Θα κάψω τα ηχεία η θα κλαίει ο ενισχυτής?

ncdbill

Senior Member
27 August 2008
386
Θεσσαλονικη
Έχω εδώ και ενα 4μηνο τον Onkyo 8522 με ηχεια κολώνες Mission 703.Δεν τα εχω δουλέψει σε δυνατές εντάσεις ποτέ.Μέχρι το 1/3 της έντασης παω.Επειδή σύντομα δε θα υπάρχουν γείτονες και έρχεται παρτάκι με φίλους,μήπως έχουμε κίνδυνο?Ο Onkyo βγάζει 2x100 RMS στα 4 εως 16 Ohm,και τα ηχεία δίνουν 25-150 RMS στα 8 Ohm...
Μπορεί να δημιουργηθεί πρόβλημα σε τέρμα γκάζια και εντάσεις?

φίλε μου, σπιτικό παρτάκι με hifi και τέρμα γκάζια....
η σίγουρη οδός γιά την ...ανακύκλωση

πάρτι θα κάνεις με επαγγελματικά μηχανήματα.
πάνε κάπου και νοίκιασε.
Χρησιμοποίησε τις πηγές σου να σου φύγει η ...κάψα.

Μηχανάκια consumer σαν αυτά δεν γουστάρουν το τέρμα γιά πολλές ώρες και ιδίως από ξένα χέρια.
Κράτησέ τα γιά να ακούσεις ωραία, σε εντάσεις κλπ, έστω και τέρμα γιά λίγα δλ, αλλά όχι γιά πάρτυ

πολλά και ξένα χέρια = μη ελεγχόμενη κατάσταση.

Πχ εκεί που ακούτε τέρμα, ένα χέρι ανεβάζει πρίμα ή μπάσα ίσως και τέρμα ή κάνει άλλα ωραία....
Ακόμα και μιά απλή και αθώα αλλαγή εισόδου όταν ακούς τέρμα μπορεί να κοστίσει...

Ε, μην είστε όλοι τόσο υπερβολικοί, δεν νομίζω οτί ο φίλος σκοπεύει να βάλει τα μηχανήματα σε κανένα γήπεδο και να το κάνει disco....

Με τον ενισχυτή φλαταρισμένο ανεβάζεις τόση ένταση ώστε να μην υπάρχει ακουστή παραμόρφωση και δεν έχεις κανένα πρόβλημα. Εδώ είχαμε βάλει τα Wharfedale Diamond 8.4 που είναι σχετικά δύσκολα και αναίσθητα φορτία (86 dB/W 30-150W 6 Ω) με έναν ψόφιο Sony STR-DE445 (50 WRMS ανά κανάλι) και δεν είχαμε κανένα πρόβλημα...

Ε, μην είστε όλοι τόσο υπερβολικοί, δεν νομίζω οτί ο φίλος σκοπεύει να βάλει τα μηχανήματα σε κανένα γήπεδο και να το κάνει disco....

Με τον ενισχυτή φλαταρισμένο ανεβάζεις τόση ένταση ώστε να μην υπάρχει ακουστή παραμόρφωση και δεν έχεις κανένα πρόβλημα. Εδώ είχαμε βάλει τα Wharfedale Diamond 8.4 που είναι σχετικά δύσκολα και αναίσθητα φορτία (86 dB/W 30-150W 6 Ω) με έναν ψόφιο Sony STR-DE445 (50 WRMS ανά κανάλι) και δεν είχαμε κανένα πρόβλημα...

οπως τα λες ειναι μεχρι να βαλη το χερι του κανενας ασχετος και μετα το λιγοτερο ειναι αντιο τουιτερ.

καλυτερα να παη να νοικιαση δυο ηχεια και ενα ενισχυτη να ειναι ησυχος και να εχει και οσα γκαζια θελη.

QUOTE[/B]Ακόμα και μιά απλή και αθώα αλλαγή εισόδου όταν ακούς τέρμα μπορεί να κοστίσει...

ετσι ακριβως καηκαν τα τουιτερ απο τα πρωτα audio spectrum
(δε θυμαμαι μοντελο) που μου ειχε παρει δωρο ο πατερας μου
για τα 18 μου. σε παρτυ που εκανα κανα δυο μηνες μετα απο την αγορα
τους, καποιο χερι αλλαξε τον επιλογεα εισοδου απο phono σε cd και....

... για μισο χρονο δεν ξαναβαλα να παιξει μηπως καταλαβει ο πατερας
μου τη ζημια
(μαυρα χρονια)