Θα ηθελα.....

... να αγορασω ενα μεταχειρισμενο τζιπακι. Θελω να διαθεσω περι τα 15000 € , +/-.

Κινηση εντος αθηνας κυριως...
Κινητρο η χρηματοδοτηση, καθοτι θελω πολλες δοσεις και ας βγει παραπανω...

Κοιταξα και την λυση του καινουργιου, αλλα εκτος του οτι παμε ψηλα, εχω επιρροες απο ενα φιλαρακι που επιμενει να παρω μεταχειρισμενο..

Τι μου προτεινετε?

Καμια ακρη εχουμε?

Βασίλη, πριν από κανα χρόνο έψαχνα για μικρό αυτοκινητάκι για την κυρά.
Αυτό που διαπίστωσα είναι ότι στο μεταχειρισμένο δεν μπορείς να έχεις καλές χρηματοδοτήσεις, συνήθως οι "μάντρες" δεν έχουν τη διαπραγματευτική ικανότητα να πάρουν καλούς όρους για τα δάνεια αυτά.
Στην αντίπερα όχθη, οι αντιπροσωπείες έχουν τη δυνατότητα και "παίζουν" με χαμηλότερα επιτόκια.
Αυτό σημαίνει τελικά ότι σε πολλές περιπτώσεις η διαφορά μεταχειρισμένου-καινούργιου να μην είναι αυτή που φαίνεται εκ πρώτης όψεως.

Όταν λες τζιπάκι τι εννοείς? Τζιπ κανονικό ή τζιποειδές? Υποθέτω τζιποειδές, αφού αναφέρεις κίνηση μέσα στην Αθήνα.
Για τέτοιου είδους αυτοκίνητα δύσκολα θα πήγαινα σε μεταχειρισμένο, νομίζω ότι είναι πιθανότερο να έχουν περισσότερες φθορές που δε φαίνονται από τα συνηθισμένα τουτου.
Παρόλα αυτά, αν μπορείς να το ελέγξεις σωστά τότε οκ.

Αυτά που μου έρχονται στο μυαλό είναι το Jimny της Suzuki (καινούργιο βέβαια), ίσως κάποιο Vitara μεταχειρισμένο, το καινούργιο SX4 της Suzuki (κουκλί είναι), το νέο daihatsu Terios ή αν πας λίγο πιο ψηλά στο budget ένα Nissan X-Trail (ωραίο το άτιμο).
Με τις χρηματοδοτήσεις δε ξέρω τι γίνεται, πάντως πριν εκταμιεύσεις σε μεταχειρισμένο κάνε και μια τσάρκα από τις αντιπροσωπείες, μπορεί να εκπλαγείς ευχάριστα.

Στο μυαλο μου παιζει το jimny, αλλα παντα δελεαζομαι απο ενα πιο.. αυτοκινητο (πιο μεγαλο, πιο ανετο κτλ).

Και θα βγαινω εκτος δρομου, αλλα οχι παντα, κυριως οχημα με την εννοια του καθημερινου θα ειναι, γιατι εχω και αλλο του-του για το κεφι μου, και η υπαρξη χωρων δεν ειναι προτεραιοτητα

Στεργιο εσυ λες καινουργιο ε?
Στην περιπτωση του jimny, αν βρεις κανενα, βρισκεις απο 8-12000 ενω καινουργιο εχει 17000

Βάσει όσων λές εγώ θα πήγαινα δαγωτό σε καινούριο Suzuki SX4 ή FIAT SEDICI, ειναι ακριβώς το ίδιο όχημα με... διαφορετική τιμή.

Καλημέρα και απο εμένα. Εμείς όλοι που δουλεύουμε στον χώρο του αυτοκινήτου έχουμε μια απεχθεια για τα μικρά τύπου τζιπ αυτοκίνητα. Και εξηγώ το γιατί. Τα περισσότερα δεν είναι άνετα (με την μέση σου πως τα πας?), δεν έχουν χώρους,κακή ποιοτητα κατασκευής(τριξίματα κα) δεν εχουν σωστή συμπεριφορά στο δρόμο(φρένα κράτημα επιδόσεις), καίνε τον κ@λ@ τους και επιπλέον ειδικά σαν μεταχειρισμένα είναι πολύ ακριβότερα απο ένα νορμάλ ΙΧ. Πιστεύω δεν προσφέρουν τίποτα μόνο αν βγαίνεις συχνά εκτός δρόμου. Εγώ στο παρελθόν είχα Viatara 99 και αργότερα Pajero Pinin 2002. Και τις δύο φορές το μετανιωσα που τα πήρα. Μόνο τότε με τα χιόνια το ευχαριστήθηκα. Αν θες να σου προτείνω κάτι το Terios είναι πολύ καλο αλλά μικρό. Οδηγός και συνοδηγός αν είναι και λίγο ευσωμοι κάθονται αγκαλιά. Αξιόπιστο 1300(χαμηλά τέλη ασφάλεια) αλλά και συγκριτικά ακριβό περίπου 12000 τα 2002). Vitara, Jimny δεν θα πρότεινα. Καθόλου άνετα, ειδικά όποιος κάθετε πίσω κουνιέται δεξια αριστερά. Να ξέρεις αυτό συμβαίνει σε όλα τα τριθυρα Jeep. Στα χρήματα που λες μπορείς να βρεις ενα καλό Pajero Pinin 1.8 5dr. Έχουν πέσει οι τιμές σε αυτά. Λίγο άσχημο αλλά έχει και 7 χρόνια εγγύηση. Επιτόκια παίζουν από 9 έως 12% πίστεψέμαι μπορείς να το διαπραγματευτέις. Έχουν περιθορεια να παίξουν. Ειδικά τώρα που δεν έχει και δουλειά. Οι έμποροι συνήθως κερδίζουν (spread) 2-3 μονάδες. Το καλύτερο βέβαια είναι να πας στο ταμιευτήριο να πάρεις ένα καταναλωτικό με 7%(πολύ χαρτούρα βέβαια) δεν θα έχεις και παρακράτηση. Προσοχή αυτή την εποχή κυκλοφορούν πολλά αυτοκίνητα από ενοικιάσεις ειδικά τέτοιου τύπου. Πολύ ταλαιπορημένα. Συνήθως ξεχωρίζουν από τα μη μεταλλικά τους χρώματα(λευκό,κοκκινο), έχουν φτηνιάρικα πλαστικά πατάκια που βρωμάνε!Αυτά τα ολίγα!
Με 15000 δεν πας να πάρεις κανενα Α3 ή αν θες 4χ4 κανένα impreza 1.6?

Last edited:
Thodoris said:
Με 15000 δεν πας να πάρεις κανενα Α3 ή αν θες 4χ4 κανένα impreza 1.6?
Μια και υποψιάζομαι ότι Βασίλης δεν πουλά το S-2000:damnyou: αλλά ψάχνει για δεύτερο αυτοκίνητο θα πρότεινα η καινούργιο Terios η δεύτερο χέρι Nissan X-Trail (Βασίλη για το Χ-Trail περνά όποτε θες για test drive…-bye- )

για Terios (το προηγούμενο όμως μοντέλο) άκουσα ότι ανατράπηκε στην Εγνατία (κάπου μεταξύ Κοζάνης και Γρεβενών νομίζω). Στο ίσιωμα ή στο σχεδόν ίσιωμα δλδ.

GeonX said:
Μια και υποψιάζομαι ότι Βασίλης δεν πουλά το S-2000:damnyou: αλλά ψάχνει για δεύτερο αυτοκίνητο θα πρότεινα η καινούργιο Terios η δεύτερο χέρι Nissan X-Trail (Βασίλη για το Χ-Trail περνά όποτε θες για test drive…-bye- )
Καλά και τα 2. Αλλά για δεύτερο αυτοκίνητο X-Trail? 2.0! Και το καινούργιο Terios ωραίο και πολύ καλό αλλά μήπως λίγο υπερτιμημένο? Για να δούμε πόσο θα έχει οταν βγάλει η ΤΟΥΟΤΑ το αντίστοιχο

Απάντηση: Re: Θα ηθελα.....

Thodoris said:
Καλά και τα 2. Αλλά για δεύτερο αυτοκίνητο X-Trail? 2.0! Και το καινούργιο Terios ωραίο και πολύ καλό αλλά μήπως λίγο υπερτιμημένο? Για να δούμε πόσο θα έχει οταν βγάλει η ΤΟΥΟΤΑ το αντίστοιχο

Τι εννοεις?
Στην Ιαπωνία το terios κυκλοφορεί ήδη με το σήμα της TOYOTA!
Γιαυτο το λόγω δε πρόκειται να ερθει Ευρώπη.
Εκτός αν μιλάς για ενα μικρό rav4 που κάπου πήρε το μάτι μου αλλα περισσότερο σενάριο science fiction είναι..

Ο Βασίλης (βάσει όσων έχει πει) θέλει ενα μικρό αυτοκίνητο πόλης με πρωταρχικό ρόλο την καλή οδική συμπεριφορά σε συνδυασμό με τις βασικές εκτος δρόμου δυνατότητες χωρίς να τον ενδιαφέρουν ιδιαίτερα οι χωροι.
Brand new SX4 επιμένω ή sedici.

Re: Απάντηση: Re: Θα ηθελα.....

Πενταράκης Φραγκίσκος said:
Τι εννοεις?
Στην Ιαπωνία το terios κυκλοφορεί ήδη με το σήμα της TOYOTA!
Γιαυτο το λόγω δε πρόκειται να ερθει Ευρώπη.
Και όμως θα έρθει στο τελος 2007Εκτός αν μιλάς για ενα μικρό rav4 που κάπου πήρε το μάτι μου αλλα περισσότερο σενάριο science fiction είναι..

Ο Βασίλης (βάσει όσων έχει πει) θέλει ενα μικρό αυτοκίνητο πόλης με πρωταρχικό ρόλο την καλή οδική συμπεριφορά σε συνδυασμό με τις βασικές εκτος δρόμου δυνατότητες χωρίς να τον ενδιαφέρουν ιδιαίτερα οι χωροι.
Brand new SX4 επιμένω ή sedici.
:grinning-smiley-043 Καλή επιλόγή γιατί απο οτι άκουσα πολύ καλό στην άσφαλτο και κανει γύρω στα 17..λίγο τα πλαστικά να φτιάχνανε

Mε ποιο σκεπτικό να κυκλοφορήσει το ΙΔΙΟ αυτοκίνητο με την θυγατρική της? Να της κόψει τις πωλήσεις?
Σϊγουρα ακριβότερο θα είναι πάντως.... αλλα το γέλιο θα είναι οταν ο αγοραστης του toyota θα βλέπει παντου μέσα "daihatsu" υπογραφές και θα σκέφτεται το παραπάνω τίμημα...

Re: Απάντηση: Θα ηθελα.....

Πενταράκης Φραγκίσκος said:
Mε ποιο σκεπτικό να κυκλοφορήσει το ΙΔΙΟ αυτοκίνητο με την θυγατρική της? Να της κόψει τις πωλήσεις?
Σϊγουρα ακριβότερο θα είναι πάντως.... αλλα το γέλιο θα είναι οταν ο αγοραστης του toyota θα βλέπει παντου μέσα "daihatsu" υπογραφές και θα σκέφτεται το παραπάνω τίμημα...
Και όμως το κάνουν..και αν θεωρείς C1,107,AYGO μια απλή συμμαχία ή τα Vw-seat-skoda ότι απλά μοιάζουν υπαρχουν και ακριβώς ίδια πχ Mazda Tribute= Ford Maverick
Εγώ είπα ότι 22000 είναι πολλά για ένα Terios και θα δείτε ότι οταν κάτσουν οι πωλήσεις θα πέσει πολυ

Λογω μελλοντικης κατοικιας στο Καπανδριτι, θα ηθελα καποιο 4χ4 που να τα βγαζει περα στο χιονι. Στο μυαλο μου θα ηθελα ενα 4πορτο μεταχειρισμενο jimny που να αντεχει να πηγαινει εως 160 χλμ με ασφαλεια στην εθνικη...

Πολλα ζηταω μου φενεται

Απάντηση: Re: Θα ηθελα.....

GeonX said:

Υπαρχει περιπτωση να βρω x-trail μεταχ. με 15000?

χαχα 160χιλ με jimny μου φαινεται οτι εχεις τασης αυτοκτονιας.

τεσπα μακρια απο jimny-vitara-kia sportage.

το μονο 4χ4 που εχω οδηγηση και ειχε καλη συμπεριφορα ειναι το rav το τριθυρο αλλα δεν ξερω ποσο πανε μεταχειρισμενα ουτε τα εχω οδηγηση ολα μονο τα 4 παραπανω.

Βασίλης Σωκρατίδης said:
Λογω μελλοντικης κατοικιας στο Καπανδριτι, θα ηθελα καποιο 4χ4 που να τα βγαζει περα στο χιονι. Στο μυαλο μου θα ηθελα ενα 4πορτο μεταχειρισμενο jimny που να αντεχει να πηγαινει εως 160 χλμ με ασφαλεια στην εθνικη...

Πολλα ζηταω μου φενεται

SX4αααα! (ΑΛήθεια το εχεις ψάξει? )
ή αν βρεις κανενα rav4 μεταχείρα .

Το X-trail ειναι μεγάλο (ογκο-κυβισμος) βάσει χρήσης που είπες αλλα αν σε βολευει και το βρεις σε καλή τιμή....

Σκέψου και Pinin 3θυρο ή 5θυρο 1.8 η Grand vitara (το προηγούμενο)

Το jimny ναι μεν φονευς γιγάντων off-road αλλα με 160 οδηγάς στην τσίτα και όχι άνετα...

Κάνε βόλτα απο www.off-road.gr και www.to4x4.gr δες αμέτρητα Thread απο κατόχους, ρώτα και θα πάρεις ποιο αντικειμενικές απαντήσεις.

Φιλε Βασιλη, θα κουσεις πολλες γνωμες εδω περα. Η ουσια ειναι μια ομως: Παρε ενα ΑΞΙΟΠΙΣΤΟ 4χ4 (Toyota, Nissan, Honda) και ας πληρωσεις το κατι παραπανω.
Αν εξαιρεσεις την toyota τα αλλα κοστιζου καινουρια 27000ευρω μ το κλειδι στο χερι (περιπου), οποτε τα πιο παλια τους μοντελα θα φτανουν γυρω στο 20αρικο.

Re: Απάντηση: Re: Θα ηθελα.....

Βασίλης Σωκρατίδης said:
Υπαρχει περιπτωση να βρω x-trail μεταχ. με 15000?
Βασίλη 15.000 όχι, αλλά 17.000 με 18.000 έχω δει κάποια…