδη λες αρκετα καλη επιλογη,και οχι η καλυτερη,ποια θεωρεις καλυτερη επιλογη σε αυτα τα χρηματα(οχι παραπανω) και με αντιστοιχα χαρακτηριστικα?

Φιλε Yperion,ευχαριστω για την απαντηση.Θεωρεις λοιπον οτι λογω γρηγορης απαξιωσης θα ηταν καλυτερο να αναβαλω προσωρινα την αγορα?Επισης,επειδη λες αρκετα καλη επιλογη,και οχι η καλυτερη,ποια θεωρεις καλυτερη επιλογη σε αυτα τα χρηματα(οχι παραπανω) και με αντιστοιχα χαρακτηριστικα?

Με το σκεπτικο αυτο δεν θα αγορασεις ποτε τηλεοραση. Καθετι ηλεκτρονικο απαξιωνεται με τον καιρο, απο ενα pc μεχρι ενα αυτοκινητο. Ζυγισε τις αναγκες σου, κοιτα τα οικονομικα σου, παρε και γνωμες απο τα παιδια του forum και καλες θεασεις!

Βασιλη αυτο ειναι σιγουρο...Το γνωριζω παρα πολυ καλα το κομματι,καθως ολοι εμεις που ασχολουμαστε με τεχνολογια,ειμαστε ψιλοαρρωστοι(με την καλη εννοια)...Η ερωτηση μου δεν ηταν τοσο στο τι θα γινει μακροπροθεσμα,ρωταω για αμεσες αλλαγες που μπορει να προκυψουν σχετικα με το ενεργητικο vs παθητικο 3d...

To 3D για εμενα ειναι πεταμενα λεφτα στις τηλεορασεις κατω απο 55" (και λιγο λεω). Απλως πλεον ολες οι καλες τηλεορασεις 2d ειναι και 3d οποτε στο φορτωνουν με το ζορι.

καταλαβα...Λιγο υπερβολικη αποψη για τις ιντσες αλλα απολυτα δεκτη και απολυτα σεβαστη...(εννοω δεν θα μπορουσα να βαλω τετοιο κτηνος σε υπνοδωματιο και με 3 μετρα αποσταση...ε? :music-smiley-004: )

κατι αλλο ρε παιδες,καθε μερα που περναει γινεται ολο και πιο δελεαστικη...τωρα την βλεπω την δινουν δωρο με 2(!!!) ζευγαρια γυαλια και μια ταινια...Μηπως την σπρωχνουν αγριως?

Μιλατε γιατι αυριο παραγγελνωωωω

(εννοω δεν θα μπορουσα να βαλω τετοιο κτηνος σε υπνοδωματιο και με 3 μετρα αποσταση...ε? :music-smiley-004: )

Άνετα θα μπορούσες. Εγώ τουλάχιστον θα μπορούσα. Και 60άρα θα έβαζα στα 3 μέτρα. Αφού μπορείς να δεις άνετα ως και 90'' (άντε 80''), στις 55''-60'' θα κολλήσεις;

Έχοντας ακριβώς τα ίδια μηχανήματα (εκτός του Xbox λόγω Μac) και σκεπτόμενη να upgrade την μόλις 13 μηνών κατεστραμμένη λόγω κατοικίδιων 40" μου θα έλεγα το εξής:

1) Η τεχνολογία 3D της Samsung έχει ήδη επιτύχει θέαση χωρίς γυαλιά και έχει προχωρήσει πέρας αυτού όμως όπως δήλωσε και η ίδια η εταιρία οποιαδήποτε εξέλιξη πάνω στον τομέα αργει ακόμα για το κοινό. Τώρα αν βιαστούνε λόγω της Panasonic που σκοπεύει να λανσάρει κατι τέτοιο στο προσεχές μέλλον (αμφίβολο) δεν το γνωρίζω.

2) Εάν έχεις ήδη μια Samsung έστω σειράς Β θα καταλάβεις ότι πολλά δεν θα παίζουν.. Η λύση απλή εάν δεν είσαι ικανοποιημένος επένδυσε σε ένα WDTV εγώ το λάτρεψα απο την πρώτη στιγμή και κάνει update για τα καινούργια format.

3) Πολύ καλό μοντέλο αλλά στις εκπτώσεις η τιμή του θα είναι ίσως η ίδια με το μοντέλο 46D7000 το οποίο έχει 2 scart και 800 Hz αντί των 400 της 46D6750. Αν είσαι gamer...

4) Πολύ καλή σχέση τιμής και μοντέλου όμως θα έπρεπε να πωλείται τουλάχιστον 200-300 ευρώ φτηνότερα... Ίσως φταίει η έλλειψη ανταγωνισμού στα μαγαζιά του ίντερνετ.

Καταρχην ουτε 400 Hz εχει η C750 ουτε 800 η D7000.

Δεν ειναι πραγματικες ανανεωσεις οθονης αυτες αλλα CMR που υποτειθεται οτι ειναι ΣΑΝ να ειναι στα 400/800. H πραγματικη ανανεωση ειναι 200 Hz.

Κατα δευτερον τι να τα κανεις τα ABC Hz οταν για gaming ειναι επιζημια καθως αυξανουν το input lag και δημιουργουν τεχνουργηματα?

Στο θέμα της Σαρωσης ναι τα 800κ400 αντιστοιχουν στα 200κ100 HZ αντίστοιχα. Εφόσον κατέληξε πρίν απο ένα περίπου μήνα στην 6750 πιστεύω οτι γνωρίζει τα χαρακτηριστικά της ετσι κι αλλιώς.

Στο θέμα του gaming τέθηκαν κάποια σχόλια πάνω στο θέμα στην Ε3 αλλά τίποτα το σημαντικό.

Τέλος λογικά ο άνθρωπος ίσως ήδη να την έχει αγοράσει αρά λογικα οι ερωτήσεις 1&3 είναι πια ανούσιες επομένως στην 2&4 προσθέτεις και επιβεβαιώνεις.

Η δίκη μου άποψη είναι οτιδήποτε πάνω απο 46" καλύτερα να είναι ένας προτζέκτορας αλλά προσωπικά η χρήση που κάνω εγώ είναι για ταινίες και σπάνια για παιχνίδια επομένως οποιαδήποτε γνώση πάνω στο ζήτημα θα ήταν παραπλανητική καθώς θα ήταν άκρως περιορισμένη και μη εμπειρική.