Θα χρειαστώ phono stage?

dimitris_av

AVClub Enthusiast
9 January 2011
1,110
Κηφισια Αττικής
Καλησπέρα συμφορουμήτες ανοίγω αυτό το νήμα για να παραθέσω μια απορία μου. Έχω έναν ενισχυτή της Sony http://www.sony.gr/product/hfc-amplifier/ta-fa1200es
ο οποίος έχει ενσωματωμένο phono stage συγκεκριμένα για το stage αυτο αναφέρεται στο manual:
Καμπύλη εξισορρόπησης RIAA +- 0.5db
Ευαισθησία:2,5mV
Αντίσταση: 50 kohm
S/N:86dB (A.20khz LPF)
Το πικ απ που χρησιμοποιώ είναι ένα hitachi direct drive model HT-356
http://www.vinylengine.com/library/hitachi/ht-356.shtml
Στα τέλη του 2003 άλλαξα την βελόνα του με μια εισαγωγική της audio technica
αυτήν εδώ http://www.lptunes.com/Audio-Technica-ATN-71E-ATN-71E-ATN71E-stylus-p/atn71e.htm
Αφενός θα ήθελα να μου σχολιάσετε την ποιότητα του πικ απ και της βελόνας (αν δηλαδή αξίζουν τίποτα ή είναι για πέταμα...:bigcry:)
Αφετέρου συμβαίνει το εξής όταν ακούω δίσκους χρειάζεται να αυξήσω την ένταση του ενισχυτή αρκετά για να ισοσταθμήσω τον ήχο του cd.

Ερώτηση 1: εαν αγοράσω ένα phono stage επιπλέον απο το ενωματωμένο του ενισχυτή θα έχω καλύτερο αποτέλεσμα στον ήχο (θα γίνει δυνατότερος?)
Ερώτηση 2: Επειδή η βελόνα είναι 8 ετίας (όχι οτι την έχω λιώσει κιόλας...), σκεφτόμουνα να αγοράσω καινούρια κεφαλή (μιας που είναι ακόμα με της μαμάς του). Θα βελτιωθούν τα πράγματα?

Επειδή βασίζομαι σε γνώσεις σας και συμβουλές σας, θα ήθελα να αξιολογήσετε τα χαρακτηριστικά των μηχανιμάτων μου και να μου πέιτε αν είναι δυνατόν τί θα μπορούσα να κάνω (οικονομικότερα φυσικά).

Υ.Γ. οι δίσκοι οι οποίοι παίζω είναι αυστηρά metal.

Ευχαριστώ πάρα πολύ για το χρόνο σας.

Μην αγοράζεις άλλο φόνο. Απλά ανέβασε την ένταση του ενισχυτή από το ποτενσιόμετρο.
Όσο για την βελόνα, άμα δεν την έχεις λιώσει μπορεί να έχει γεράσει η ανάρτηση. Παίζει καλά; Μήπως ακούς παραμόρφωση μόνο στο ένα κανάλι; Μήπως ακούς παραμόρφωση μόνο όταν ο δίσκος παίζει πολύ μέσα (προς το κέντρο του); Αν όχι, τότε είσαι εντάξει ακόμα.

μετά από 8 χρόνια η ανάρτηση τα έχει παίξει.
Χρειάζεσαι αλλαγη βελόνας ή κεφαλής.

Αν μείνεις με ανάλογη κεφαλή δεν χρειάζεται αλλαγή phono.

αν σκοπευεις παντως να διαθεσεις χρηματα, μπορεις κ νεα κεφαλη να παρεις και νεο Phono.
και με τα 2 θα εχεις σοβαρη διαφορα

Θα σου προτεινα να μεινεις με το phono του ενισχυτη σου οπως ειναι,και να σκεφτεις μια audio technica AT-110E η AT-95E(θα προτιμουσα την 110Ε).Οσον αφορα τις εντασεις μην ενοχλεισαι,απλα ανεβαζε το ποτενσιομετρο πιο πολυ.Η επιλογη των κεφαλων ειναι με βαση την μουσικη που ακους κυριως.Το κελυφος του πικαπ ειναι μεταλικο;Ενα καλης ποιοτητας κελυφος θα βελτιωσει τα πραγματα επισης.

Θα σου προτεινα να μεινεις με το phono του ενισχυτη σου οπως ειναι,και να σκεφτεις μια audio technica AT-110E η AT-95E(θα προτιμουσα την 110Ε).Οσον αφορα τις εντασεις μην ενοχλεισαι,απλα ανεβαζε το ποτενσιομετρο πιο πολυ.Η επιλογη των κεφαλων ειναι με βαση την μουσικη που ακους κυριως.Το κελυφος του πικαπ ειναι μεταλικο;Ενα καλης ποιοτητας κελυφος θα βελτιωσει τα πραγματα επισης.

Καλημέρα σας το κέλυφος του πικ απ είναι απο πλαστικό και είναι της μαμάς του. Η ποιότητα του πλαστικού δεν μπορώ να πώ πως είναι και η καλύτερη μιας που το πικ απ ειναι πολλών ετών. Μου λές δηλαδή να πάρω καινούρια βελόνα της audio technica? Γιατί η κεφαλή του πικ απ είναι απο την μαμά του δεκαετιών, η βελόνα είναι audio technica και έχει αλλαχθεί το 2003.

Στην αντιπροσωπεία της audio technica υπάρχει όχι ετοιμοπαράδωτη αλλά με παραγγελία η ΑΤ-95Ε στα 48 ευρώ και η ΑΤ-120Ε στα 97 ευρώ. Απλά μου είπαν οτι αν την παραγγείλω δεν έρχεται μόνη της γιατι δεν συμφέρει πρέπει να περιμένω να έρθει με άλλες παραγγελίες.Λογικό, αλλά δεν μπορώ να βρώ σε άλλα καταστήματα ετοιμοπαράδοτες κεφαλές της εταιρίας, έχει πήξει στην ortofon η αγορά έχετε καμια άλλη ιδέα, άλλης εταιρίας???

Χαζεύοντας στο δίκτυο πέτυχα κεφαλές πικαπ για επαγγελματίες dj. Αυτές κάνουν για τα δικά μας πικαπ???? παρατήρησα οτι έχουν μεγάλο tracking force (μαλλον για να σκάβουν το δίσκο!!!) και υψηλή έξοδο σήματος.
http://www.gpanagopoulos.com/eshop/...-needles/ortofon-concorde-elektro-single.html